Zacht gefluister vlakbij tilde het meisje uit haar slaap. Zacht kreunend opende ze langzaam haar ogen, maar daar had ze niet genoeg tijd voor. De matras werd gekanteld en luid gillend rolde het meisje met de bruine krullen van het bed af op de grond. Begraven onder de deken hoorde ze haar twee oudere broers lachen. Ze trok de deken van zich af en keek de twee pestkoppen met samengeknepen ogen aan. De oudste van het stel stapte op haar af en woelde door haar haren.
“Gefeliciteerd zus!” glimlachte hij. Ze keek hem even verbaasd aan, maar toen klaarde haar gezicht op. Hij had gelijk, ze was jarig. Eindelijk was ze zestien geworden! Mijn moeder keek hoofdschuddend naar de jongens en stapte toen ook op het jarige meisje af die ondertussen al overeind was gekrabbeld. Meteen werd ze gevangen in een knuffel.
“Gefeliciteerd meid!”
“Bedankt,” glimlachte het meisje. Haar jongste broer gaapte. Nu pas viel het haar op dat haar beide broers alleen hun boxershorts aanhadden. Het was typisch, ze waren te lui om zich te fatsoeneren omdat ze zo toch weer naar bed zouden gaan. Ze porde hem in zijn buik. Stiekem had hij al een bierbuik gekweekt en dat was alles behalve sexy. Zeker aangezien hij over een paar weken op vakantie zou gaan. Eigenlijk was het wel positief voor zijn vriendin.
“Proficiat zusje. Veel plezier op school.” Ze keek hem chagrijnig aan en hij liep haar kamer uit, gevolgd door zijn broer. Ook hun moeder liep haar kamer uit. Het cadeautje zou ze waarschijnlijk ’s middags pas krijgen, wanneer haar vader en zus er ook zouden zijn. Ze wierp een blik op de klok en begon kleren uit te zoeken terwijl ze zich bedacht wat voor een cadeautje het zou zijn.


“LEKKERDING!” Met een glimlach sloot ze vlug haar fiets af en keek naar haar beste vriendin die op haar af kwam lopen. Ze kreeg een knuffel en drie kussen op de wang. “Gefeliciteerd! Eindelijk ben je zestien, mag je tenminste legaal drinken.”
“Is dat het enige waar je aan denkt?” Haar beste vriendin deed alsof ze nadacht.
“Ja, dat weet je toch,” bemoeide hun blonde vriendin zich er ook mee. Meteen stak de ander haar tong naar haar vriendin uit. Het meisje met de bruine krullen glimlachte tevreden. Ze hield ervan hoe haar vriendinnen met elkaar omgingen. Verschrikt sprong ze opzij toen een fietsbel achter haar werd gebruikt. Lachend stapte een Aziatisch meisje af. Vlug werd de fiets weggezet en werd de jarige omhelst.
“Proficiat!” werd met een glimlach gezegd. Een gemeende glimlach. Ze bedankte en gezellig kletsend liepen de vier meiden naar binnen toe.


Met een zucht liet ze haar tas op de grond vallen. Hoewel het die dag niet zo zwaar was geweest op school, ze was toch blij dat ze weekend had. Vanavond had ze eerst nog een barbecue met haar vriendengroep en de volgende dag ging ze samen met een vriendin naar een festival. Dat was voor haar een geweldig verjaardagscadeau, ook van haar ouders. Ze had nooit gedacht dat ze überhaupt zou mogen, maar aangezien het de dag na haar verjaardag was, hadden ze toch ingestemd.
“Zusje!” Haar zeven jaar oudere zus kwam op haar aflopen om haar te feliciteren, op de voet gevolgd door haar vriend. Met een glimlach incasseerde het meisje met de bruine krullen de kussen. Meteen kreeg ze een groot pakket in haar handen gedrukt.
“Wat zou het toch zijn,” lachte het meisje. Ze scheurde het papier eraf en bekeek de zwarte tas die erin zat met een schittering in haar ogen.
“En, wat vind je ervan?” Ze keek haar zus met een glimlach aan.
“Hij is geweldig, dankjewel!” Haar zus glimlachte en knuffelde haar zusje. Er werd plaats gemaakt voor hun ouders. Een envelop werd in de handen van het jarige meisje gedrukt en ze kreeg drie kussen van haar vader. Met een nieuwsgierige blik opende ze het vlug en haalde er een brief uit. Haar ogen gleden over de regels en een grijns verscheen op haar gezicht. Ze kreeg wat ze graag wilde, ze mocht eindelijk haar piercing laten zetten. Hyperactief op en neer springend vloog ze haar ouders om de hals, ze luid aan het bedankend. Haar ouders waren allang blij dat ze het cadeau leuk vond.
“Vergeet je de andere kaarten niet, ze liggen op tafel.” Het meisje knikte instemmend en pakte de kaarten van tafel. Één voor één opende ze de enveloppen en las wat de mensen op de kaarten geschreven hadden. Uit de laatste envelop kwam een kaart met een handschrift dat ze niet herkende. Verbaasd gleden haar ogen over de regels en weeral kwam de schittering in haar ogen tevoorschijn. Ze had zich aan de belofte gehouden, ze had haar een kaartje gestuurd voor haar verjaardag. Die persoon zou de volgende dag helemaal plat geknuffeld worden.


Lachend nam de jarige het laatste cadeautje een beslag. Met half samengeknepen ogen keek ze haar vriendinnen aan terwijl ze in het zachte pakketje kneep. Voorzichtig scheurde ze het inpakpapier eraf en toverde een shirt van één van haar favoriete bands ‘Silverstein’ eruit. Ze gilde blij.
“Dit is zo ontzettend gaaf, bedankt!” Vlug trok ze het shirt over haar hoofd. Tevreden keek ze ernaar. Ze had dé perfecte cadeaus gekregen en was er dolblij mee. Haar vriendinnen keken haar vrolijk aan, terwijl de enige jongen van het stel een slok van zijn bier nam. Meteen kreeg hij een klap van haar beste vriendin.
“Niet doen! Ik ga een toost uitbrengen!” Ze tikte deftig tegen haar fles bier. “Lieve, lieve jarige. Namens al de aanwezige meisjes -” ze keek nadrukkelijk naar de jongen, die vaak door de meiden een meisje werd genoemd “- wens ik je een hele fijne verjaardag. Moge het een mooie dag worden en laat ons allemaal zat worden. Gefeliciteerd!” Iedereen schoot in de lach, maar de glazen werden geheven. Op dat moment kwam haar oudste broer aanzetten met een bord vol vlees. De barbecue kon beginnen.


Met een zucht liet het meisje met de bruine krullen zich achterover op bed vallen. Ze sloeg de deken over haar lichaam en legde zich op haar zij. Rustig gleed haar vinger over de ketting die ze vandaag had gekregen. Het was een leuke dag geweest. Haar familie was vriendelijk geweest, ze had niet eens ruzie gehad. Al haar vrienden waren geweest en ze hadden lekker gebarbecued en daarna nog een beetje ontspannen op het terras in de tuin. Ze had de cadeautjes gekregen die ze het liefste zou willen en ze hadden lol gemaakt.
Ze had niet veel nodig om een fijne verjaardag te hebben, zolang ze de mensen waar ze veel om gaf en de mensen die veel om haar gaven, maar bij haar waren. En vandaag had ze de beste verjaardag die ze zich maar kon wensen gehad.
Met een tevreden glimlach op haar gezicht sloot ze haar ogen.

Ze was gelukkig.

.

Reacties (3)

 • uncommon

  Ik sluit me ook bij RepentRepent aan, je hebt het goed gedaan. Ik heb geen nieuwe aan- of opmerkingen, eigenlijk.
  Succes nog!
  <3'

  1 decennium geleden
 • Reichenbach

  Ik sluit me bij RepentRepent aan, al betwijfel ik het van dat deken want volgens mij is wel 'de deken'. (:
  Veel succes nog,
  x

  1 decennium geleden
 • Repent

  Leuk idee, moet ik zeggen, haha. Ook heel goed geschreven, op een paar foutjes na dan. (Bevoorbeeld; de deken in plaats van het deken.) Maar voor de rest was het goed. Het was ook de bedoeling dat je 18 jaar werd en niet 16, en ook dat het in de Ik-vorm moest staan, maar dat maakt niet uit. (Trouwens, was jij ook niet diegene die het vroeg voor in een andere vorm te schrijven?) Zoja, het maakt niet uit ik trek er geen punten voor af. ;d Veel succes nog,

  x RepentRepent.

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen