2 juli 2020

Eindelijk is het zover. F1 mag weer beginnen. Sinds het goede nieuws bekend is, ongeveer een maand geleden, is McLaren druk bezig met alle voorbereidingen. Lando is intensiever aan het trainen en Christina en ik maken lange dagen om de reis naar Oostenrijk voor te bereiden. De afgelopen maanden waren leuk, spannend en vooral ook vermoeiend. De werkdagen zitten vol met vergaderingen, afspraken en voorbereidingen voor dit seizoen. Christina stelde me gerust dat het later in het seizoen rustiger zal worden. Het is nu druk doordat ik net begonnen ben bij het team en omdat door corona veel heeft stilgelegen.
Ik rits mijn koffer dicht en draai achter me de deur van het appartement op slot. Beneden staat een taxi klaar die me naar het vliegveld zal brengen. Voor ik instap doe ik mijn mondkapje op. De chauffeur groet me vriendelijk en neemt de koffer van me over. Lando zit in de taxi op me te wachten. 'Did you sleep well?' Vraagt hij als ik naast hem zit. 'Yes. I'm excited.' Hij knikt. 'Yes, me too.' Tijdens de reis naar het vliegveld zijn we stil. De afgelopen weken hebben we in een bubbel geleefd. Wat inhield dat we slechts een paar mensen face to face hebben gezien. Alles om te voorkomen dat we het virus oplopen en eventueel zo verder kunnen verspreiden. Op het vliegveld ontmoeten we de rest van het team. Afgescheiden van anderen komen we bijeen om te wachten op het vliegtuig. Carlos groet ons enthousiast als hij ons ziet. 'Birthday girl!' Ik grinnik. 'You'll never forget that, will you?' Hij schudt zijn hoofd. 'When is your birthday?' 'Next month.' 'We must celebrate. We're all at Silverstone by then.' Ik kijk bedenkelijk. 'I don't know... I'm afraid I have to skip my birthday this year.' We praten kort verder tot we het signaal krijgen dat we in het vliegtuig kunnen. Lando en Carlos zitten naast elkaar en Christina en ik er achter. De twee mannen plagen elkaar regelmatig en geven zo nu en dan elkaar een duw. Ik glimlach. Het is fijn dat beide het goed met elkaar kunnen vinden.

Als we zijn geland, kunnen we bij het uit stappen direct door naar de bussen. We hoeven niet door de aankomsthallen, maar kunnen nadat we de trap af lopen uit het vliegtuig gelijk door. Iedereen is gekleed in de witte overhemden en blouses van McLaren, een enkeling met een extra oranje t-shirt er over als statement tegen racisme.
Het is indrukwekkend hoe alles zo goed voorbereid is. Er zijn mondkapjes in overvloed, je temperatuur wordt regelmatig gemeten en op veel plekken kun je je handen ontsmetten. We brengen onze spullen eerst naar het hotel. Lando en ik delen samen een kamer. 'I'm happy you're here with me.' zegt Lando. Ik glimlach. 'Me too. Are you okay?' 'Yes, why?' ik haal mijn schouders op. 'I don't know... You're quiet. More than usual.' Hij krabt aan zijn hoofd en kijkt me aan vanaf de andere kant van het bed waar hij zojuist een aantal spullen heeft neergelegd. 'I know. I'm sorry.' hij pakt me vast en geeft me een kus. 'But nothing is wrong?' 'No gorgeous.' Hij glimlacht lief. 'As long as you're with me, nothing is.' ik bloos. 'Did I already tell you that you look absolutely stunning in that blouse?' Ik schud mijn hoofd. 'You did not.' Hij haalt een pluk haar uit mijn gezicht. 'Well you do. You look beautiful.'
Ons intieme moment wordt onderbroken door geklop op de deur. 'Are you two ready? We need to go see the track.' ik pak mijn rugzak en de tas met de camera. Mijn nieuwe werk gaat beginnen. Lando pakt ook wat spullen als ik de deur open. Andreas staat geduldig te wachten met Christina. 'Lets go.'
Met Carlos en nog een aantal lopen we rustig over het circuit. Christina is bij de pitbox gebleven. Ik schiet zo nu en dan wat foto's van de mannen en voeg me dan weer bij de groep. Het is interessant om te horen hoe ze de strategieën doorlopen en hoe de laatste aanpassingen worden besproken. Bij terugkomst ga ik op zoek naar Christina die ik vind in het motordome. 'Hi!' ze kijkt op van haar computer. 'Hi! How was your first round?' ik glimlach. I've got soms geest pictures. Do you want to see them?' 'Ofcourse.' Een voor een bekijken we de foto's. Christina geeft het en der nog wat advies over hoe de foto's nog beter zouden kunnen zijn om te gebruiken voor de socials, maar uiteindelijk vinden we er een die geschikt is om vandaag te plaatsen.
Het is bijna etenstijd als we hem plaatsen en hierna onze spullen pakken om weer richting het hotel te gaan.

McLaren Unboxed | Behind closed doors | #AustrianGP
https://www.youtube.com/watch?v=z9nFosoNyJ8

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen