ALESSIO CANDELAS


The only certainty in life is death.

Het antwoord van Mark maakte wel duidelijk dat de jongeman geen zin had om te praten, waardoor Alessio hem tijdens de busrit alleen liet. Hij was de gids en hij was niet van plan om te vervelende gids die zijn aanwezigheid bleef opdringen waardoor je geen keuze had dan beleefd naar de verhalen te luisteren, ook al wilde je liever met rust worden gelaten. In plaats daarvan maakte hij nog een korte ronde door de bus, en nam op de klapstoel naast Pedro plaats. Hij vertelde de gasten kort iets over het restaurant waar ze naar op weg waren. Zijn woorden werden met gelach ontvangen, iets wat Alessio als een goed teken opvatte. Het klonk niet als beleefd gelach over een zeer ingestudeerd grapje.
Hij had net weer naast Pedro plaatsgenomen toen dezelfde twee meiden van eerder hem riepen. “Je fanclub roept,” was wat Pedro hem in het Spaans vertelde. Het was dat hij achter het stuur zat, anders had Alessio zijn vriend een duw verkocht.
“Jij blijft nog altijd mijn favoriet hoor,” antwoordde hij Pedro in plaats daarvan met een knipoog, waarna hij naar de meiden toe liep en verder met hen in gesprek ging.
Eenmaal aangekomen bij het restaurant werden ze begroet door een oudere dame. Alessio begroette haar met een kus op de wang en een kort gesprek in het Spaans. Ze was een oude bekende, en een die er totaal geen moeite mee had om in zijn wangen te knijpen en te vertellen dat hij echt meer moest eten.
Dat merkte hij ook wel aan het bord dat ze hem voorschotelde. Waar de rest van de gasten bestelden, kreeg hij iets van haar keuze. Alessio was er niet bang voor. Ze had hem nog nooit iets gegeven wat niet smaakte, en ze wist prima van zijn dieetvoorkeuren. Waar de rest van de gasten veelal aan de schaaldieren zat, was zijn bord compleet vegetarisch – maar daardoor zeker niet minder aantrekkelijk opgemaakt.
Hij hief zijn glas wijn. “Een toast op deze vakantie en op onze gastvrouwe,” zei hij. Meerdere gasten volgden zijn voorbeeld. Ergens was het de twee jongedames gelukt bij hem aan dezelfde tafel te zitten, met Pedro als vierde persoon. De vijfde stoel aan de tafel was leeg gebleven.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen