Foto bij Hoofdstuk 20

En het ergste van die dag...

"Ok, leerlingen. Ik heb een groepsopdracht klaarstaan voor jullie. Het gaat over wiskunde en het moet binnen 5 dagen af zijn. Nu zal ik jullie in de groepjes verdelen", zei mijn leerkracht.

Stiekem hoopte ik erop dat ik met Axel in het groepje kwam, want ik kon goed overeen komen met hem. En als ik met Sue in het groepje zou komen, was ik gewoon letterlijk en figuurlijk dood.

"Zaina Swift met Axel Blaze. Mark Evans met Silvia Woods. Sue Heartland, jij mag kiezen bij welk groepje je gaat zitten, want Victoria Vinguard is er niet", zei onze leerkracht. Eventjes kreeg ik een hartaanval, en dat was terecht ook, want Sue kwam onschuldig bij ons zitten. "Ik hoop dat jullie goed zijn in wiskunde, want ik ken er niks van", zei ze. Daarna begon ze gewoon te kletsen met Silvia.

"Nee hé!", zei ik tegen Axel tijdens de pauze. "Kon Sue gewoon niet bij Mark gaan zitten?", zei ik. "We moeten het ermee doen, en maak je vooral geen zorgen", zei Axel. "Gaan we naar het voetbalveld? Dan kunnen we nog wat trainen voor de wedstrijd", zei ik. "Lijkt me ook goed", zei hij.

We waren op weg naar het voetbalveld, toen Mark er opeens aankwam. "Wat gaan jullie doen?", vroeg hij. "We gaan trainen, kom je ook mee?", vroeg ik aan hem. "Ok, lijkt me leuk, ik ga keepen, jullie mogen schieten!", zei hij.

Hij was weer eens heel opgewonden om te gaan trainen, zoals altijd eigenlijk. Maar zo een motivatie hebben we toch nodig. Want het gaat een moeilijke wedstrijd worden...

Na de pauze kwam Celia naar me toe en zei: "Bedankt voor de taart. Jullie hebben er veel moeite in gestoken. Hij is echt lekker!" "Heb je hem al geproefd?", zei ik een beetje verbaasd. "Alleen maar een klein stukje, niet alles hoor!", zei ze. "Gelukkig maar", zei ik en ik ging naar Nathan.


"En, wat zei ze?", vroeg Nathan. "Ze zei dat ze de taart lekker vind", zei ik. "Chocolade is gewoon lekker, niemand kan er tegen, toch?", zei Nathan.
"Ja", zei ik.

"Ben je er al achter gekomen waarom je vandaag eigenlijk flauw viel?", zei ik. "Nee, ik weet het nog steeds niet. Ik voelde gewoon even dat ik hoofdpijn kreeg en toen viel ik flauw", zei hij. "Er is iets mis, dit kan geen toeval zijn", zei ik. "Maar wat kan het zijn? Ik snap het zelf niet! Ik heb geen koorts, ik ben dus niet ziek of zo", zei hij. "Wat heb je gisteren gegeten en gedronken?", zei ik. "Ik heb een stukje van de taart geproefd en ik heb fruitsap gedronken. Die ene taxichauffeur had dat aan mij gegeven, weet je nog?", zei hij

"Het was vergif! Die man is niet zo maar een taxichauffeur! Hij is zeker van iemand van die mensen die onze ouders heeft vermoord. Hij heeft het op ons gemunt!", zei ik. "Dat kan, maar weet je het zeker?", zei Nathan. "Ik denk het wel, en daar zullen we zeker wel snel genoeg achter komen!", zei ik. "We nemen vanaf vandaag geen taxi meer, ok?", zei ik tegen hem. "Hoe gaan we dan naar school?", zei hij. "Ik heb een idee: We gaan verhuizen!", zei ik.

"Van waar halen we al dat geld?", zei Nathan. "We verkopen ons oude huis en komen hier dicht bij de school wonen, wat vind je ervan?", zei ik. "Lijkt me een goede suggestie, en met het geld dat onze ouders voor ons hebben achtergelaten, kunnen we zeker wel verhuiswagens laten komen enzovoort", zei Nathan.

Vanaf morgen gaan we beginnen met het verhuisproces. Tot dan nemen we de tram, ok?", zei ik en ik ging weer terug naar het clubhuis, waar we onze tactiek gingen bestuderen, die we gaan gebruiken tijdens de wedstrijd tegen het team van Kirkwood. Het ging een moeilijke, maar spannende wedstrijd worden!

Iedereen verzamelde zich in het clubhuis en ik zat naast Nathan en Axel. "We gaan winnen!", zei Mark. "Ja!!!", riep het team in koor. En dat gedeelte herhaalden ze drie keer. "Jude, heb jij al een plan?", zei Mark. "Hoe kan ik al een plan hebben terwijl ik niet eens heb gezien hoe ze spelen?", zei Jude.

Reacties (4)

 • Megaeraaa

  Daar gaat Sue weer...

  Die man is niet zo maar een taxichauffeur! Hij is zeker van iemand van die mensen die onze ouders heeft vermoord. Hij heeft het op ons gemunt!",
  Ik wist het!(yeah)

  Ik vraag me af hoe verantwoord het is als twee kinderen zelf kunnen beslissen om te verhuizen opdat ze paranoïde worden

  3 maanden geleden
 • LinSwift

  Geez! 1 keer heeft een taxi chauffeur iets gedaan.
  En gelijk flipt iedereen en wil je verhuizen!
  Wauw! Zaina blijf rustig.
  Wat moet Axel denken als zijn vriendin besluit om te verhuizen?
  En iemand moet Sue nog slaan!

  3 maanden geleden
  • ZainaSwift

   Yup, zal wel gebeuren. Axel(H)

   3 maanden geleden
 • Samanthablaze

  "Het was vergif! Die man is niet zo maar een taxichauffeur! Hij is zeker van iemand van die mensen die onze ouders heeft vermoord. Hij heeft het op ons gemunt!",
  Uh-oh

  3 maanden geleden
 • AxelBlaze10

  Vergif?:XIk hoop niet dat Nathan dood gaat of zoiets(zip)

  3 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen