Dennis pov:

Ik had Rosa hand vast. Ik werd vanbinnen onrustig. Ik had het warm ik voelde me gespannen deze avond, terwijl het niet zo vreemd moest zijn. Ik had deze gelegenheden drie jaar lang zonder enkel probleem ervaren.

Ik beet op mijn lip. Ik had echt de neiging om heen en weer te gaan ijsberen. Het zweet brak me bijna.

Bij de achtergrond was kleine groepje van de orkestmuziek aan he bespelen. Waarschijnlijk laatste jaar studenten die Black swan bespelen. Het was niet het klassieke muziekstuk uit het ballet voorstellen. Het was van die Koreaanse Boyband vermoedelijk de BTS. Ik was geen fan, maar mijn broertje daarentegen wel. Als het aan Tobias lag ging hij er al uit zijn dak met de Orkestrale versie. De gasten waren met sommige aan de kletsen. Ik keek om me heen of ik een glim kon ontvangen van mijn oma en Tobias.

Ik zag ze bij de hoek. Ze zaten te kletsen met Isolde. Tobias merkte Marley op. Zo te zien was ze nog steeds kwaad op hem.

Ik keek om me heen in de zaal. De aula hadden ze omgetoverd in deze chic gelegenheid. Het zweet brak me bijna. Mijn handpalmen voelde bijna vochtig aan. Wat als ik het verknalde bij Rosa vader?

'Dennis.'

Ik keek Rosa aan. 'Alles oké?'

'J....ja, alleen wat nerveus.'

'Dat is niet nodig. Het is mijn vader maar. Oh, daar zal je hem al hebben.' Ze zwaaide naar een man van middelbaar leeftijd.

Ze wist toch wel dat we alleen vrienden waren?

Die man met een glas witte wijn kwam meteen ons kant op na het gesprek met één of ander vrouw van het ballet company.

De man kwam me een beetje bekend voor. Waar had ik hem eerder van gezien?

'Papa, dit is Dennis.'

'Hoe maakt u het?' vroeg ik nerveus.

De man gaf me een hand. 'Aangenaam, Dennis. Ik heb veel positieve dingen van je gehoord, zoals dat je mijn dochter bijles gaf met wiskunde.' De blauwe ogen van de man waren kort op Rosa gericht. Hij keek me weer aan. 'Ik ben trots dat ze dankzij jou zeventig procent heeft weet te halen.' Hij nam een slok van zijn glas. 'Ook hoor ik dat je erg goed bent met ballet en haar daarmee ook helpt.'

Rosa keek haar vader alleen glimlachend aan.

'Dat is zeker waar.'

'Ik ben blij dat mijn dochter een slim en getalenteerd vriendje heeft als jou.'

Vriendje? Ik had een pauze met onze relatie. Had Rosa dat nog niet aan haar vader aangekondigd? Ik wilde er later met Rosa op in.

Ze keek me vriendelijk aan. Ik zei toch dat jij je nergens druk hoefde te maken, vertelde haar blik me.

'Er zal vast een dag komen om bij mij in het Franse ballet company te zitten.'

Ineens drong er iets tot me door. Dat verklaarde ook waarom Rosa vader me bekend voorkwam. Ik had ooit een poster van hem ergens gezien over zijn Ballet Company.

'En over ballet gesproken. Dennis en ik hadden speciaal voor deze avond een pas de deux stukje van de zwanenmeer geoefend.'

Ik keek Rosa geschrokken aan. Wat? Daar kwam ze bij op?

'Nou, ik weet niet of het...'

'Dat klink een uitstekend idee, dan kan ik ook zien hoe goed jullie zijn,' zei Rosa vader.

Rosa ging op haar tenen staan. Fluisterde iets in het oor van haar vader. Er verscheen een glimlach op zijn gezicht.

'Ik ga even mijn spitsen halen.'

Ik keek haar vader aan.

Jaela pov:

Ik had na een half uur besloten om wel te komen. Ik streelde over mijn blote arm. De aula had een typische muur met ramen om er doorheen te kijken. Ik keek wat om me heen. Marley had wel gelijk. Het chic feestje was niet echt bijzonder. Ik vroeg me echt af waarom elk jaar tijdens goeie vrijdag 's avonds gehouden werd. Ik kreeg hier een beetje een ongemakkelijk gevoel van.

Ik als een doorsnee meisje uit een arbeid klasse gezin tussen de rijkelui mensen gaf me een oncomfortabel gevoel.
Ik keek of ik een glim van Marley kon vinden. Ik zag haar met Jake praten met een oudere tenger vrouw. Haar blik zag van de afstand al streng uit. Waarschijnlijk hun oma. Marley had het wel eens over haar oma gehad.
Verder zag ik Dilanna met haar moeder wat dichterbij komen. Maar niet dichterbij genoeg om mij te kunnen confronteren. Ze wierp me een minachting blik toe.

Ik probeerde er niks van aan te trekken. Zij en haar vrienden hadden al genoeg ellende veroorzaakt.
Dit zal niet nog eens gebeuren. Het was al een opluchting dat ik niet meer met haar een kamer hoefde te delen.
Alleen was ze nog niet van school gestuurd.
Ik zag Dennis met één of ander man praten.

Ik had niet echt de behoefte om door de zaal te gaan waar de meeste gasten zaten. Er waren twee openingen. Ik leek een blik van Rosa te zien. Ik wilde haar echt zoveel mogelijk vermijden. Ik kon gewoon de smalle gang route nemen. Terwijl ik door de ruiten keek. Rosa stond op een hele elegante positie. Ging ze soms een balletvoorstelling geven aan de gasten? Ik haastte me snel de andere kant op.

'Beste gasten, mijn dochter gaat samen met haar vriend de pas de deux doen.'
Wacht eens vriend? Ik voelde een steek bij me opkomen. Dennis had me vorige week verteld dat het uit was. Of bedoelde die man daarmee iets vriendschappelijks?
Ik werd door een van de bediendes tegen gehouden. 'Het spijt me zeer, maar momenteel kan niemand via deze kant heen.' De glazendeur van de kant werd voor me neus dicht gedaan.
Meen je dit nou? Ik had geen zin om weer terug te lopen.

De muziek draaide. Ik kon wachten totdat ik met Dennis alleen was en hopen dat Rosa en haar vader uit het zich zullen zijn na dit ballet stukje.
Ze hadden elkaars hand vast.
Ik zag aan Dennis gezicht dat hij nerveus leek.
De dans van Rosa was erg elegant. Ik moest eerlijk zijn dat ze best goed was in ballet. De technieken die ze beheerste. Ze was beter dan ik, maar nog steeds jaloers op mij. En dat begreep ik niet. Wat zou ik dan hebben dat ze niet had?
Het enige wat bij me opkwam, was dat ik misschien wat leniger kon zijn dan haar, maar wat boeide dat?
Wat me het meest opviel was haar jurk. Het leek precies de jurk die ik aan had, maar dan in het zwart. En het glinsterde meer door de verlichtingen in de hal. Dennis handen waren bij haar heup. Het publiek aplauseerden zich. Hun gezichten keken elkaar aan. Ik raakte met mijn vingers het glas.

Ik voelde plots iets van gal op mijn tong. Ik moeten gaan, alleen voelde ik me op de grond genageld. Haar armen lagen over Dennis schouders.
En net dat ik dacht dat ik vermoedde had Rosa haar lippen op Dennis gelegd.
Dat deed pijn. Weer een keiharde steek in mijn hart. Ik wilde weggaan. Ik stootte per ongelijk een bediende met glas drinken om ver. Het glas kletste op de grond.
'Jaela.'
Fijn ik had nu wel volledig de aandacht van Dennis aangetrokken.
Ik haastte me hier vandaan. De tranen brandde al in mijn ogen. Ik kon de tranen moeilijk onderdrukken. Ze rolde met tegenzin naar beneden.
'Jaela wacht.'

Ik negeerde hem. Ik wilde richting het trappenhuis.
'Jaela wacht nou eens.' Hij had mijn arm beet.
Ik rukte het los.
Hij staarde me aan. 'Het is niet wat het lijkt.'
'Wat niet? Dat je nog de hele tijd achter mijn rug om met Rosa iets had?'
'Nee.'
'Ik had jullie zojuist zien zoenen. En maar denken dat je het uitgemaakt had. Of in ieder afstand van haar wilde met de relatie.' Ik veegde met de rug van mijn hand de tranen van mijn wang weg.

'Dat was ook zo.' Hij streelde mijn blote arm.
'Wat zie jij mij eigenlijk voor aan?'
'Als een goeie vriendin. En niet meer dan dat.'
Dat deed zeer. 'Niet meer dan dat?' Ik had hem paar dagen geleden nooit moeten zoenen. Hoe had ik zo naïef kunnen zijn? 'En de zoen met mij betekende zeker ook niks?'
Hij legde zijn hand op mijn schouders. 'Juist wel, alleen...'
'Gebruikte je me.'
'Jemig, Jae, tuurlijk niet,' klonk hij beledigend. 'Je betekende veel voor me. Ik ben alleen erg in de war.'

Ja, en ik anders ook met dit alles. 'Dat is nog geen excuus' Er rolde weer een traan langs mijn wang. Ik haalde zijn handen van mijn schouder.

Ik zag de droevigheid in zijn gezicht. 'Jae, ik wilde je niet kwetsen.' Hij slikte de brok in zijn keel weg.
Het was hem in ieder geval wel gelukt.
'Ik wil even alleen zijn. Ik heb de laatste tijd zoveel meegemaakt. Ik wil jou voorlopig even niet zien.' Met die woorden draaide ik me. Ik liep gehaast de trap. Ik voelde Dennis blik achter me brandde. Ik negeerde het.
Ik had een behoefte in een warme douche. En wilde deze avond zo veel mogelijk vergeten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen