Kerch had het dan wat losjes met de Ravkaanse regels, maar innovatief was het eiland zeker wel.
Het was niet vreemd om meerdere Grisha hier te zien. Alleen hadden ze geen beschikking tot hun magie hier. Een beetje ironisch was het wel; een Durast had geholpen met het ontwikkelen van speciale, magische Grisha armbanden. De handelaar uit Kerch die de hulp had gevraagd, had gezegd dat het de magie zou versterken. In werkelijkheid maakte hij een paar aanpassingen aan de armbanden, met een sterke anti-magnetische kracht ertussen. 
Nu kreeg elke Grisha slaaf een stel armbanden om, om te zorgen dat ze hun handen niet dicht naar elkaar konden bewegen, en dus geen magie konden beoefenen. Heel slim. En heel listig.

In het dagelijksleven liep ik dus met zilveren armbanden over mijn polsen die zorgden dat ik de dagelijkse taken wel kon uitvoeren, maar niet de mogelijkheid had om mezelf te bevrijden met magie. Ik kon niets, en mijn Meesters vonden dat een heerlijk aanzicht.
'Hey, Grisha.' Het woord werd uitgesproken alsof het een vloek was. Misschien was het dat ook wel. Met tegenzin liep ik naar de man toe. Ik bleef op gepaste afstand staan, richtte mijn ogen op de vloer en wachtte op een instructie. 
'Roep eens een storm op,' mijn ogen schoten omhoog en ik beet op mijn lip om niet uit te vallen. Dit gebeurde minimaal één keer per week. En het zou moeten wennen, maar het deed elke keer weer opnieuw pijn. 
'Nou?'
Ik gromde. 'Dat kan ik niet.'
De man lachte binnensmonds. 'Kleine zielige Grisha. Nu ben je niets meer. Luister, ga de eetkamer gereed maken, we krijgen vanavond een gast.' Hij keek me aan toen ik bleef staan.
'Nu, graag! Wegwezen!' De man drukte op een knopje op zijn horloge en door de armbanden kreeg ik een schok. Ik kroop in elkaar en rende zodra ik kon naar de eetkamer.
Met gebalde vuisten stond ik in de lege kamer, terwijl in mijn binnenste de storm raasde. Er waren verhalen van hele sterke Grisha die het niet nodig hadden om hun handen aan te raken om hun magie naar buiten te laten komen. Als ik dat toch eens zou kunnen...

Reacties (1)

  • ZainaSwift

    Nu ben je niets meer. Luister, ga de eetkamer gereed maken, we krijgen vanavond een gast.'

    Wie zou dat kunnen zijn?

    2 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen