dark blue dress • black heels • silver necklace with a P
Zaheer rolde met zijn ogen. “Je moet wel duidelijk zijn, maar jij je zin. Be a darling en geef me dan ens wat toast aan.” Hij knikte naar het brood dat op tafel uitgeserveerd stond. Dwingend stak Zaheer zijn hand uit. Hoe gingen mensen met deze jongen om? Pandora vroeg zich af of hij wel vrienden zou hebben op Hogwarts, of alleen mensen die uit angst met hem omgingen.
Hun ouders leken zich prima te vermaken, hier en daar werd hard gelachen. Pandora reageerde niet op Zaheer zijn verzoek om brood. Ze wees hem niet af, maar gaf hem ook geen brood. Hij kon daar zelf ook wel bij, toch?
Toen Pandora haar moeder haar aansprak en vroeg naar de lessen die zij en Zaheer deelden, greep Pandora haar kans om een van haar woorden in het gesprek te brengen. Tevreden keek ze naar Zaheer. Wat hij kon, kon zij ook. Zaheer hief zijn glas en dronk deze in één teug leeg.
“Hoe is de champagne, spinnensnotje?” vroeg ze hem giechelend.
Nonchalant zat de jongen in de stoel, een beetje onderuit gezakt. Maar na haar opmerking schonk hij haar een duivelse glimlach.

Zaheer ging recht op zitten en schraapte zijn keel. Pandora volgde elke beweging die hij maakte. “Het is maar goed dat u geen hypocrietspriet heeft, anders had ik u overtuigd dat ik net zo goed ben in Care for Magical Creatures als uw dochter,” vertelde Zaheer geamuseerd. “maar ik moet u eerlijk zeggen, dat ben ik niet.”
Pandora haar moeder hing aan Zaheer zijn lippen.
“Heeft u haar wel eens een Flubberwurm zien verzorgen, mevrouw Lovegood?”
Haar moeder schudde haar hoofd.
“Het is echt zo, u zou haar eens te werk moeten zien gaan.” ging Zaheer verder op zijn geamuseerd toon. “Ah fijn, dat wou ik even kwijt. Zou u mij misschien het toast willen aangeven?”
Shit. Hij was in één beurt uitgespeeld.
Lichtelijk verward van Zaheer’s verhaal wendde haar moeder zich weer tot Cygnus. Zodat Pandora en Zaheer weer vrij met elkaar konden praten.
“Dat zijn dan drie glazen als ik het goed heb?” Een vreselijke grijns verscheen op het gezicht van Zaheer. "Proost, Lovegood. Geniet ervan."
Pandora keek de jongen aan. Hij was irritant en hij had haar zojuist verslagen in haar eigen spel. Tegen haar verlies kon ze wel, maar Pandora wou nog niet stoppen met spelen. Ze waren pas net begonnen! De avond was nog lang.
“Oja, drie glazen.” stemde ze met hem in. Hoe kon ze hieronder uit komen? Plots besefte ze zich dat ze was vergeten haar dakraam open te zetten voor Ashley. Met een beetje geluk kon ze die twee taakjes combineren; de drie glazen drank ontwijken en naar haar kamer glippen om haar raam te openen.
Pandora reikte naar de fles champagne die nog op tafel stond. ‘Per ongeluk’ stootte ze de fles om, het glas rinkelde, de inhoud over de tafel liep en vervolgens op haar jurk.
Haar moeder slaakte een kreet van schrik. “Pandora!” bracht ze stomverbaasd uit.
Meteen kwam er een bediende aangesneld met toverstok in de aanslag. Klaar om de boel op te ruimen.
“Wat onhandig van me.” Pandora schoof haar stoel naar achteren. “Ik kan me maar beter gaan opfrissen.” Ze stond op, verontschuldigde zichzelf tegenover haar tafelgenoten en schonk Zaheer een kleine glimlach.

Zo snel als ze kon maakte ze haar weg naar haar slaapkamer. Echt gehecht aan de jurk die ze aanhad was ze niet. Dus het was een prima offer om Zaheer even te ontwijken. Haastig liep ze de drie trappen op naar boven, tot dat ze was aangekomen bij haar eigen zolderkamertje. De deur stond nog open. Nog voordat ze binnen was trok Pandora de natte jurk over haar hoofd uit en gooide hem op de grond in de kamer. Ze klom onhandig over haar bed heen om het dakraam te openen. Daarna liep ze naar de kast om een nieuwe jurk uit te zoeken voor de rest van de avond. Heel even was ze van Zaheer bevrijdt, maar ze zou met een beter plan moeten komen om middernacht te kunnen halen.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen