Foto bij Hoofdstuk 22

De wedstrijd stond op het punt te beginnen, en de spanning steeg!

Toch zag ik Axel twijfelen. Maar het was voor hem niet onvermijdelijk om met die laffe gebroeders Murdog te spelen. De aftrap was voor ons en de scheidsrechter floot op zijn fluitje. "Hier Axel!", zei Kevin. "Nee, wacht Kevin, we moeten eerst wel naar voren, we gaan niet direct schieten, hou je hoofd erbij!", riep Axel en hij rende naar voren. Ik en Kevin volgden hem en daar kwamen de Murdogs al aan. " We maken je in, Axel Blaze!", riepen ze.

Maar Axel stak hun voorbij en daar kwam de verdediging van Kirkwood. De vriend van Silvia, Malcom, was er al en zei: "Ronde Snede!". Hij pakte de bal met gemak af van Axel en riep: "Je kunt toch veel beter, hoop ik?"

Ik zag Axel naar de grond staren. "Waar wacht je nog op? Pas de bal naar ons!", riepen de Murdogs naar Malcom. "Ok", zei Malcom en hij paste de bal naar de Murdogs, die haastig naar de overkant van het veld renden. "Sneller!", zeiden ze en ze werden stilaan heel boos op hun eigen teamgenoot. Hun samenwerking is eigenlijk helemaal niet goed. Ze werken zelfs niet eens samen! Ze willen gewoon alles zelf doen, en wraak nemen op Axel.

Ik wist zeker wel dat we daar een voordeel aan hadden, en nu wachten tot dat Jude dat voordeel had gevonden.

"Hou ze tegen!", riep Mark uit het doel. Nathan en Tod probeerden dat, maar de Murdogs waren hun veel te snel af en kwamen nu met een grijns op het doel af. "Pas op, Mark!", riep Axel en hij keek af naar wat er ging gebeuren. En opeens... "Driehoeks Z!!!", riepen de Murdogs en ze schoten de bal alle drie heel hard af op het doel en gingen dan als een driehoek op elkaar staan.

"Mark!", riep Nathan. "Hand van God!!!!", riep Mark. Even leek het alsof hij het ging houden, maar dan verpulverde het schot de hand van God en ging het schot, het net in. "Wat was dat voor iets?", riep Mark en hij keek naar zijn hand.

"Dat was een krachtig schot! En nog veel krachtiger dan dat van Axel Blaze, toch? ", zei Marvin Murdog. Niemand antwoorde op hem en we gingen klaarstaan voor een tegenaanval. Maar voor dat we dat konden doen, dekten de spelers van Kirkwood ons af en stonden de Murdogs klaar om de bal van ons af te pakken. "Is er iemand vrij?", riep Mark. "Ik!", riep Nathan en hij rende als een raket naar voren. "Nathan!", riep Mark en hij schoot de bal naar Nathan. "Ik heb hem!", riep hij.

"Axel, Kevin, kom mee naar voren!", riep ik terwijl ik een verdediger die mij dekte van mij afschudde. "Wat gaan we doen?", riep Kevin. "Aanvallen natuurlijk!", riep ik terug.

We gingen Nathan achterna en Nathan paste de bal over naar Axel. "Axel!", riep Kevin. "Hier, trap de bal in het doel!", riep Axel en hij stuurde een fantastische pass richting Kevin. Er was geen één verdediger te bekennen en de keeper rilde van angst.

Aan zijn gezicht kon je al zien dat hij niet kon keepen. "Hou die tegen, sufkop!", riep Marvin van ver. "Drakenpoeier!!", riep Kevin. "Aaaaaaahhhh!!", riep de keeper en hij rende weg van het doel. "Goal!!", riep de commentator. Vanuit mijn ooghoeken zag ik dat Marvin en de rest een woedeaanval kregen. "Kun je niet keepen of zo? Door jou, door jou staan ze gelijk!", riepen ze tegelijkertijd naar de keeper.

De eerste helft was voorbij en ik ging direct naar Jude Sharp. "Jude, heb je al een plan?" "Jazeker", zei hij. "Het heeft zeker iets te maken met hun zwakte, toch?", vroeg ik.

"Je hebt helemaal gelijk. We gaan hun egoïsme in hun nadeel gebruiken", zei Jude en hij riep mij, Axel en Kevin samen om het plan te vertellen. Het was een geniaal plan!

Reacties (1)

 • AxelBlaze10

  Jude's plannen lukken altijd wel!:)

  3 maanden geleden
  • ZainaSwift

   Ja, voor 90%. Gelukkig dat Jude ook bestaat!;)

   3 maanden geleden
  • LinSwift

   Als Jude niet bestond hadden ze de meeste wedstrijden niet gehaald!

   3 maanden geleden
  • ZainaSwift

   Je hebt helemaal gelijk!

   3 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen