Cygnus nam het woord van Zaheer over, waarna Zaheer zich terug op zijn stoel liet zakken. Pandora leek geïrriteerd en tikte met haar voet onder de tafel tegen die van hem. “Ik bedoelde geen toast die je moet uitbrengen.. ik bedoelde het brood.” Fluisterde ze snibbig. “En had je niet een langere speech kunnen geven?” Hij rolde met zijn ogen. “Je moet wel duidelijk zijn, maar jij je zin. Be a darling en geef me dan eens wat toast aan.” Hij knikte naar het mandje brood dat voor Pandora’s neus stond en stak dwingend zijn hand uit. Op dat moment barstte de rest van de tafel in lachen uit. Niets nieuws voor Zaheer als zijn vader aan het woord was. De man was hilarisch. Of nouja dat dacht hij en de rest van zijn gezelschap waren te bang of geïntimideerd van hem om daar tegen in te gaan.
      “Pandora, liefje, vertelde je vanmiddag niet dat Zaheer en jij in hetzelfde jaar zitten?” vroeg mevrouw Lovegood en keek vol verwachting Pandora en Zaheer aan. Pandora knikte. “O ja.” stemde ze in. “We volgen ook veel lessen samen. Charms class, Defence Against the Dark Arts, Herbology én natuurlijk Care for Magical Creaturs. Het afgelopen jaar moesten Zaheer en ik samenwerken bij een les Care for Magical Creatures..” Ze begon te lachen. “Het was zo grappig om hem te zien, volledig bedekt in spinnensnot.” Ditmaal waren de rollen omgedraaid en keek Pandora Zaheer uitdagend aan. Well done, Lovegood. Well done. Hij hief z’n glas naar haar en dronk zijn glas leeg. Je kon veel over hem zeggen, maar hij kwam z’n woord wel na. Soms dan. De rest leek minder onder de indruk van haar verhaal te zijn. Zo zag hij meneer Lovegood snel een slok van zijn wijn nemen en keek haar moeder niet heel gelukkig. Mevrouw Lovegood had met haar wenkbrauwen gefronst en schraapte haar keel. “Juist ja,” mompelde ze en wendde zich weer tot Zaheer’s vader. Pandora maakte van de gelegenheid gebruik om haar tong naar Zaheer uit te steken, waarna ze haar glas met bubbels pakte. “Hoe is de champagne, spinnensnotje?” vroeg ze hem en begonnen te giechelen. Loom had Zaheer onderuit in zijn stoel gehangen, maar schonk haar een duivelse glimlach. Pandora had zichzelf al rijk gerekend. Hij moest toegeven, ze was een waardige tegenstander, maar ze had te vroeg gejuicht. Veel te vroeg.
      Hij ging recht op zitten en schraapte zijn keel om de aandacht van mevrouw Lovegood en derest van het gezelschap te trekken. “Het is maar goed dat u geen hypocrietspriet heeft, anders had ik u overtuigd dat ik net zo goed ben in Care for Magical Creatures als uw dochter,” vriendelijk en lichtelijk geamuseerd keek hij van mevrouw Lovegood naar Pandora voordat hij verder ging met zijn verhaal, “maar ik moet u eerlijk zeggen, dat ben ik niet.” Hij zag mevrouw Lovegood wederom fronsen. Die was natuurlijk nieuwsgierig waar zijn verhaal heen zou gaan. “Heeft u haar wel eens een Flubberwurm zien verzorgen, mevrouw Lovegood?” Ze schudde langzaam haar hoofd. Ze moest ook wel denken dat Zaheer net zo gestoord was als haar dochter, maar hield wijselijk haar mond in het bijzijn van zijn vader. “Het is echt zo, u zou haar eens te werk moeten zien gaan.” Verzekerde hij Pandora’s ouders. “Ah fijn, dat wou ik even kwijt. Zou u mij misschien het toast willen aangeven?” sloot hij zijn monoloog af. Check and mate, Lovegood. Game over. Dankbaar pakte hij het broodje mandje van mevrouw Lovegood, waarna haar aandacht weer naar Cygnus verplaatste.
      “Dat zijn dan drie glazen als ik het goed heb?” hij grijnsde en genoot van zijn overwinning. "Proost, Lovegood. Geniet ervan". No way, dat Pandora nu nog het eind van de avond nuchter zou halen. De overwinning was nabij en Zaheer had hele andere plannen dan zijn avond besteden aan Wizard Chess of knalpoker. Strippoker zou er misschien nog het dichtstbij in de buurt komen. Pandora kon in ieder geval haar borst nat maken, want deze avond zou ze niet snel meer gaan vergeten. Daar was Zaheer van overtuigd.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen