Lilla POV:
Ik word gek van het gestaar van de jongen schuin tegen over ons. ‘Waarom staart die jongen zo naar me?’ vraag ik geïrriteerd aan Edward. Hij haalt zijn schouders op. ‘Ik weet het niet, zijn gedachtes zijn onduidelijk evenals zijn gevoelens en toekomst, volgens Jasper en Alice. We vragen ons ook af wie hij is en waarom wij, net als bij jou, geen effect op hem hebben.’ Ik knik en zucht. Ik word gek van mensen die me aan staren. ‘Ben even naar de wc.’ Beantwoord ik de verbaasde gezichten als ik op sta van tafel. Ze knikken en ik loop de kantine uit, ga naar rechts, naar links en loop de wc in.

Als ik de wc uitloop zie ik die jongen die me zo erg aan het aanstaren was door de gang heen lopen. ‘Hey’ zegt hij als hij schuinvoor me staat. ‘Hallo’ zeg ik rustig en glimlach naar hem. ‘Ik ben Cole.’ Zegt hij en steekt zijn hand uit. ‘Lilla.’ Stel ik mezelf voor en schut zijn hand even. Vlak voor ik hem los laat voel ik een schok in mijn hand. Zijn gezicht vertrekt van de pijn. ‘Uhm. Sorry, gaat het?’ hij kijkt me aan en knikt. ‘ik moet weg.’ Snel rent hij er vandoor. Verbaasd kijk ik hem aan, haal mijn schouders op en loop de kantine weer in.

Ik lig op de sofa in mijn eigen kamer. Mijn handen zijn onder mijn hoofd gevouwen terwijl ik naar het plafon staar. De blik van de jongens vlak voordat we elkaars handen los lieten speelt als een film door mijn hoofd heen. Ik zucht. Die jongen heeft iets, iets niet menselijk maar wat dat dan is kan ik niet vertellen. Het is geen shape-shifter dat weet ik zeker. Dan had hij namelijk mijn hand niet eens durven aan raken. Het gepieker bezorgd me nog eens hoofdpijn. Ik til mijn rechter hand op en bekijk hem aandachtig. Er zit een kleine rode plek op. Precies op de plek waar ik de schok volde toen Cole mijn hand pakte. Ik krijg ineens een idee. Ik sta recht op van mijn sofa en loop het kantoortje in van Carlisle. Misschien staat er wat in zijn boeken dat ik kan gebruiken. Ik ben alleen thuis dus vragen stellen zullen ze niet doen. Iedereen is jagen en ik heb gezegd dat ze is een keer, gezellig, met z’n alle moesten gaan. Toen ik dat zei begon Esmé te lachen. ‘Leuk we gaan uit eten.’ Iedereen kon de grap wel waarderen en besloten dat te doen.

Ik sta voor de reuzenboekenkast en heb geen idee waar ik moet beginnen met zoeken. Ik draai een rondje om mijn eigen as en zie de laptop op het bureau liggen. Ik loop er naar toe en neem plaats op de stoel die voor het bureau staat. Ik start de laptop op en wacht geduldig tot hij helemaal is gestart. Ik start Google.com op en laat mijn vingers boven het toetsenbord hangen. Hoe moet je zo iets opzoeken. “Magische Wezens” typen mijn vingers al in voor ik het door heb. Ik druk meteen de eerste link aan en wacht tot de site opgestart is. Als hij helemaal opgestart is krijg in een hele lijst met verschillende wezens voor me. Ik scan het rijtje snel door en zie ook de vampiers er tussen staan. Uit nieuwsgierigheid druk ik die het eerste aan. Ik laat mijn ogen over de regels glijden en lees dat er verschillende soorten vampiers zijn. Niet alleen vampiers zoals de Cullens of andere vampiers die op mensenbloed leven, maar ook vampiers die niet tegen daglicht kunnen, zich kunnen veranderen in een vleermuis en slapen in een doodskist. Ik laat mijn blik weer over de rij met magische wenzes aan en besluit boven aan te beginnen. Na een tijdje te zoeken en Cole tegen over de magische wezens afstellen kom ik uit op de magiërs. Een blik van herkenning schiet door mijn hoofd heen. Dat is Amanda toch ook. Mijn ogen glijden over de regels en met elke seconde word mijn blik verbaasder en verbaasder.

“Magiërs: Als je denkt dat magiërs en tovenaars één en dezelfde zijn dan heb je het mis. Magiërs zijn mensen die op hun magie vertrouwen en zich bezighouden met het creëren van zaken, tovenaars laten ook dingen verdwijnen en houden zich bezig met toverspreuken. magiërs doen ook wel aan toverspreuken maar vertrouwen toch voornamelijk op hun magie. Bij de Magiërs word vaak gezegd dat ze leven onder de mensen, tot dusver is het nog niet tot waarheid gebracht. Volgens sommige mensen zouden Magiërs het zelfde leven als de mens. Ze zien er het zelfde uit, hebben dezelfde gewoontes en leven gewoon zoals ze als mens ook doen. Er zijn echter een paar verschillen. Magiërs zouden nooit ouder worden en er word ook gezegd dat als ze in aanmerking komen met een ander Magisch wezen dat ze een bepaald, pijnlijk, gevoel krijgen op de plek waar het andere Magische wezen hem of haar heeft aangeraakt en dit prikkelende en pijnlijke gevoel zal niet veranderen tot dat het andere Magische wezen word vermoord of er een band tussen de twee komt te bestaan.”

Reacties (9)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen