sorry, ik had het druk en geen tijd om te schrijven, maar hier een hfst.

Bij mij in de klas zit een meisje. Ze is SUPERknap! Maar altijd is ze zo stil. Ik -Lucas- ben de populairste jongen van de klas. Alle meisjes vallen flauw van mij. Alleen Angelique, het stille meisje, niet. Alles wat ik doe, alles wat ik zeg. Het lukt NOOIT! Ze is een vis die niet bijt. Terwijl alle vissen bijten! Hopelijk gaat het vandaag beter.

'Hè Lucas.' Mijn zus Laura, ging naast mij zitten. 'Bijt Angelique al?' Ik schudt mijn hoofd nog niet. Ze lacht en wrijft mijn haren in de war. 'Dat komt nog wel.' En ze loopt lachend weg. Angelique komt de klas binnen, ze schudt haar blonde haren en haar vriendin rent naar haar toe. Emmy, het roodharige meisje dat altijd roddelt, ze is Angeliques beste vriendin, en mijn sleutel naar verkering. Angelique loopt de klas uit en ik loop naar Emmy toe. 'Emmy.' Het meisje draait zich om en haar rode haar zwiept in mijn gezicht. 'Sorry.' Giechelt ze. 'Kun je me helpen?' Vraag ik en ik glimlach naar haar. 'Ja, Tuurlijk! Met wat?'

Na school loopt Angelique alleen naar huis. Zij en ik wonen in dezelfde wijk, dus dit gaat lukken. 'Angelique!' Ze kijkt naar achter en vertraagt haar pas. Ze glimlacht en ik re naar haar toe. 'Hoi.' Zegt ze zacht. Ik ben nogal verbaasd omdat ze nooit iets zegt, maar nu. 'Hi, Lopen we samen naar huis?' Vraag ik. Ik ga gelijk op mijn doel af. Ze friemelt aan haar blonde haren, dan bloost ze. 'Is goed.' Fluistert ze. En we lopen naar huis. Langzaam. Ik praat tegen haar en stel haar vragen en soms antwoordt ze kort terug. En uiteindelijk begint zij ook een verhaal.

Als we bijna thuis, dan pak ik haar hand vast. Geschrokken en blozend kijkt ze mij aan. `Angelique, ik.... Je bent echt het mooiste meisje dat ik ooit heb ontmoet. Je bent echt geweldig.´ Ik glimlach naar haar. `En ik zou het echt heel leuk vinden als je mijn vriendin zou willen zijn.´ Ze laat mijn hand los. `Dat gaat wel heel snel.´ Mompelt ze. `Lucas, wat je moet begrijpen is..... Nee, liever niet. Sorry.´ Geschrokken kijk ik haar aan. Ik ben nog nooit afgewezen. 'Wat is dit!? Hoezo niet!? Ben ik niet goed genoeg ofzo? Niemand wijst mij af!' Ze kijkt mij recht in de ogen aan. 'Lucas, ik wil dat je begrijpt dat.....Jij niet bepaalt of ik wel of niet een relatie met je krijg.' Ik schud mijn hoofd. Dan moet ik het anders spelen. 'Geld. Wil je mijn geld? Ik heb genoeg.' Traag schudt ze haar hoofd. 'Liefde is niet te koop. Mij kun je niet kopen. De andere meiden misschien wel, maar mij niet. Ik..... MIjn hart moet je winnen. En jij bent niet degene die mijn hart heeft gewonnen.' Met grote ogen kijk ik haar aan, 'Wie heeft dan wel je hart gewonnen!?" Angelique lacht en draait zich om. 'Jij niet.' zegt ze. En ze loopt lachend weg.

Reacties (2)

 • Moonfoster

  Bij mij in de klas zit een meisje. Ze is SUPERknap! Maar altijd is ze zo stil.

  waarom dacht ik dat een meisje dat zei:X

  2 weken geleden
  • LinSwift

   ???xDGeen idee Moon.
   Ik heb echt geen idee. 😅

   2 weken geleden
  • Moonfoster

   🙃🙂

   2 weken geleden
 • ZainaSwift

  (Y)

  2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen