Foto bij Hoofdstuk 21

"Je hebt gelijk, maar we moeten deze wedstrijd winnen! Het is voor onze school!", zei Mark. "En onze reputatie", zei Nelly die binnen kwam gewandeld. "En, gaan jullie winnen of niet?", zei ze een beetje irritant. "Tuurlijk gaan we winnen. "Wat dacht je anders?", zei Mark en hij stond op om naar de wedstrijd te gaan. "Is de spelersbus veilig?", zei hij. "Ja, het is niet zoals de vorige keren, dus stap gerust in die bus", zei Nelly en ze ging als eerste in de bus zitten.

"Vind jij die Nelly irritant of is ze gewoon zo?", zei ik tegen Nathan die net ging zitten in de spelersbus. "Soms is ze inderdaad wel wat irritant", zei Nathan. "En? Klaar voor de wedstrijd? Het gaat leuk worden!", zei Nathan. "Ja ik wil die gebroeders Murdog wel eens een lesje leren. Hoe durven ze ons zo te irriteren?", zei ik en ik keek naar buiten.


De chauffeur (meneer veteraan) zei: "Veel succes jongens!"

"En meisjes!", zei Mark en hij zei tegen Tori: "Als we deze wedstrijd winnen, mogen we naar de finale en dan kunnen we tegen Zeus Jr. High. spelen!"

"Wie zijn die lui?", vroeg ik aan Nathan. "Zeus Jr. High. is het gevaarlijkste team dat meedoet aan het voetbal frontier van dit jaar. Hun krachten zijn onbegrensd en ze hebben zelfs Royale Academy verslagen! Het werd 10-0!", zei hij. "Die wedstrijd wordt heftig"


"We zijn er", zei meneer veteraan en hij stopte de bus bij het voetbalstadion. "Bedankt voor de rit meneer", zei Mark en hij stapte uit de bus. Toen het team zich verzamelde voor het stadion, zei Mark nog tegen ons: "We moeten deze wedstrijd winnen! We gaan naar de finale van het voetbal frontier!"

Ik zei nog even apart tegen Axel: "Axel, laat je niet doen door die gebroeders, geef je voor 100%, ok?", zei ik glimlachend. "Ik zal het proberen, maar het is wel moeilijk", zei hij een beetje somber. "Kom op, je kunt het!", riep ik. Hij lachte en zei: "Ik zal zien, tot dan: Hou je schot voor het einde, ok?" "Zal ik doen. Ik wil die gebroeders wel eens laten zien wie hier de baas is"

"Nu zal ik de opstelling van de wedstrijd bekendmaken", zei coach Hilmann. "Dus, Mark in het doel, in de verdediging zijn Nathan Swift, Tod Ironside, Jack Wallside en Jimm Wraith. Op het middenveld staan Steve Grimm, Kevin Dragonfly , Sam Kincaid en Maxwell Carson. Vooraan staan Axel Blaze en Zaina Swift. Sue en Tori keken met een betekenisvolle blik naar elkaar en giechelden. Ik wou Sue echt neersteken. “Negeer hen “, zei Axel die zag dat ik kwaad was op hen. “Ja ok, maar hoe? Wacht maar tot die stomme Sue in mijn handen komt”, zei ik kwaad en ik keek naar Sue. Sue keek snel de andere kant op en deed alsof ze niks had gehoord of gedaan.

We renden naar onze positie en de spelers van Kirkwood kwamen ook op het veld. Marvin keek niet zo blij naar mij en keek daarna wraaklustig naar Axel, maar Axel negeerde hem compleet.

"De halve finale van het voetbal frontier begint over een paar minuten, het zal heel spannend worden! Het is al 40 jaar geleden dat Raimon Jr. High. in de halve finale stond, eens zien wat dit team nog kan na al die 40 jaar!", riep de commentator. "We maken hun in!", riep Mark vanaf het doel. "Ja!!!", riep het hele team als antwoord. De wedstrijd kon beginnen!

Reacties (2)

 • Megaeraaa

  Dit wordt een leuke wedstrijd!
  Zeker voor Axel was die heel zwaar...

  “Negeer hun
  het moet zijn: "negeer hen."
  (Dat is een spoor van naamvallen in het Nederland, "hen" is accusatief, "hun" is genitief. Hier moet het dus acc. zijn.
  Zeg het maar als je je ergert aan mijn commentaar, sommige mensen houden daar van, anderen niet, dus dan weet ik of ik hier soms willekeurige opmerkingen over grammatica- of spellingsfouten mag zetten of juist niet.

  3 maanden geleden
  • ZainaSwift

   Ok, danku! Het probleem komt door mijn klasgenoten die dat altijd zeggen en nu ben ik onder invloed daarvanxDxD

   3 maanden geleden
  • Megaeraaa

   Ja school kan een slechte invloed hebben op je taalgebruikxD
   (Ik begin daardoor een Brabants accent te krijgen en dat had ik vroeger niet(huil))

   3 maanden geleden
  • ZainaSwift

   xDxDMaar weet je, ik woon in Antwerpen en tot nu toe ben ik nog niemand op school tegen gekomen die echt Antwerps spreekt. Er was wel iemand die Limburgs sprak, en ik werd er gewoon gek van:)Maar ik vind wel irritant als bijvoorbeeld mensen foute lidwoorden gebruiken, en als ik za verbeter, denken ze dat ik hun probeer te pesten en worden ze boos op mij:(Maar ja… Ik ben de enigste van mijn hele klas die het vak Nederlands leuk vind. Maar dat komt omdat ze onze leerkracht haten en ze het vak zelf haten. Ze hebben iets tegen haar, maar ik ben haar beste vriendin. Ik heb zelfs haar WhatsApp!

   3 maanden geleden
  • Megaeraaa

   Zelfde hier, Leuvens is ook zo goed als uitgestorven
   Ja, al die taalfouten, ik word er gek van! Ooit heb ik een leerkracht verbeterd die de hele tijd als/dan fouten maakte... de rest van die les heeft hij erop gelet maar verder ook niet

   Nederlands kan best leuk zijn als je een goede leerkracht hebt, maar die zijn zeldzaam. In het eerste en tweede had ik echt een leuke, maar die is nu op pensioen:(
   Onze leerkracht van nu heeft geen gezag dus zelfs als je wil opletten kan je hem niet horen omdat iedereen er luider doorheen praat, vervelend...

   Ok, dat is misschien een beetje vreemd?

   3 maanden geleden
  • ZainaSwift

   Mijn leerkracht van het eerste was leuk, maar die van het tweede is een beetje te saai:)Als die dit leest ben ik er geweestxD

   2 weken geleden
 • Samanthablaze

  Er komt een hele spannende wedstrijd aan(yeah)

  3 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen