Nu we echt thuis weg zijn krijg ik het benauwd van de zenuwen. Heb ik wel de juiste keus gemaakt om in te stemmen met De Test, denk ik. Om rustig te worden probeer ik nog even in de auto te slapen. Helaas lukt dit niet. Mijn vader merkt dat ik onrustig ben, en vraagt: “Gaat het wel lieverd?” Met moeite weet ik een bevestigend geluid uit te brengen. “Ik ben gewoon nog een beetje moe, en het is voor het eerst dat ik zo lang ver van huis weg ben.” Breng ik uit met een stem die bijna een octaaf hoger is dan mijn gewone stem.
Mijn vader legt kalmerend zijn hand op mijn knie, en geeft een zacht kneepje. “Zo spannend is het toch niet. Het is maar vier dagen. Dat lukt je wel.” Zegt hij met een warme geruststellende toon. Ik voel dat door de geruststellingen van mijn vader ik iets kalmeer. “bedankt pap.” Zeg ik.
In plaats van rechtdoor, om richting Luno te gaan, slaat mijn vader linksaf. “Laten we een kop koffie nemen om rustig te worden.” Hij stopt vlak voor de deur van het restaurant, “Ga jij even twee koppen koffie halen met iets lekkers?” Ik stap uit en loop het gebouw in. Het valt mij op dat het zo vroeg al best druk is. Zigzaggend tussen de tafels door loop ik naar de balie en bestel twee zwarte koffie met twee appelflappen. “Anders nog iets?” vraagt de vrouw achter de balie onverschillig. Ik schut mijn hoofd. De vrouw gebaard dat ik even plaats kan nemen aan een van de vrije tafeltjes. Als ik zit kijk ik even om mij heen. Het gene dat ik zie is een ruimte met ongeveer vijftig van dezelfde soort tafeltjes als ik nu aan zit. Ongeveer de helft van die tafeltjes is bezet. Zodra ik dat heb geconstateerd komt iemand van het personeel op mij af met de koffie en de appelflappen. Ik pak het aan, bedank hem en loop weer naar de auto. Als ik weer instap zegt mijn vader terwijl hij zijn lippen erbij aflikt: “appelflappen, dat is een goede keus.” “Ja, ik zag ze liggen en kon ze niet weerstaan.” Mijn vader pakt zijn lekkernijen aan, en begint weer te rijden.
Na nog driekwartier in gezellig stilzwijgen te hebben doorgebracht zien we de borden “Luno nog 10 kilometer” langs de weg staan. Als ik de eerste keer zo’n bord zie schiet ik meteen weer in de stres. Weer begin ik te twijfelen aan mijn keuzes. Gelukkig merkt mijn vader er nu niets van. Na een paar keer diep ademhalen kalmeer ik weer, en voel mij weer iets beter. Ik kijk op het klokje op het dashboard, en zie dat het al 09:30 is, blijkbaar heeft de koffie halen toch meer tijd gekost dan ik had verwacht. “Pap, kom jij niet zo meteen te laat aan bij je afspraak?” Onverschillig haalt mijn vader zijn schouders op en zegt: “Ja, wel een beetje, maar dat maakt niet heel veel uit. Ik vind het belangrijker dat ik nog even gezellig met mijn dochter kan doorbrengen.” Na die woorden draaien we de weg op die langs het strand loopt, en dan zijn we er bijna. Als we bij het juiste adres stoppen blijkt het een schattig houten blauw strandhuisje te zijn. Ik geef mijn vader een kus op zijn wang, bedank hem voor het brengen en stap uit. Ik adem diep in en loop naar de deur. Vlak voor dat ik op de deur klop zwaai ik nog even naar mijn vader die langzaam wegrijdt.
Op het moment dat mijn vuist de deur voor de eerste keer raakt wordt hij al opengedaan door een klein vrouwtje van rond de zeventig. Dat had ik niet verwacht. Daarom vraag ik ook aarzelend, “Ik kom hier voor De Test, ben ik hier wel goed?” Van achter mij hoor ik de inmiddels lage bekende stem zeggen: “Dag Aurora, je zit hier helemaal goed hoor. Loop maar naar binnen.”

Reacties (2)

 • bels

  Ik leef nog hoor, ik ben heel erg benieuwd naar die test!

  2 weken geleden
  • Deparnieux

   Ik dacht al, zou Bels nog leven. En ik Ben ook benieuwd naar de test. Ik moet er nog even goed over nadenken hoe ik hem ga vormgeven. in grote lijnen weet ik wel wat het moet worden maar nog niet exact.

   2 weken geleden
  • bels

   Haha! Still alive.
   Ja dat heb je soms, dan moet je even heel goed nadenken, want ik denk dat die test een heel belangrijk deel is van het verhaal. Oke, weet het bijna wel zeker.

   2 weken geleden
 • ZainaSwift

  Yes een nieuw hoofdstuk! Kudo:)

  3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen