Rudie Avila


Rudie is een lieve, gevoelige jongen die geen vlieg kwaad doet. Hij is iemand die zichzelf erg wegcijfert en in groepen heeft hij altijd het gevoel dat anderen dingen beter kunnen dan hij. Over veel dingen is hij onzeker. Hij is iemand die in anderen vaak positieve dingen ziet, maar niet in zichzelf. Hij heeft snel het gevoel dat hij anderen teleurstelt of dat ze beter verdienen dan hij.

Rudie is door het footballteam erg gepest toen een van de jongens grapte dat hij gay was en hij vervolgens knalrood werd. Al snel ging het verhaal dat hij een crush had op Jake, hoewel dat helemaal niet waar was. De pesterijen begonnen met uitschelden, hem opsluiten in de meisjeskleedkamer en werden steeds gewelddadiger, met als hoogtepunt dat hij op zijn knieën gedwongen werd en Jake zijn broek voor hem liet zakken en zei dat ie dan z'n flikkerding moest doen. Uiteindelijk plaste hij net als wat andere jongens over hem heen en trapten ze hem in elkaar. Timothy vond hem daarna en bracht hem naar huis. Rudie voelde zich zo vernederd dat hij die avond zijn polsen doorsneed. Zijn moeder vond hem echter en bracht hem naar het ziekenhuis, waarna hij een tijdje op gesloten afdeling moest verblijven. Dit was zo'n halfjaar geleden.

Door de pesterijen is hij zijn beste vriend kwijtgeraakt, die bang was dat hij zelf ook de dupe zou worden. Wel is hij na de zelfmoordpoging met Timothy bevriend geraakt, en via hem ook met Flo en Wesley, hoewel dat contact soms nog wat moeizamer gaat omdat ze veel spontaner zijn dan hij. Hoewel het een leugen was dat Rudie op Jake viel, was hij wel op een jongen verliefd; op Elliott, van wie hij al wist dat hij ook gay was. Toen de jongen op het eindfeest zijn gevoelens voor Rudie toegaf, raakte Rudie in paniek, wees hem af en ging naar huis. Onmiddellijk had hij spijt van zijn reactie, maar de angst zat nog te diep. Door het winnen van de prijs ziet hij echter een kansje om het met Elliott goed te maken.

Familie:
Rudie heeft niet echt een vaderfiguur gehad in zijn leven. Zijn vader ging vreemd toen hij drie was en daarna moest zijn moeder niets meer van relaties hebben. Met zijn moeder had hij een hele goede band, totdat de pesterijen begonnen. Daarna klapte hij dicht. Zeker na de zelfmoordpoging vindt zijn moeder het ontzettend moeilijk om hem alleen te laten en heeft ze heel erg het gevoel dat ze hem moet controleren. Rudie begrijpt dat, maar het zorgt er ook voor dat het schuldgevoel steeds opnieuw aangewakkerd wordt.

Hobby's:
Rudie vindt het leuk om creatief bezig te zijn. Hij doet sinds twee jaar aan houtsnijden en hij houdt van tekenen. Verder speelt hij badminton, speelt hij akoestische gitaar en leest hij graag.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen