Bill POV.

"Teuna heeft ook nog geen jonger broertje of zusje. Hier is eigenlijk de enige plek waar ze in aanraking komt met kindjes jonger dan haar," zeg ik dan zachtjes en de leidster knikt.

"Ik bedoelde het ook niet negatief. In dit gesprek wil ik gewoon zoveel mogelijk over haar proberen te vertellen. Ze zal het hier ook vanzelf wel leren," zegt de leidster en ik knik even.

"En, hoe gaat ze met d'r leeftijdsgenootjes om?" Vraag ik, want ik weet dat ik daar op haar leeftijd moeite mee had. Natuurlijk herinner ik mij dat niet meer, maar dat hebben mijn ouders mij verteld. Hoe dat voor Tom was weet ik niet en zijn ouders zullen hem dat vast ook niet hebben verteld. Als ik het een beetje goed kan inschatten werd hij door nanny's opgevoed en kwam hij pas op latere leeftijd in contact met leeftijdsgenootjes.

"Eigenlijk heel goed. Als ze een goede dag heeft neemt ze de leiding tijdens het spelen, heeft ze een mindere dag dan zegt ze niet zoveel en speelt ze gewoon in stilte, maar de andere kindjes lijken haar te mogen," zegt de leidster.

"Mogen alle kleine kinderen elkaar niet gewoon?" Vraag ik dan, want dat idee had ik altijd.

"Je zult je nog verbazen hoe kieskeurig ze soms kunnen zijn met wie ze spelen, maar het is wel zo dat het een stuk makkelijker gaat dan op latere leeftijden," zegt de leidster en ik knik even waarna ik naar Tom kijk.

"Wou jij nog wat vragen schat?" Vraag ik.

"Nee, ik denk dat we alles nu wel duidelijk hebben," zegt hij en ik knik even waarna ik opsta, want nu wil ik mijn kleine meid wel knuffelen.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Gelukkig is het goed gekomen

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen