11. De prinses van Midden-aarde

“O oké” zegt Angel. Ze kijkt de demonen aan. “en eh wie zijn jullie stelletje lelijkerds?” Rose glimlacht. “Dit zijn de Bridge, Karkas en een bron water.” Antwoord Rose. “o aangenaam kennis maken mijn naam is Angel” zegt Angel lachend. En ze maakt een buiging. En ze grijnst. “zeg meisje” vraagt de Bron. “zeg het eens Bron water” grijnst Angel nog steeds. “ben je erg machtig?”
“dat ga ik je niet vertellen” antwoordt Angel. “natuurlijk niet” zegt de bron. “maar als je wilt kan je voor mij werken”
“laat me ff denken” zegt Angel. “nee geen interesse”
“maar ik wil je wel kennis laten maken”. Met een zwaai liggen de drie demonen op de grond. Iedereen kijkt van Angel naar de demonen. “je lijkt echt op mijn vriendin” zegt Ceres. Angel grijnst. “Wow” Zegt Melinda met een verbaasde blik op haar gezicht. “Met jouw brutaliteit, op een positieve manier brutaal, doe je me erg denken aan mijn nicht Mariska.” Zegt ze lachend. Rose kijkt Melinda ongelovig aan en trekt een wenkbrauw op. “ik denk dat Angel vééél cooler is dan Mariska!” Zegt ze. “Maar zeg niet tegen haar dat ik dat gezegd heb.” Angel lacht. “misschien wel misschien niet. Ik had haar net nog gesproken.” Rose keek haar verschrikt aan. “vertel het haar niet! Ik wil niet weten hoe ze dan reageert!” Ze glimlachte onschuldig. “oké” zegt Angel glimlachend. “maar zullen we gaan ik krijg kippenvel van deze plek” iedereen gaat voordat de drie demonen ook maar iets kunnen doen om hen te stoppen. Ze orben weer naar de oppervlakte toe. Als ze boven zijn staan ze allemaal in het vakantie huisje. “oké” zegt Angel “ik denk dat ik maar weer ga” Net als ze naar buiten loopt botst ze tegen een man met blond haar en punt oren. “Sorry” zegt ze gelijk. De man kijkt haar aan en buigt. “Prinses” zegt hij. “Alweer met dat prinsessen gedoe, hoe vaak moet ik nou zeggen dat ik geen prinses ben!” Ceres lacht en geeft Angel een schouderklopje. “Ik heb medelijden met je meid, maar je bent toch echt een prinses.”
“Nietwaar!” Zegt Angel. “Oh jawel hoor.” Zegt de man. “U bent de afstammelinge van koningin Angel. De koningin van Midden Aarde.”
“Oh ja?” Angel trekt een wenkbrauw op. “Waar heb je het bewijs.” Legolas wijst naar Ceres, die hij aardig in de gaten houdt. “koningin Angel was mijn beste vriendin in de tijd dat ik met mijn man Sauron koning en koningin van Mordor was, maar mijn man sloeg door, hij wilde heel Midden Aarde overnemen, en moet je zien tegen welke prijs.” Zegt Ceres met een treurige ondertoon. “wat bedoelt u?” Angel kijkt van Ceres naar de man. “wat heb ik hier mee te maken?”
“Heel veel” Zegt Ceres. “lang, lang geleden, was er een man die Isildur heet, hij was verliefd op een vrouw, met de naam Angel*, het was een magische vrouw, waar hij op slag op verliefd werd en de twee trouwden na een tijdje. Ikzelf was in die tijd ook getrouwd, met Sauron, toentertijd heerser over Mordor, Angel en ik waren goede vriendinnen en op een avond. Kregen Angel en ik allebei een zoon. Die van haar heette Elendur, en die van mij Daniel. Het was een geweldige avond aangezien een paar dagen later Angel en Isildur trouwden. Angel en Isildur kregen verder nog vier kinderen waarvan 1 dochter. En die dochter heeft de generaties voortgezet, tot jouw bestaan.”
“aha” zegt angel en ze kijkt naar de twee volwassenen. “dat verklaart een hoop nu weet ik al iets meer”. Maar dan slaat ze haar handen over elkaar. “maar ik ben geen prinses”
“hoe kunnen we dit het beste uit leggen?” vraagt de man. “mmm door eerst te vertellen wie u bent” zegt Angel. “Legolas is de naam.” Zegt hij. “Prettig.” Zegt Angel droogjes. “Je bent een prinses of je dat nou wilt of niet.” Zegt Ceres plotseling op een scherpe toon. “Want weet je? Ik ben hier niet gekomen omdat ik wilde dat Prue mijn lichtgids wordt, ik ben geen eens een heks!”ze kijkt Prue aan.”Sorry.” Prue knikt. “maar waarom ben je hier dan?” vraagt Phoebe. “Omdat ik voelde dat prinses Mariska hier was, ik..” ze kan haar zin niet afmaken omdat ze flauwvalt, Legolas vangt haar op en kijkt verbaasd naar de rest. Dan zien ze dat Ceres terugverandert in Aya. “wat is er gebeurt?” vraagt Aya. “Eh, je moeder heeft de touwtjes in handen genomen” zei Angel. “oh.” Zei ze. “Wat heeft ze dan gezegd?”
“Weet je dat dan niet?” Vraagt Rose. Aya schudt haar hoofd en ziet dan dat ze in de armen ligt van Legolas. “Eh, hoi.” Zegt ze droogjes. “hoi” zegt Legolas, hij helpt Aya opstaan. Aya kijkt hem dankbaar aan. “Dank je” Zegt ze. Legolas glimlacht. “Nou, ik moet gaan” zegt Angel. “eh, oké..” Zegt Aya. “Doei” Ze brengt haar hand naar haar hoofd en kijkt Legolas vragend aan. “ik zal het je zo vertellen“ zegt Legolas. Aya glimlacht. Angel loopt onder tussen naar buiten en spreid haar vleugels. “wacht Angel” roept Phoebe. Angel kijkt om. Wat nu weer denkt Angel. “Kan je Mariska voor me zoeken?”
“Waarom?” vraagt Angel. “Omdat.. ik wil haar spreken, want ik..” Phoebe slaat haar ogen neer als blijk dat ze zich gewoon schuldig voelt. “ja?” vraagt Angel. “wat is er?”
“ik wil haar gewoon graag spreken” Phoebe kijkt Angel met vochtige ogen aan. “je wou nog wat meer zeggen, dus wat is het?”
Melinda loopt naar haar tante toe en kijkt Angel met samengeknepen ogen aan. “Ga nu maar, het gaat jou niets aan wat er tussen mijn tante en nicht is.” Zegt ze op zo’n toontje van: ga nu maar, wegwezen! Ksst!. Ze legt een hand op Phoebe’s schouder en bijt dan op haar lip.

Ondertussen kijkt Aya Legolas nog steeds vragend aan. “Kan je me niet gewoon vertellen wat er aan de hand is?” vraagt ze terwijl ze haar hoofd een beetje schuin houdt, waardoor haar bruinblonde haren over haar voorhoofd valt. Legolas glimlacht en veegt ze weg. “Toe? Vertel!” Zegt Aya, op een toontje alsof ze een kind is dat haar vader of moeder smeekt om nog een verhaaltje te vertellen. “oké” zegt Legolas. Hij zucht. “ik zal het je uitleggen” Aya kijkt op. “waar zal ik beginnen” zegt Legolas. “nou kijk, toen jij flauw viel kwam je moeder je lichaam over nemen om zo met Angel te kunnen praten. En ze vertelde dat ze voor Angel was gekomen en net toen ze wou vertellen waarom, viel ze flauw en veranderde terug in jou.”
“Oh” Zegt Aya droogjes. “Mijn moeder was hier..” Ze kijkt hem aan met een blik dat ze het niet echt gelooft, maar zegt er niks over. “ja” zegt Legolas. Phoebe en Melinda komen naar binnen gelopen. “is alles goed Pheebs?”vraagt” Prue. “Je kan het nou niet bepaald goed noemen.” Antwoord Phoebe treurig.

* lees hier voor mijn andere verhaal Angel en Isildur

Reacties (1)

  • Histoire

    “O oké” zegt Angel. Ze kijkt de demonen aan. “en eh wie zijn jullie stelletje lelijkerds?

    Haha ik hou echt van haar gedrag XD

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen