Bill POV.

"Tom, weet je zeker dat jij echt nog zwanger wilt worden?" Vraag ik en Tom kijkt mij aan.

"Dat weet ik zeker. Ondanks de drukte met Dafne en Hannah en hun vriendinnetjes en Florine tussendoor weet ik het zeker. Het kan toch zijn dat, dat niet in één keer lukt, voor hetzelfde geldt zijn de oudste twee al tien tegen die tijd, want het kan een jarenplan worden," zegt Tom en ik knik begrijpend.

"Ach, het komt wel goed. Morgen ga ik met je mee naar de dokter," zeg ik en Tom knikt waarna ik z'n hand vastneem.

"Papa, mogen we een ijsje!" Roept Hannah en ik lach even.

"Ik zal ze halen," zeg ik waarna ik vijf ijsjes haal en aan ieder van de meiden één geef. Ze maken veel geluid, maar ze zijn ook wel weer lief. Tom en ik hoeven niet per se heel veel te doen, maar gewoon de energie van de meiden maakt al moe.De volgende dag zitten we bij de dokter en ik neem Tom z'n hand vast. "Okay, het is de bedoeling dat we bevruchtte eicellen gaan plaatsen. Ikzelf dacht eraan om over een half jaar de eerste acht te plaatsen, want dat geeft de grootste kans dat in ieder geval één overleeft," zegt de dokter en ik kijk even naar Tom, en daarna weer naar de dokter.

"En wat als ze allemaal overleven?" Vraag ik voorzichtig.

"Die kans is uitermate klein met de conditie van uw man," zegt de dokter.

"Maar het lijkt mij zo'n groot risico. Kunnen er niet maar twee teruggeplaatst worden?" Vraag ik.

"Dat maakt de kans van slagen 60% kleiner," zegt de dokter en ik zucht even, het maakt de kans misschien kleiner dat het slaagt, maar het voelt als de veiligere optie.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Het komt goed !
    Hopelijk…

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen