De redding van Aya

Aya loopt een grot in. “ik hoop dat ik nu van die engerds af ben” mompelt ze. “Prue” roept ze. “Prue alsjeblieft waar ben je?” Geen antwoord. Ze rilt en sluit haar ogen even om rustig te worden. Dan opent ze haar ogen weer en ziet dan een vuurbal aankomen. Ze gilt en ontwijkt ‘m. dan worden haar ogen paars en voelt Aya hoe ze wegzakt. “Wie heeft die vuurbal gegooid?” vraagt een stem die uit Aya komt, maar veel volwassener klinkt. Aya ziet er ook gelijk anders uit en heeft nu lange paarse haren in plaats van bruine en ze heeft nu ook gele ogen met een rode rand eromheen. Ze loopt naar de demonen en maakt een handbeweging waardoor de eerste de beste demon die ze ziet, op de grond valt en naar zijn keel grijpt. “Nou?” Vraagt ze op een dreigende manier. “wie heeft die vuurbal gegooid?”
“ik” zegt een stem nonchalant. En Belthazor komt uit de schaduw stappen. “Jij..” ze doet een stap achteruit. “Wat wil jij van ons?” vraagt ze. “’ons’?” Vraagt Belthazor. “Ja, Aya en mij. Je dacht toch niet echt dat wij 1 en dezelfde persoon zijn of wel?” vraagt ze spottend. Belthazor kijkt een beetje verward. “waar heb je het over heks?”
“heks? ik ben geen heks” Zegt ze al even spottend. “Mijn naam is Ceres en je blijft met je tengels van mijn dochter af.” Belthazor kijkt haar aan. “Wat?” Vraagt hij. “Aya is mijn dochter.” Zegt Ceres kalm. “geintje zeker he?”
“nee” zegt Ceres. “ik ben bloed serieus” Belthazor kijkt haar met open mond aan. Ceres glimlacht. “En ik zou mij maar niet boos maken als ik jou was”
“Anders wat?” vraagt Belthazor. “Anders..” Ceres kijkt naar de demon die nog steeds op de grond zit. Ze maakt een simpele handbeweging en de demon valt dood neer. “Dit.” Zegt ze nonchalant terwijl ze Belthazor weer aankijkt. “geweldig hoor” zegt Belthazor. “maar wat je vergeet is dat je alleen bent en ik nog een paar demonen achter de hand heb, en je lichtgids je niet kan helpen”
“dat is waar, maar jij vergeet 1 dingetje.. wat is mijn kracht volgends jou?” Ceres kijkt hem aan en glimlacht spottend. Dan sluit ze haar ogen en blijft ze zo even staan. Prue denkt ze. Ik zit in de onderwereld help me. Neem alsjeblieft zo veel mensen mee, ik zit in een grot met een gek. Ze opent haar ogen en glimlacht. Belthazor kijkt haar aan met een blik die zoiets zegt als: wat heb jij gedaan? Ceres kijkt hem aan en glimlacht nog steeds. Het is dat je mij niet kent, anders was je allang al weggegaan als een bang poesje.. denkt ze terwijl ze tegen een grote rots in de grot leunt en haar ogen weer even sluit. Jee, wat ben ik opeens moe.. denkt ze. Dan denkt ze voor een tel aan Legolas die ze had ontmoet toen ze nog thuis was en ze rilt even. Dan opent ze haar ogen weer en ziet ze Belthazor op haar afkomen. O help denkt ze. Ze doet een stap opzij en Belthazor knalt tegen de rots. Kom op Prue denk ze, waar blijf je?.

In het vakantie huisje op Hawaï krijgt Prue een gedachten bericht door. “eh jongens” zegt ze. De andere kijken haar aan. “ik weet waar Aya zit, ze zit in de onderwereld” Iedereen knikt, behalve Phoebe, die schijnt het niet te horen en zit maar wat uit het raam te kijken. “Hoe weet jij dat?” vraagt Summer. “Aya’s gedachteprojectie.” Antwoord Prue. “dat is 1 van haar krachten. “Cool!” Zegt April. Prue glimlacht en knikt. “Ja, dat kan je wel zeggen. Ze heeft mij trouwens laten weten dat ik zoveel mogelijk mensen mee moet nemen, dus, wie gaan er mee?” ze kijkt even rond. “iedereen steekt z’n hand op behalve Phoebe. “Phoebs?”vraagt Piper. Phoebe schrikt op en kijkt haar aan. “ja?”
“je bent zo stil” Piper kijkt haar jongere zusje aan. “Ja, sorry.. ik zat aan Mariska te denken, wat is er?” ze kijkt de groep rond. “we hebben een van Prue’s protegees gevonden” zegt Paige. “o waar dan?”
“de onderwereld” antwoord Prue. Phoebe knikt en pakt een vel papier op. Daarop begint ze wat te schrijven en ze legt het dan neer op tafel. “Laten we allemaal maar gaan.” Zegt ze. “Phoebe kijkt nog even naar buiten. “ik heb een berichtje voor haar achtergelaten” zegt ze dan “zo kan ze ons vinden” de andere knikken en het groepje orbt naar de onderwereld. Daar aangekomen zien ze een vrouw staan en Belthazor. “Cole.” Zegt Phoebe. Belthazor kijkt om en schrikt lichtjes als hij iedereen ziet. “wat doen jullie hier nou?” vraagt hij met een onschuldige glimlach. “Goh, wat denk je?” vraagt Ceres sarcastisch. “ze komen omdat ik ze heb geroepen.”
“Jij?” Iedereen kijkt de vrouw verbaasd aan, en Ceres knikt alleen maar. “jep”zegt Ceres. “dat leg ik later wel uit en dit zijn wel lekker veel mensen” zegt ze opgewekt tegen Prue. Prue glimlacht. “Ja, ik heb gelijk mijn hele familie maar meegenomen. Wat is er hier aan de hand?” ze kijkt Belthazor aan. “Cole?”
“o heet je Cole” spot Ceres. “nou, Cole hier was van plan om jou te krijgen zo had ik het tenminste begrepen” zegt Ceres tegen Prue. “en hoe wil hij dat dan gaan doen?” vraagt Prue op een spottende toon. “Mannen!” Roept Belthazor uit. Barbas en de Bron komen de grot binnen en Prue knijpt haar ogen samen. “Hoe zijn jullie uit de vergetelheid gekomen?” vraagt ze. “dat kunnen we jou ook wel vragen heks” zegt de Bron. “mam wie zijn die lelijkerds?” vraagt Rose aan Phoebe. Prue glimlacht om de opmerking van haar nicht en kijkt de drie aan. “Dit zijn Coleridge Belthazor Turner, Barbas en De Bron van al het Kwaad.” Zegt ze. “oh”zegt Rose, “dus, Bridge, dood lijk en een bron water”
“Van wie heb je die taal?” vraagt Prue lachend. “Mariska.” Zegt Rose lachend. “En als je de B van Barbas in een K veranderd, staat er Karkas.” De drie demonen grommen. “je bent zo meteen niet zo brutaal meer jonge dame” zegt De bron. Barbas steekt zijn hand op. “ah” zegt hij. “o help” mompelt Phoebe. Barbas ogen blijven op haar rusten. “Jouw grootste angst is dat jouw familie uit elkaar valt, en dat is al aan het gebeuren..” hij glimlacht vals en maakt nog een handbeweging waardoor het lijkt dat iedereen weggaat en ze Phoebe alleen achterlaten. Phoebe begint te snikken. “stop..” zegt ze zacht. “stop..” in de realiteit staat Ceres verbluft toe te kijken en ze maakt een handbeweging waardoor Barbas wegvliegt. “doe dat niet nog eens” zegt Ceres tegen hem. De illusie om Phoebe is verdwenen en ze staat snikkend op. Een paar tellen later verschijnt Angel in de grot. “Angel!” Roept Ceres verbaasd uit terwijl ze naar haar toegaat, “ik dacht dat je.. jij was toch..” ze kijkt haar vriendin uit het verleden aan en weet niet wat ze moet zeggen. “ken ik jou?” Vraagt Angel. “ja! Oh, Angel, je gaat toch niet zeggen dat je mij vergeten bent hé? Wij waren elkaars beste vriendinnen in het verleden!”
“misschien bent u in de war met een andere Angel” zegt Angel en ze land op de grond. “want ik ken u niet” Ceres kijkt Angel aan alsof ze een grap maakt en kijkt dan weg. “Misschien.. want de Angel die ik ken heeft zich een lange tijd geleden laten invriezen in een ijsblok.”

Reacties (1)

  • Histoire

    Haha ik vind het net zalig dat ze zo brutaal is

    Maar et is wel raar met Angel en die ijsblok dus ik zal maar snel verder lezen zodat het duidelijk wordt;)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen