Tom POV.

"Kom eens Rinse," zeg ik en hij komt aangelopen alsof hij de hele wereld bezit. "Kom maar," zeg ik en ik til hem op de bank waarna ik voor hem neerhurk.

"Papa, ik spelen," zegt Rinse.

"Je mag zo weer spelen," zeg ik tegen hem en Rinse knikt even en wanneer ik zeker weet dat hij echt luistert begin ik met praten. "Ik wil dat je niet zomaar meer aan anderen zit zonder dat zij zeggen dat het mag. In het geval van je broertje en zusje moeten papa Bill of ik zeggen dat het mag," zeg ik dan tegen Rinse.

"Okay," zegt hij, maar het voelt alsof dit te makkelijk is. Hij gaat het toch wel weer doen. Hem vertellen wat hij wel en niet mag doen werkt meestal ook gewoon niet. Misschien dat, dat beter werkt wanneer hij ouder is en steeds meer van de wereld begint te begrijpen.

"Dan mag je weer spelen," zeg ik met een zucht, maar ik houd hem in de gaten. In het ergste geval gaat hij 's nachts bij Bill en mij moeten slapen totdat hij zich gedurende de nacht wel kan gedragen. "Ik ben blij dat ik sinds een tijdje kan helpen met Rinse," zeg ik tegen Bill.

"Ja, ik ook, want zonder jou zou ik veel sneller wanhopig worden," zegt Bill en ik knik begrijpend waarna ik zijn hand vastpak.

"Het komt helemaal goed," zeg ik tegen Bill, want op een dag zal Rinse z'n gedrag wel verbeteren. Daar ga ik toch vanuit.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Als dit maar goed blijft gaan

    3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen