Waar ik voor vreesde, wordt door mijn broer bevestigd. Sander is hier voor werk. Aangezien het bedrijf een sponsor is van Max, moet hij een aantal gesprekken voeren dit weekend. Ik heb Christina op de hoogte gebracht van dit laatste nieuws. In de pitbox kijk ik hoe de auto wordt klaargemaakt voor de race die over een uur begint. Christina komt naar me toe. 'Security will keep an eye out for him, but he has permission to be here ofcourse. We'll make sure he stays away from you and Lando as much as we can.' ik haal opgelucht adem. 'Thank you.' ik geef haar een knuffel. 'Lando asked for you. He's in his drivers room.' ietwat verbaasd loop ik naar achteren. Ik open de deur waar zijn naam op staat. 'Yes?' Lando zit met zijn koptelefoon op zijn massagetafel Deze zet hij af als hij me ziet. 'Can you lock the door?' 'Why?' Lando komt van de tafel af. 'I want you all for myself.' ik voel zijn armen om me heen gaan als ik met mijn rug naar hem toe sta terwijl ik de deur sluit. 'You already have me.' zeg ik en draai me om. Onze gezichten zijn zo dicht bij elkaar dat zijn adem mijn gezicht streelt. 'Do I?' ik knik. Het is een tijdje geleden dat we intiem zijn geweest en ik kan merken dat dit Lando zijn verlangen heeft gesterkt. 'Yes.' 'We're not married yet.' hij trekt me nog dichter naar zich toe. Als zijn hand onder mijn McLaren blouse gaat is er een kort moment dat ik schrik. Lando stopt meteen. 'What's wrong?' hij kijkt me doordringend aan. 'Nothing' maar het klinkt niet overtuigend genoeg voor Lando om het er bij te laten. 'Did I do something wrong?' Ik schud mijn hoofd. 'You're acting strange since our visit at your parents.' merkt hij op. 'I know. I'm not feeling well. I don't know why.'
'Not well? Are you sick of something like that?
'No. More tired I guess.' zeg ik in de hoop dat hij het er bij laat.
Dat doet hij gelukkig. We knuffelen nog even en Lando kleed zich om voor de race. Hij geeft me nog snel een zoen voordat ik naar de pitbox toe ga om met Christina naar de race te kunnen kijken. Ze glimlacht als ze me ziet. 'Everything okay?' ik knik. 'Yes.' zeg ik kort in de hoop dat ze niet verder zal vragen. Charlotte voegt zich ook bij ons en met z'n drieën kijken we naar alle voorbereidingen. Het heeft net geregend dus iedereen mag met de regenbanden starten. Carlos steekt zijn hand naar ons op als hij ons ziet en stapt in zijn auto. Lando doet hetzelfde, maar hij heeft een bezorgde blik. In mijn hoofd wens ik dat hij zich kan concentreren na het gesprek dat we hebben gehad. Een afgeleide coureur is niet wat ze kunnen gebruiken bij McLaren.
De eerste opwarmronde is meteen reden tot spektakel. Max glijdt in een bocht door waardoor hij een muur inrijdt. Zijn voorvleugel laat hij achter bij die muur. Met slechts twintig minuten tot de start is het nagelbijten bij Red Bull. Ze repareren de wagen op de grid in plaats van in de pits. Een risico. Wat uiteindelijk wel loont, want een kleine vier minuten voor de lampen uit gaan, is de auto klaar. Verder wordt het een strategisch verhaal. Max rijdt een goede race en kan een paar inhalen waardoor hij op een tweede plaats terecht komt. Hamilton weet zijn positie te behouden en finisht als eerste. Carlos en Lando eindigen lager dan gehoopt op een 9e en 13e plaats. Ik maak nog een aantal foto's van het team na de race en wacht op Lando. Hij zal met Charlotte nog een aantal interviews doen en daarna gaan we terug naar het hotel. Beide zijn we moe van dit weekend en toe aan een goede nachtrust. Ik glimlach naar Daniël die langs loopt. 'Everything okay?' hij wijkt van zijn route af en komt mijn kant uit. Ik knik. 'Yes. And you?' Hij knikt bevestigend op zijn beurt. 'I noticed your McLaren shirt. You're working with for the team?' 'Yes, creatief content for the socials.' 'Nice! So i'll be seeing you next season?' ik glimlach. Het team is blij dat Daniël bij ons komt het volgende seizoen en kijkt uit naar een mooie samenwerking. 'Ofcourse. Let me see your good side!' ik pak mijn camera erbij en schiet een foto. Daniël lacht. 'I'll see you around this season.' we nemen afscheid en ik kijk hoe ook hij richting de vierkantjes loopt voor een paar interviews. Het wordt steeds rustiger. Red Bull viert een feestje bij de pitbox en ik zie hoe Max en zijn team elkaar omhelzen. Het is mooi om te zien hoe goed ze hebben samengewerkt vandaag.
Ik schrik op als ik ineens een hand op mijn schouder voel. Met de verwachting dat het Lando is draai ik me lachend om. Maar mijn lach verdwijnt vrijwel direct als ik zie wie het is.

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen