Na een aantal potjes gespeeld te hebben schuif ik mijn stoel naar achter en sta op. “Ik denk dat ik maar eens moet gaan. Het is bijna etenstijd en mijn ouders verwachten mij thuis.” Marvin loopt achter mij aan de trap af en richting de deur. “Ik ben de komende dagen dus niet thuis. Vanaf morgen is de test.”
“Is dat morgen al? Dat is al snel.” “Ja dat klopt, en ik moet er al vroeg zijn. Ik zie je over een aantal dagen weer. Eetsmakelijk.” Net voor ik weg wil lopen trekt Marvin mij nog even in een omhelzing, “Kom veilig thuis.” Zegt hij tegen mijn haar. Ik knik, steek mijn hand op en loop richting huis.
Als ik thuiskom zijn mijn beide ouders er ook al. “Hoi schat, waar was je?” vraagt mijn moeder. “Ik was vandaag bij Marvin thuis.” Mijn moeder kijkt verbaast, “dat is lang geleden dat je daar bent geweest.” Ik vertel mijn ouders over het schaakbord. Mijn vader fluit bewonderend, “knap dat hij aan zo oud spel heeft weten te komen.” “Ja daar heeft hij wel zijn best voor moeten doen, maar het is echt heel mooi.” Mijn moeder zet het eten op tafel, en we gaan zitten.
Mijn vader begint te praten: “over dat vervoer naar Luno, ik zou je kunnen brengen morgen. Net voor ik naar huis kwam heb ik namelijk een roosterwijziging door gekregen. Morgen sta ik gepland om de zonnepanelen daardoor te meten.” Oh God, denk ik. Ze zitten echt zo diep in het systeem. “Wat fijn pap, dan kan ik tegen die mensen zeggen dat het niet nodig is dat zij vervoer regelen.” “Hoe laat word jij morgen verwacht?” vraagt mijn moeder. “Eigenlijk zou ik het niet weten, ik denk gewoon ’s Ochtens ergens een keer.” Zeg ik ongeïnteresseerd. “Mij verwachten ze om 10:00 op het terrein. Dat betekent dat ik je rond half tien kan afzetten.” Zegt mijn vader.
Mijn moeder zegt: “oh dan moeten jullie al vroeg vertrekken.” “Dat klopt.” Zeggen mijn vader en ik in koor. We beginnen te lachen. Dit gebeurt mij en mijn vader wel vaker dat we tegelijkertijd hetzelfde zeggen. Inmiddels zijn we uitgegeten, “ik ruim wel af.” Zeg ik. Mijn ouders vinden dat fijn. Na het afruimen loop ik de woonkamer in waar mijn ouders net op het punt staan om een film te gaan kijken. Ik kijk nog even mee, maar besluit dan al snel dat ik beter op tijd kan gaan slapen. Het is natuurlijk mogelijk dat ik de komende dagen maar weinig slaap krijg. Ik geef mijn ouders een kus, en ga naar bed.
Mijn wekker gaat vandaag al om zes uur in plaats van acht uur. Kreunend draai ik mij nog even om, maar dan klopt mijn vader op mijn deur en dringt eropaan dat ik echt mijn bed moet uitkomen. In mijzelf mopperend sta ik op en loop nog half slapend naar de douche. Doordat ik nog halfslaap draai ik per ongeluk alleen maar het koude water open, en met een gil spring ik weer onderuit. Wakker ben ik wel, maar dit is toch niet de manier waarop ik wakker zou willen worden. Nadat ik de temperatuur hoger heb gezet stap ik onder de douche. Vijf minuten later ben ik klaar met douchen, en kleed mij aan. Als ik op de klok kijk zie ik dat het al bijna half zeven is, en mijn vader wilde om zeven uur vertrekken. Ik ren naar beneden, waar mijn vader al brood voor mij heeft gemaakt. Hij geeft een knipoog en zegt: “Ik heb al brood voor je gesmeerd, omdat ik dacht dat het langer zou duren.” Ik prop het brood in mijn mond, en sprint nog een keer naar boven. Daar heb ik mijn tas al klaar staan. Ik maak de rits open, en controleer nog een keer of ik alles heb, oh mijn toilettas nog. Ik schreeuw: “mam, weet jij waar mijn toilettas is?” Uit de kamer van mijn ouders hoor ik een slaperige stem komen, “Ja, onder de wasbak op de badkamer.” “Dank je.” Roep ik terwijl ik naar de badkamer loop. Daar pak ik mijn toilettas met roze bloemetjes erop, gooi mijn spullen erin en prop hem in mijn tas erbij. Ik loop nog even mijn ouders kamer in om mijn moeder een kus te geven. Zodra ik dat afgehandeld heb loop ik met de tas over mijn schouder naar beneden, en ga richting de auto. Mijn vader zit er al in, en start hem als ik in stap. De auto stijgt op van de grond, en we zijn onderweg naar Luno. Nog één keer kijk ik om, en neem voor de zekerheid nog afscheid van het huis.

Reacties (1)

 • ZainaSwift

  kudo!

  3 weken geleden
  • Deparnieux

   Je moet het nog even opnieuw lezen, ik heb er nog een paar wijzigingen in aangebracht.

   3 weken geleden
  • ZainaSwift

   ok!

   3 weken geleden
  • Deparnieux

   Er stonden nog een paar kleine stomme foutjes in die ik heb verbeterd.

   3 weken geleden
  • ZainaSwift

   Nu is het goed!:)

   3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen