Met slaapoogjes keer Sharon om zich heen. De kamer was weer compleet opgeruimd. Geen enkel kruimeltje lag nog op de grond. Ze rekte zich uit.
“Ik weet niet wat jullie nog willen doen, maar ik ga naar bed. Ik ben doodmoe!” Ze gaapte om haar woorden kracht bij te zetten. Ik knikte instemmend. Ik wilde ook naar bed toe. Michael strompelde de kamer al uit naar de trap. Mijn zus en ik keken elkaar aan en sprintten hem voorbij.
“Hé!” riep hij verontwaardigd toen ook Rick hem passeerde. Het was altijd een gevecht om wie het eerste in de badkamer mocht. Al gingen we meestal wel samen. Lachend stopte Sharon voor de spiegel, maar ik duwde haar aan de kant en pakte mijn tandenborstel. Kinderachtig stak ik mijn tong naar haar uit. Meteen kreeg ook ik een duw. Rick en Sharon pakten hun tandenborstels en begonnen rustig hun tanden te poetsen. Ik volgde hun voorbeeld. Eindelijk kwam ook Michael aangesjokt. Ik stapte haastig opzij, want hij zag eruit alsof hij ieder moment in slaap kon vallen. Het was ook een zware dag voor hem geweest.
“Wat gaan we morgen eigenlijk doen?” vroeg Sharon nadat ze wat tandpastaschuim had uitgespuugd. Ik leegde mijn mond.
“Ik weet het niet, we kunnen wat gaan rondhangen?”
“Winkelen en daarna een terrasje pakken in de stad?” stelde ze voor. Ik knikte instemmend en opende mijn mond om wat te zeggen.
“Ik ga mee!” Michael leek opeens weer klaarwakker.
“Oké, gezellig!” herstelde ik me vlug. “Maar ik moet eerst nog even langs Eric, hij had nog wat voor me.” Sharon begon geheimzinnig met haar wenkbrauwen te wiebelen. Ik porde haar in haar zij. “Zo bedoelde ik het niet!” jammerde ik. Ze liep al tijden te zeggen dat Eric een oogje op me had, maar ik wilde het niet geloven. Eric was mijn beste vriend, hij mocht niet verliefd op me zijn, dat zou alles verpesten! “Hij is me aan het leren motorcrossen en had daarvoor iets voor me!”
“Dat zal wel weer,” bemoeide Rick zich er ook mee. Wat had ik toch weer een lekker kinderachtige familie. Al zou ik zelf ook zo doen. Ik spoelde mijn mond met water en waste mijn gezicht.
“Nou, ik ga in ieder geval naar bed toe. Wat jullie doen, maakt mij helemaal niks uit!” Met mijn neus in de lucht gestoken liep ik de trap op naar mijn zolderkamer. Die kamer was heilig voor me. Ik had meer privacy en meer ruimte. Had ik wel nodig. Ik had echt veels te veel spullen. Ik smeet mijn kleren in de hoek en schoot in mijn pyjama. Een paar minuten lang staarde ik naar buiten. De sterren aan de hemel schenen helder vanavond. Het liefste zou ik er iets mee willen doen, vooral omdat de maan ook zo’n prachtige gloed had, maar het was laat en ik was moe. Ik wilde net in bed gaan liggen toen de deur openging. Sharon stapte zwijgend op me af en sloeg haar armen om me heen. Verbaasd volgde ik haar voorbeeld.
“Ik ben zo bang, Nance,” fluisterde ze na een droge snik. “Ik heb zo’n naar voorgevoel over vannacht.” Ik haalde mijn hand door haar haren.
“Dat hoeft niet, meid. blijf je vanavond bij mij slapen?” Ze keek me met waterige oogjes aan en knikte. We kropen in mijn tweepersoonsbed en bleven elkaars handen vasthouden totdat we in slaap vielen.

.

Reacties (1)

  • poisonthorn

    O.o Ben benieuwd wat er gaat gebeuren.. Ik heb jouw gave niet!! Ö En die wil ik NU hebben, want ik wil weten wat er gaat gebeuren!! Ö

    POK MOO IJS
    X.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen