Een jongen, genaamd Rogier, had al vele malen de magerehein weten te ontwijken.
toen hij geboren werd was zijn navelstreng om zijn nek heen dat hij van top tot teen blauw was aangelopen, het schijnd (al hebben de artsen dit nooit gemeld) dat hij zelfs bij zijn geborte is gereanimeert.
er voor was hij al eens bijne gestorven, maar op een vreemde wijzen bleef hij leven, maar ten koste van zijn tweeling.
bijna 2 was zijn leven bijna aan een einde toen hij in frankrijk een hersenvlies ontsteking opliep, alles wat hij er van opliep was volgens medise kennis een kleine mentale handicap, zo klein dat het enkel zijn gedrag liet afwijken van andere mensen, wat doot tijd heen weer lastig was voor hem, en een angst voor naalden.

dit waren natuurlijk normale zaken wat iedereen kon oplopen door hun leven heen, maar er waren ook veel gevallen die niet normaal waren.
toen hij 3 was, op weg naar zijn oma en toen nog levende opa ging hij op zijn 3wieler extreem hard heuvel afwaards, echter kwam er een vrachtwagen aan, zelf zag hij het gevaar niet aan komen, maar iets in hem merkte dit wel, vlak voor de botsing zou plaats vinden sloeg op vreemde wijzen zijn steur zo om dat de 3wieler tegen de stoep rand knalde op een manier dat de vrachtwagen hem niet kon raken, pas toen ze bij zijn opa en oma waren storte de 3wieler in stukken.
zo kwamen veel dingen in zijn leven voor die hem in zijn voordeel lagen, engels was hij een natuur talent in, zijn lichaam stopte automaties als hij aan het klimmen was in een boom en de tak hem niet zou houden, of als hij in het donker naar de wc wou en hij precies voor de trap stond zonder het te zien, toen er een boomstam werd gegooid naar hem dat zijn hoofd net zo kon draaien dat de punt van de stam precies tussen zijn oog en slaap kwam, wat hem zo wel blindheid of alweer de dood bespaarde.
er waren hun die zelfs beweerde dat als ze hem boos maakte, er een verandering kwam in zijn blik die leek alsof hij opeens iemand anders was, iemand die ze vreesde.

en zo begon dit verhaal... met een groep jongeren die de toen nog 17 jarige Rogier lastig vielen.....

Reageer (2)

  • Zeph

    VERDER!!!!^^

    1 decennium geleden
  • Imladris

    ga snel verder jij!!!!!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen