Foto bij Hoofdstuk 10

Het nieuws van Royale Academy's wedstrijd tegen Zeus komt bij het Raimon team aan...

"Hoe kan het waar zijn??", zei Mark. "Ik kan het niet geloven", zei Axel. "Zijn ze vergiftigd of zo? Hoe kan Royale Academy verliezen?", zei Kevin. "Ik wil het niet geloven!", riep Mark. "Ik ga nu naar Jude!". Ik keek een beetje somber. Hoe kon Royale Academy verliezen? Wat is er gebeurd? Ik kon het echt niet geloven!

"Jude!", weergalmde een stem op de gang. Het was Mark, die inmiddels was aangekomen bij de Royale Academy. "Je komt me zeker uitlachen?", zei Jude.
"Hoe kom je daar nou bij?", zei Mark.

Mark schoot de bal die in zijn handen was recht op Jude af. De aanvoerder van de Royale Academy die al 40 jaar onoverwinnelijk was, reageerde amper en viel door de stoot van de bal op de grond. Hij stond moeizaam op, en zei: "Voetbal heeft mij kapot gemaakt!". Mark zei: "Je bent een geweldige speler! Hoe kun je dat nou zeggen?".

En zo praatten ze verder en liet Jude hem zijn huis zien. "Is dit jouw kamer?", zei Mark. "Dit is een hele balzaal! Alleen voor jou? Dat geloof ik echt niet!", zei Mark. "Ik heb alleen een zus, Celia, maar dat wist je waarschijnlijk al. Ze is jouw voetbalmanager".

We zaten aan de rand van het voetbalveld. "Hey Bobby, weet je nog, de tri-Pegasus?", zei Silvia. "Humm.. ah die truc! Die ik en Eric samen deden! Die was echt fantastisch...", zei hij. Natuurlijk was de nieuwsgierige Mark in de buurt en zei hij meteen: "Wie is Eric en wat is de tri-Pegasus?". "Eric was een fantastische voetballer. Hij was een voetbalgenie!" "Kan ik hem ontmoeten, Bobby?", zei Mark.

"Hij is er niet meer", zei hij een beetje triestig. "Echt? Waar is hij dan nu?" "Hij is overleden. Hij werd overreden door een vrachtwagen toen hij een diertje wou redden..."

Uit mijn ooghoeken zag ik Axel weglippen. Wat zou hij van plan zijn? Ik ging hem heel stiekem achterna...

"Jude, waarom verstop je je?", zei Celia (zijn zus) tegen Jude, die verstopt was achter een paal. "Ik wil niet dat ze me zien. Ik ben het niet waardig om met hen te zijn!", zei Jude heel stilletjes terug. Ze gingen samen naar de rivier en Celia ging op het gras zitten...


Opeens kwam Axel. Hij schoot heel hard een bal op Jude af. Jude schopte de bal terug en zei: "Wie kan er zo hard schieten?". Axel kwam rustig naar beneden. "Dat was jij, hé?", zei Jude.

"Hij heeft niks gedaan, ik zweer het je! Hij komt de school niet bespioneren!", zei Celia om Jude te verdedigen. "Dus dit is je grote broer?", zei Axel. Hij moest opeens aan zijn kleiner zusje Yuuka Blaze denken...

"Kom mee, Jude", zei Axel. Jude klopte Celia zachtjes op zijn schouders. Hij ging via de trappen naar beneden, Axel achterna. Ik stond op de brug te kijken. Het was een heel schouwspel.

Axel schoot de bal al vlammend op Jude. "Wat is er Sharp! Waarom zijn jullie verloren?", zei Axel.
"We konden niet winnen, Axel!"
"Waarom neem je dan geen wraak?"
"We liggen al uit het toernooi, weet je nog Axel?", zei Sharp een beetje beschaamd.
"En jij geeft zomaar op? Ik weet toch een manier waardoor je toch wraak kan nemen". Jude en Celia gingen weg, Axel was er nog. Hij keek 'toevallig' naar boven waar ik stond en zag me. Wat moest ik nu doen? Ik ging naar beneden.

"Wat doe je hier, Zaina? Jij was toch aan het trainen bij de rest?", zei Axel.
Ik keek naar beneden. "Uhmm, ja ik WAS daar maar toen zag ik dat je weg ging en wou ik weten waar je naartoe ging midden in de training", zei ik. "Je kan even goed liegen als je broer, wist je dat?" "Is dat een compliment of een beledeging?", zei ik glimlachend. "Je hebt me", zei ik daarna.

"Je was zeker aan het bespioneren zoals je gewend was op je vorige school?", zei Axel. Ik bloosde, maar ik moest ook lachen. "Ja misschien toch wel!", zei ik.

Reacties (1)

 • Samanthablaze

  Is ze nou meegegaan naar Judes huis?:O

  1 week geleden
  • ZainaSwift

   Ik heb het een beetje aangepast. Maar het was Mark die meeging naar het huis van Jude. Ik vertel gewoon wat er gebeurde;)

   1 week geleden
  • Kakakaka

   Leuk!

   1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen