Bill POV.

"Ik zal jullie opdelen in twee groepjes zodat jullie tegen elkaar een wedstrijdje kunnen voetballen," zeg ik, want het is een klasje met allemaal nieuwelingen. Van Meike weet ik natuurlijk wel wat ze kan, maar ik moet ook weten wat de andere meiden kunnen. Alleen wanneer ik dat weet kan ik mijn lessen zo persoonlijk mogelijk maken. Mijn doel is om de kinderen beter te maken.

"Laten we zeggen jullie zes, tegen jullie zes?" Vraag ik dan en de meiden knikken waarna ik ze neerzet op het kleinere veld. Het grotere veld is voor wanneer ze ouder zijn.

"Goed zo meiden!" Roep ik tijdens het wedstrijdje, terwijl ik over verschillende meiden opschrijf hoe ik het voor mij zie. Sommige hebben duidelijk meer begeleiding nodig dan andere, maar dat komt goed. Sinds het begin van mijn voetbalschool ben ik die uitdaging iedere keer aangegaan.Wanneer de wedstrijd voorbij is glimlach ik even. Ik ben trots op Meike, ze heeft maar liefst vier keer gescoord. Misschien zit ze eigenlijk op een hoger niveau, maar om tussen allemaal meiden te zitten die al wat groter dan haar zijn is ook niet makkelijk. Dat is ook de reden waarom ik haar op dit niveau ga laten spelen. Dan komt ze vanzelf wel op het niveau terecht wat ze in zich heeft. Samantha is op dit moment de zwakste schakel van deze groep, maar ik denk zelf dat ik haar de juiste tactieken kan aanleren. Misschien haalt ze het daarmee niet tot de profs, dat is maar een klein aantal weggelegd. Ik denk wel dat het dan leuker voor haar wordt.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Ahw zo goed !!
    Dit is echt Bill roeping

    3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen