. . .


De woede kronkelde nog steeds door zijn bloed. Juice zag het in zijn ogen, aan de agressieve manier waarop hij hun borden afspoelde, aan zijn strakke schouders. Het schemerde door in ieder woord dat hij zei.
      Van achteren sloeg Juice zijn armen om zijn vriend heen en drukte zijn lippen in zijn hals. Raine moest relaxen. Alles wat er gebeurd was een plaats geven. Iets wat niet meeviel wanneer je trouw had gezworen aan een motorclub en dat je hoogste prioriteit was.
      ‘Kom, we gaan ergens heen.’
      Raine keek over zijn schouder. ‘Waarheen? Het is tegen tienen.’
      ‘Dat zie je zo wel.’ Met zijn armen om Raine heen, stapte hij achteruit en trok de man met zich mee. Na een paar passen struikelde Juice over zijn voeten. Hij greep zich steviger aan Raine vast, maar die leunde net tegen hem aan.
      Met een klap vielen ze op de grond, waarbij zijn hoofd ongenadig hard tegen de grond klapte. Hoewel hij Raines val brak, was het plotse gewicht op zijn benen niet echt fijn en hij klemde zijn kiezen op elkaar.
      Serieus, Juice? Moet je nou echt op dit moment een hersenschudding oplopen?
      Met een kreun ging hij rechtop zitten. Hij wreef over zijn hoofd.
      Raine nam niet de moeite om van hem af te gaan, maar leunde juist nog verder over hem heen. ‘Wat was je plan hmm? Weer samen een nachtje in het ziekenhuis doorbrengen?’ Er schemerde een grijns op zijn gezicht.
      Een beetje van de oude Raine.
      Juice was de pijn op slag vergeten. Hij wilde rechtop gaan zitten, maar Raine duwde hem met een hand op zijn borst weer tegen de vloer. Raine boog zich verder over hem heen tot hij bij zijn lippen kon. Het waren vederlichte kusjes die hij gaf, plagend, en bij iedere zijdezachte aanraking schoten de tintelingen over zijn huid. Ze lieten een sluimerend verlangen ontwaken.
      ‘Raine…’ fluisterde hij.
      Zijn vriend keek hem aan, maar Juice wist niet wat hij had willen zeggen.
      Een ogenblik lang keken ze diep in elkaars ogen. Daarna liet Raine zich boven op hem zakken. Zijn hand gleed langs de zijkant van Juice’ gezicht voordat hun lippen versmolten tot een verhitte kus.
      Comfortabel was het laminaat niet, maar dat vergat Juice al snel door het zinderende verlangen dat zijn lichaam overnam. Zijn handen gleden naar Raines achterwerk en hij duwde zijn vriend dichter tegen zich aan. Een kreun ontglipte zijn lippen toen zijn opwinding langs die van Raine wreef.
      ‘Oh fuck,’ verzuchtte hij. Raines lippen verplaatsten zich naar zijn nek, waar zijn tanden, lippen en tong hem bijna in extase brachten. Hij bewoog zijn heupen, zoekend naar frictie, naar een gedeeld ritme.
      Zijn hart leek te exploderen toen Raine kreunde.
      ‘Ik wil je,’ fluisterde Raine. ‘Ik wil je zo graag.’
      Juice wilde hem ook. Hij wilde hem overal voelen, zijn lippen op zijn huid, zijn vingers glijdend over zijn spieren, zijn warmte diep in zich.
      Toch liet hij zijn middel rusten en streelde hij Raines kaaklijn. ‘Ik wil jou ook.’ Het was waar – misschien was dit wel de eerste keer dat hij helemaal geen weerzin voelde bij het idee dat hij innig verstrengeld was met een man. ‘Maar ik denk niet dat dit het juiste moment is.’
      Ze hadden willen wachten. Toen alles goed ging tussen hen, hadden ze willen wachten.
      Het voelde dom om dat nu dan niet te doen, juist nu ze de scherven van hun relatie weer in elkaar aan het passen waren.
      Hij glimlachte naar zijn vriend terwijl zijn vingertoppen over de stoppels langs zijn kaak gleden. ‘De afgelopen weken heb je zoveel boosheid gevoeld… Ik snap dat je nu overweldigd wordt door andere gevoelens – fijnere gevoelens. En dat je er alles aan wil doen om dat vast te houden. Maar ik ga niet weg, Raine, en dit tussen ons blijft en wordt alleen maar mooier. We kunnen het beter weer rustig opbouwen en weer meer worden dan een speelbal van onze emoties.’
      Raine staarde hem zwijgend aan.
      Deze keer kon Juice zijn blik niet goed duiden. Er trok een blos langs zijn wangen. ‘Ben je het niet met me eens?’
      Raine schudde lichtjes zijn hoofd, alsof hij zich losmaakte uit zijn gedachten. ‘Jawel, je hebt gelijk.’ Zijn glimlach was een beetje triest. ‘Dit is waarom ik je zo nodig heb en waarom ik zo verdomd veel van je hou. Omdat je beter aanvoelt wat ik nodig heb dan ik.’
      Juice grinnikte zacht, al raakten die woorden hem diep.
      Hij had juist altijd het gevoel gehad dat Raine degene was die wist wat híj nodig had – in plaats van andersom. Horen dat het andersom ook gold… het vulde hem met een vreemde trots.
      We horen bij elkaar.
      Hij voelde gewoon hoe de barsten in zijn hart heelden.
      ‘Nog even en je maakt me verlegen,’ zei hij met een scheve grijns.
      Raine grijnsde terug. Hij gaf hem nog een lange zoen en kwam toen overeind. ‘Nou, laat me dan maar zie wat ik écht nodig heb.’

Ondanks het late uur draaide er nog wel een film. De titel zei Juice niet zo heel veel, maar het was waarschijnlijk iets met veel actie.
      Juice haalde voor hen allebei een biertje en een grote bak popcorn.
      Even twijfelde hij of het niet lame was om niet gewoon voor hen beiden een bak te kopen, maar het delen was zo’n romantisch cliché dat hij eigenlijk nooit gedaan had en op dit moment had hij gewoon behoefte aan hele afgezaagde romantiek.
      Gewoon iets doen wat een normaal stel zou doen.
      De zaal was halfvol. Ze kwamen voor een stel rumoerige tieners terecht die hem deden denken aan zijn vriendengroep op zijn middelbare school. Hij betrapte zich erop dat hij opgelucht was dat Raine en hij eruitzagen als twee gewone vrienden, want hij had geen zin in kutopmerkingen.
      Hij plofte neer op de stoel en liet de bak popcorn op de brede armsteun rusten.
      ‘Valt me mee dat je de loveseats achterin niet hebt besteld,’ zei Raine met een scheve grijns.
      ‘Ik wist niet eens dat die bestonden. Het is zeker tien jaar geleden dat ik in een bioscoop ben geweest.’
      ‘Echt?’ Raine keek verbaasd. ‘Rosa was een echte filmfanaat. We gingen er vaak naartoe.’
      Dat had Juice niet verwacht. Een beetje bezorgd nam hij Raines gezicht in zich op. Het laatste wat hij had gewild, was Raine met pijnlijke herinneringen confronteren. ‘Dat wist ik niet,’ zei hij zacht.
      ‘Nee, daarom vertel ik het. Zou de maandelijkse traditie graag met jou voortzetten.’ Raine gaf hem een knipoog.
      Juice glimlachte opgelucht, blij dat hij zijn vriend niet per ongeluk in een kuthumeur had gebracht. Raine pakte zijn telefoon en zette die op stil, daarna maakte hij een selfie.
      ‘We hebben amper foto’s samen,’ merkte hij op. ‘En de paar die ik had, heb ik weggedaan.’ Even flitste er pijn over zijn gezicht, maar zijn grijns kwam alweer gauw terug. ‘Maar nu iedereen toch van ons weet, kan ik wel een sexy foto van je op mijn achtergrond doen. Naakt op je Harley ofzo.’
      Juice voelde zijn wangen gloeien en gaf zijn vriend een elleboogstoot.
      Lachend sloeg Raine een arm om hem heen. Zijn lippen raakten kort Juice’ jukbeen.
      Plotseling viel er een koude plons over hen heen.
      ‘Ga ergens anders heen, stelletje flikkers,’ klonk een snerende stem achter hen.
      Met een ruk draaide Raine zich om. Een doorzichtige substantie glinsterde aan de zijkant van zijn nek. ‘Pardon?’ De biker stond op.
      Juice draaide zich ook om en leunde met zijn arm over de achterkant van de stoel.
      Een knul van een jaar of vijftien keek hulpzoekend naar zijn vrienden.
      ‘Wat doe je,’ siste de jongen naast hem. Zijn blik was op het clublogo op Juice’ onderarm gefixeerd. ‘Dat is een Son, idioot. Wil je dood?’
      Juice’ blik flitste naar Raine, bang dat dit te veel van zijn zelfbeheersing vroeg. Gelukkig leek dat mee te vallen. Er speelde een minzaam grijnsje om zijn mond.
      ‘Een Son én een Mayan, wat dacht je daarvan, hmm? Waar is je grote mond nu?’
      Het jochie had een kop als een boei gekregen. ‘Ik – ik wist niet…’ stamelde hij.
      ‘Wat wist je niet?’
      Zijn vriend sprak op zo’n neerbuigende toon dat Juice maar moeilijk zijn lach kon binnenhouden.
      ‘Ik… niets… Sorry, meneer.’
      Raine greep Juice bij zijn kraag, trok hem naar zich toe en drukte zijn lippen ruw tegen de zijne. Juice voelde zijn benen week worden. Hij was nog helemaal niet gewend geraakt aan Raines lippen. Hij liet zijn vriend binnen en zoende hem terug met een passie die ongetwijfeld een bijdrage leverde aan de seksuele voorlichting van die knulletjes.
      Sneller dan gewenst – want de reclames kwamen tot een einde en de film begon te spelen – beëindigde Raine de kus.
      ‘Ik zoen m’n vriend waar en wanneer ik maar wil, begrepen?’
      ‘J-ja,’ hakkelde de knul.
      ‘Mooi. En ga nu iets halen om die bende die je over ons heen gegooid hebt mee weg te vegen.’
      De jongen struikelde over zijn voeten terwijl hij zich langs zijn vrienden wurmde.
      Raine ging weer zitten en grinnikte zacht. ‘Tuig.’
      Juice schudde grinnikend zijn hoofd. De kus brandde nog op zijn lippen. Waar Juice Raines hand niet had willen vasthouden om een confrontatie te ontlopen, had Raine hem gewoon vol op de mond gezoend om een punt te maken.
      En het voelde geweldig.

Twee uur later verlieten ze de bioscoop. Het was best een aardige film geweest. Niet heel hoogdravend, maar ze hadden zich vermaakt en hij voelde dat ze weer een stapje naar elkaar oe hadden gezet.
      Toen ze bij hun motors kwamen, sloeg Juice zijn armen om Raines middel. ‘Ga je naar huis of blijf je slapen?’
      Raine liet zijn voorhoofd tegen het zijne rusten. ‘Ik dacht erover om een paar dagen bij jou te blijven. Ik moet even wat afstand van de club.’
      ‘Kan dat zomaar?’
      ‘Kan me niet schelen,’ bromde Raine. ‘Zolang er geen gekke shit aan de hand is kunnen ze best een tijdje zonder me. Ik heb geen zin om morgen alweer tegen Esais kop aan te kijken.’
      ‘Dat snap ik.’ Juice keek hem even nadenkend aan. ‘Ik heb alles nogal laten verslonzen, de laatste tijd. Ik kan niet weer wegblijven.’
      ‘Dat geeft niet. Doe vooral je ding, maar in de avonden ben je er in elk geval. Als je het niet erg vindt neem ik Sas mee. Dan heeft Sammy wat tijd voor zichzelf en kunnen Sasha en ik wat in de buurt doen.’
      Het idee stond hem eigenlijk wel heel erg aan – Raine die een paar dagen bleef. Die op hem wachtte als hij terugkwam van zijn werk, die gewoon… dichtbij was.
      ‘Klinkt goed. Muis is morgen ook vrij. Die wil vast met je op stap. Zij heeft je ook gemist.’
      Raine trok een mondhoek op. ‘Awesome. Dan haal ik Sasha morgen op. Die heeft jou gemist.’
      Juice glimlachte – hij had het meisje ook gemist. ‘Ik haar ook.’
      Raine glimlachte terug. Met zijn neus streek hij langs die van Juice. ‘Laten we naar huis gaan. Er is nog iets wat ik heb gemist.’
      ‘Oh?’ Juice keek hem onderzoekend aan.
      Raine kuste hem en trok plagerig aan zijn lip. ‘Uhu. Je bed.’

Reacties (1)

  • EvaSalvatore

    meneer..... ik ga stuk!! ik zag het helemaal voor me gne nge

    1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen