Shane Hill


Shane is iemand die niet zo heel erg zichzelf durft te zijn en vaak een stoer/onverschillig imago ophoudt. Hij zou best graag bij de populaire kliek willen horen, maar tegelijkertijd hangt hij echt énorm aan zijn beste vriend Cillian, die van al die popi-jopi's niets moet hebben en daardoor is hij soms een beetje een meeloper. Hij wil graag aardig gevonden en zich gewaardeerd voelen, vooral omdat hij uit een gezin komt waar "succes" het hoogste goed is.

Shane heeft een tweelingbroer; Jake. Hij is de quarterback van het footballteam en Shane heeft vaak het idee dat hij een beetje in zijn schaduw staat. Zijn broer is verwaand, arrogant en vindt het strontvervelend dat Shane zo close is met Cillian. Zijn broer is ook de belangrijkste reden dat hij niet uit de kast durft te komen; hij heeft een gruwelijke hekel aan homo's en heeft ze meer dan eens in Shanes bijzijn vernederd. Iets waar Shane zelf ook aan meegewerkt heeft, bang dat hij anders door de mand zou vallen.

Aangezien Jake een uitgesproken mening heeft over mensen en zich óf als een lul gedraagt, óf superleuk in de omgang is, heeft Shane altijd het gevoel dat hij met zijn broer vergeleken wordt -- dat mensen een hekel aan hem hebben vanwege Jake of dat ze juist alleen toenadering tot hem zoeken om bij zijn broer te kunnen komen. Aan gewillige meisjes dan ook geen gebrek. Hoewel hij soms sterke verhalen vertelt over naamloze meisjes met wie hij naar bed is geweest op feestjes, is hij nog maagd en heeft hij nog niet eens gezoend. De verhalen begonnen vooral doordat zijn broer hem steeds vaker begon te pushen, maar inmiddels is Shane vooral bang dat hij door de mand zal vallen en zijn broer inziet dat hij helemaal nog niet met iemand geslapen heeft en zo zijn geheim ontdekt.

Familie
Doordat zijn broer in het footballteam zit, heeft hij veel meer vrienden dan Shane. Zijn ouders zijn ook apetrots op hem. Daar komt bij dat Jake betere cijfers haalt dan hij en Shane het gevoel heeft dat hij nergens in uitblinkt. Shane ziet echter wel dat zijn broer verre van perfect is. De laatste jaren zijn ze flink uit elkaar gegroeid, maar Shane gelooft dat ze wel iets aan elkaar hebben als het er echt op aan komt. Hij blijft zijn broer, altijd. Zijn ouders zijn nogal bemoeizuchtig als het op hun relatie aankomt en willen dat ze weer net zo hecht worden als vroeger. Zij zijn van mening dat zijn vriendschap met Cillian nogal toxisch is, aangezien de jongen te weinig respect toont en vaak kritiek uit, wat geregeld spanning oplevert. Hoewel zijn ouders Cillian dan ook afkeuren, is de jongen belangrijker voor Shane dan wie dan ook.

Hobby's
Hoewel sport niet zo belangrijk voor hem is als voor zijn broer, houdt hij ook wel van wat lichaamsbeweging. Hij zit in het honkbalteam en doet aan gewichtheffen. Verder kan hij urenlang gamen, gaat ie graag met een speedbootje de zee op en heeft hij de gewoonte ontwikkeld om 's nachts soms met Cillian op het dak te zitten om naar de sterren te kijken, wat voor hem een beetje een rustmomentje is. Tot slot heeft hij een fascinatie met aliens, hij heeft zo'n beetje al zulke films gezien en verzint soms scenario's met zijn beste vriend.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen