Foto bij Hfst 1

Ik loop naar Byron.


Byron: Die Royal hadden we mooi verslagen, de finale is tegen Raimond.
Ik: Raimond? Haha, geef de kampioensbeker maar vast aan ons.
Byron: Zeg dat wel, ze zijn vast net zo slap als Royal.
Ik: Ik wil ze niet pijn doen.
Byron: Waarom! We gaan zelfs je broer doden.
Ik (gillend): Voetbal is een spel, geen moordwapen!

Boos loopt Byron weg. ´Ik haat je!` gilt hij. ´Wat heb ik misdaan!` schreeuw ik naar Byron. ´Alles!` gilt Byron. ´Ik zet je uit het team!` Byron schopt me. ´Ga weg!` roept hij. Nu weet ik ten minste zeker dat hij niet verliefd op mij is. ´JIJ BENT STOM! IK SLUiT ME AAN BIJ RAIMOND. ZONDER MIJ KAN JE DE GODENDUO NIET MEER DOEN. EN JE STOMME VRIENDJES MAG JE HOUDEN, LOVE!` gil ik woedend.

Ik ren weg, met mijn voetbalkleren van Zeus nog aan. Ik weet dat de keeper van Zeus niet tegen mijn Godenknal kunnen. Geen enkele van mijn schoten kunnen ze stoppen. Ik blijf denken aan hoe ik Zeus kan verslaan. Ik loop tegen iemand aan. Ik en die iemand vallen op de grond.

´Oh, sorry,` zeg ik. ´Geeft niks,` zegt die iemand. ´Wie ben jij?` vraag ik. ´Erik Eagle van Raimond,` zegt hij. Hoorde ik het goed? Ja! Hij is van Raimond! ´Waar is jullie school?` vraag ik. ´Ik loop wel met je mee,` zegt Erik. Even later zijn we bij Raimond. ´Mag ik bij het team?` vraag ik aan de aanvoerder. ´Laat eens zien wat je kan,` zegt Mark. Hij gaat voor het goal staan. Ik spring de lucht in. Ik krijg godenvleugels. ´Godenknal,` roep ik.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen