Tom POV.

Ik blijf rustig wachten totdat Bill op alle vragen een antwoord heeft gegeven. "Alsjeblieft. Hopelijk slaat het ergens op," zegt Bill en hij geeft het papier aan mij.

"Niet zo onzeker schat. Volgens mij is dat nergens voor nodig," zeg ik en Bill knikt langzaam waarna ik de antwoorden doorkijk en die vergelijk met Bill z'n antwoorden. Bill is echt te onzeker, want zijn antwoorden zijn gewoon on point. Ja, natuurlijk, hij laat af en toe wel eens één, twee of drie punten liggen, maar hij heeft goed genoeg antwoord gegeven om met gemak een voldoende te halen. Natuurlijk is er altijd een kans dat het examen dit jaar moeilijker is, maar de antwoorden die hij hier geeft laten zien dat hij de stof beheerst. Het laat zelfs zien dat Bill ruimte nodig heeft om het echte examen minder te maken. "Een zeven Bill," zeg ik en Bill kijkt mij met grote ogen aan.

"Dat cijfer geef je mij alleen maar omdat je vriendelijk wilt zijn," zegt Bill.

"Ik zweer je dat ik 100% eerlijk heb nagekeken, want anders zou jij er niks aan hebben," zeg ik en Bill z'n ogen worden groot.

"Wow," zegt hij, duidelijk verbaasd over wat hij heeft geflikt. Nu moet ik er alleen voor zorgen dat hij ontspannen genoeg de examens ingaat en dan kan het haast niet meer mis gaan, want dit was één van z'n moeilijkere vakken en als hij daar tijdens het oefenen al een zeven voor haalt. Hij moet gewoon niet zo twijfelen aan zichzelf. Hij heeft echt hard gewerkt dit schooljaar om dit voor elkaar te krijgen, en ook al was het soms lastig, ook met Teuna, maar hij heeft het toch maar geflikt.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Bill je kan dit
    Het moet je lukken

    3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen