Bill POV.

"Kom, dan breng ik jou naar het ziekenhuis," zegt Tom en hij legt z'n arm om mij heen.

"Nee," zeg ik.

"Wat nee?" Vraagt Tom verbaasd.

"Breng mij naar jouw huis, dan kan ik zo snel mogelijk na de geboorte terug naar huis," zegt Bill.

"Bill, je moet sowieso rusten na de bevalling," zegt Tom. "Verzin een smoes," zegt Tom, wanneer een wee zich voelbaar maakt.

"Naar jouw huis Tom, please. En via de achteruitgang," zeg ik.

"Pim moet toch weten dat je hier niet meer bent," zegt Tom.

"Meld jij het, ik loop via achter naar de auto," zeg ik, waarna Tom toch knikt.

"Sorry lieverd, je broertje of zusje komt vandaag," zegt Tom en Lisa knikt even waarna ze mij aankijkt en dan d'r armen om mij heen slaat.Inmiddels lig ik bij Tom op bed en op dit moment trek ik die weeën echt niet meer. Wanneer Tom de kamer in komt gelopen kijk ik hem aan. "Ik heb hier spullen die we nodig kunnen hebben. Lisa is op d'r kamer een filmpje aan het kijken. Daarnaast heb ik iedereen ingelicht dat de kinderen uit jouw klas vanmiddag vrij zijn. Dan zie ik voor morgen wel weer verder," zegt Tom.

"Morgen sta ik gewoon voor de klas," zeg ik.

"We weten nog geen eens of de baby er op tijd is, daarnaast moet je op z'n minst een week vrij nemen, liever nog wat langer dan dat," zegt Tom, maar ik schud eigenwijs mijn hoofd en kreun weer pijnlijk wanneer er nog een wee volgt. Ik zal even kijken hoeveel ontsluiting je hebt," zegt Tom dan en hij voelt even tussen mijn benen. "Hmm, het gaat best snel," zegt Tom, bijna verbaasd.

"Dat komt mooi uit," zeg ik, waarna ik het opnieuw uitschreeuw.


Een uur later mag ik dan al persen en ik geef alles wat ik in mij heb. "Je doet het fantastisch," zegt Tom en na even is de baby geboren en Tom legt het kindje bij mij neer.

"Ik wil dat niet," zeg ik zachtjes.

"Je moet onze dochter toch ontmoeten. Ik noem haar Helene," zegt Tom.

"Hoi Helene," zeg ik zachtjes, terwijl ik mijn dochtertje aankijk en ik krijg tranen in mijn ogen. Helene is prachtig. "P.Pak haar weg Tom," snik ik dan en Tom zet zich naast mij neer.

"Het hoeft geen afscheid te zijn Bill. Je bent hier meer dan welkom om dit samen met mij te doen. Je hoeft niet naar Pim terug."

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Bill je wilt je dochter niet kwijt
    Je had eerder eerlijker moeten zijn naar Pim

    2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen