Foto bij Hoofdstuk 14

Nadat Nelly ons ruw onderbrak met haar komst...

“Ja, ja, zeg maar”, zei Mark een beetje geïrriteerd. We waren net zo blij en opeens kwam zij weer heel de sfeer verpesten!
“Dus de volgende wedstrijd is tegen… Kirkwood Jr. High”, zei Nelly heel rustig.


Uit mijn ooghoeken zag ik Axel even slikken. Het is zeker heel moeilijk een wedstrijd te spelen tegen een team waar je eerst bij zat. En dan zeker tegen je teamgenoten die boos op je zijn omdat zij het voetbalfrontier niet hebben gewonnen...

Ik, Jude en Axel stonden bij elkaar wat te praten roddelen over de leerkracht wiskunde, die een beetje kwaad werd voor niks.
“Laten we onze tactiek bespreken!”, riep Mark tegen ons. “Lijkt me een goed plan! Laten we direct beginnen”, zei Jude.
“Ok, dus… Eerst zullen we de spelers heel de tijd laten….”, zei Jude.


Opeens onderbrak Mark Jude en zei: “Laten we even gaan trainen! Deze bespreking zal toch niet veel verschil maken, toch?”
“Ja, je hebt gelijk. Trainen is veel beter dan gewoon een beetje te zitten praten, wat denk jij, Zaina?”, zei Axel tegen mij.

“Ja, lijkt me ook een goed plan”, zei ik een beetje in gedachten verzonken. “Is er iets?”, zei Axel. “Nee, nee, laten we gaan!”, riep ik een beetje te luid volgens mij.

“Mark, ga in het doel staan!”, zei Jude en hij stond klaar om een keiharde bal op Mark af te richten.
“Wacht even, ok schiet!”, zei Mark.

Jude schoot een keiharde bal af op het doel, maar zijn schot werd tegen gehouden! Het was iemand met een raar lachje en een brilletje.
“Maar jij bent" "Jij bent Marvin Murdog!", zei Axel.

"Wie is hij?", zei Mark. "Hij is 1 van de drieling die nodig was om Axel in het team van Kirkwood te vervangen", zei Jude Sharp. "Dus hij is een spits", zei ik. "Waarom stoor je ons?", zei Axel.
"Ik wil zien hoe slecht jullie zijn en hoeveel kans jullie hebben om te verliezen", zei Marvin met een heel irritant stemmetje.

Opeens kwamen de andere gebroeders ook tevoorschijn. "Zij heten Thomas en Taylor", zei Marvin.

"Wij schieten drie keer. Als jullie keeper onze schoten kan houden, zijn jullie gewonnen. Anders winnen wij!", zeiden de gebroeders Murdog.
"Gaan jullie de uitdaging aan?", zeiden de gebroeders.

"Nee! Ga weg!" , zei Axel. "Ga je weer wegrennen zoals eerst, Blaze?", zei Marvin. Axel keek omlaag van schaamte. "Hoe durf je hem zo te noemen! Hou je mond en scheer je weg, Murdog!", riep ik als antwoord terug.

"Ah, Axel, heb je een nieuw teammaatje? Ze is even bang als jou!", zei hij.

Ik schoot de bal met volle vaart die Marvin had gestopt naar Marvin, en hij was heel goed geraakt. Het kwam tegen zijn maag en na die harde bal zei hij: "Ok vergeet die uitdaging maar, broers. We zullen ze wat laten zien op het veld en dat schot van die meisie pakken we wel terug! We zullen wraak nemen!"

"Kom maar op als je durft, lafaard!", zei ik in mezelf. Ik zag dat Mark en Jude me ongelovig aankeken en dat Axel Marvin intussen al heel kwaad aankeek.

"Zullen we maar terug gaan, jongens?", zei ik tegen de rest. "Ja dat is beter voor ons allemaal", zei Mark.

Op weg naar huis kwam ik opeens Axel tegen en hij zei: "Bedankt voor het opkomen voor mij, maar ik ben het echt niet waard. Ik heb ze echt in de steek gelaten en dat was niet ok"

"Iedereen weet dat het niet jouw schuld is en dat je persoonlijke redenen had. Maak je geen zorgen", zei ik en ik legde mijn hand op zijn schouder.


Hij keek me aan en glimlachte. "Weet je, ik zou echt willen dat Julia nog wakker was. Dan zou ze zeker naar elke wedstrijd komen kijken die we zouden spelen en zou ze ons aanmoedigen. Ik weet zeker dat ze je heel leuk zou vinden", zei Axel. "Ja, dat is waar", zei ik terwijl ik terugdacht aan dat we een nieuwe supertechniek moesten verzinnen.

Reacties (2)

 • LOKIxMARVELx

  love it(yeah)

  4 maanden geleden
 • Samanthablaze

  Woah Axel en fysiek contact? Intens

  Ik hou van jou!
  :O:|

  4 maanden geleden
  • ZainaSwift

   yup!:)

   4 maanden geleden
  • LinSwift

   Oh, geez! Hoe loopt het af!?
   Misschien slecht of goed?
   O! Nee! Schrijf snel verder voor ik in een depressie zit.
   (Nee mensen! Dit is geen grap! Ik weet nog toen ik een boek las en toen was het een open einde, en ik wist niet wat er zou gebeuren. Ik voelde me zo slecht! Ik weet niet waarom maar ik werd verdrietig en zo. Waarom weet ik niet!)

   4 maanden geleden
  • ZainaSwift

   Ik zal je (als ik tijd heb) uit je depressie helpen!:)MAAAAAAR druk op de spoiler als je een spoiler wilt, anders blijf je er beter van af! Als je je depressie wilt verhogen, kun je er ook op klikken...

   Er was iemand aan het kijken en zijn/haar naam begint met een ... Zo ver ga ik niet!:)

   4 maanden geleden
  • AxelBlaze10

   Omg... Ik hoop niet dat het Sue is!

   4 maanden geleden
  • Samanthablaze

   Sue zou vervelend zijn ja

   4 maanden geleden
  • LinSwift

   Neeeeee! Stel het was Sue!

   4 maanden geleden
  • ZainaSwift

   :9~

   4 maanden geleden
  • LinSwift

   Hoe gaat het trouwens met je examens?

   4 maanden geleden
  • ZainaSwift

   Mijn examens beginnen morgen pas. Voor de eerste keer in mijn hele leven heb ik geen stress voor de examens! Morgen is het Geschiedenis examen...

   4 maanden geleden
  • LinSwift

   Ik hou van geschiedenis! En ik haal er altijd goeie punten op! zelfs zonder te leren! Nou! Ik wens je veel plezier met MIJN lievelingsvak!

   4 maanden geleden
  • ZainaSwift

   Ik vind Geschiedenis ook heel leuk, maar mijn lievelingsvakken zijn Latijn en Nederlands... Ok bye, ik ga studeren!;)

   4 maanden geleden
  • LinSwift

   Oke! Doei!

   4 maanden geleden
  • ZainaSwift

   daag

   4 maanden geleden
  • Samanthablaze

   Hé, voor dit soort gesprekken is het gastenboek (en privéberichten) bedoeld, niet mijn comment, waar ik een hoop meldingen van krijg(A)

   4 maanden geleden
  • LinSwift

   oh. Sorry!

   4 maanden geleden
  • Samanthablaze

   Geen probleem

   4 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen