Foto bij Elodie & Ruzie

morgen om half 4 moet ik naar school:(
5 reacties?

Ik schraap mijn keel; “Waar zijn Noël en Shirley?”, merk ik op.
“Naar het Noorden, Canada”
“Hoezo? Wat hopen ze daar te vinden?”, ik wind nerveus een haarpluk om mijn vinger.
“Nou ze zijn eigenlijk op reis naar de Denali”
“Die woont toch in Alaska?”
“Ja. Maar het hangt ervanaf wie ze eerder tegenkomen”
“UUUUUUUUUUH! JUIST!”, ik snap niet waar jullie het over hebben!
“Wist je dat Shirley en Noël al een poos op zoek zijn naar een manier om zonder mensenbloed te overleven?”, gelukkig snapt Edward mijn reactie.
“En nu zijn ze hier gekomen, en dachten zij dat wij hen konden helpen”, gaat Alice verder; “Alleen wij zitten zodanig in de problemen…”
“Heey!”, onderbreek ik haar; “Hoevaak kunnen jullie vergeten dat Taylor niks hoeft te weten en de Volturi”, Shit! Ik bedenk me opeens weer dat ik een ‘bezorgde’ brief van Alec heb; “Nouja… lees dit maar voordat ik er te makkelijk over ga denken”, ik pak de brief uit mijn broekzak en geef hem aan Alice. Nieuwsgierig vouwt ze hem open en de rest gaat er omheen staan om over haar kleine schouders mee te kijken.
“En dat is dus waarom ik Jake heb gehaald. -Of vind je het niet leuk dat een bloedzuiger je zo noemt?”, ik geef hem plagerig een knipoog. Kennelijk bedoelde hij mij niet met ‘die bloedzuiger’ want hij ziet de lol er wel van in… Om maar niet te zeggen dat hij krom ligt van het lachen.
“Heb je alsnog contact gezocht met Lila?”, Esmé klinkt, zoals zovaak, bezorgd.
“Alsof een dooie Alpha dat wat uit zou maken achteraf”, zeg ik nonchalant. En opeens is Jake stil. Hij kijkt me met grote bange ogen aan; “Wat?!?”
“Er is een Alpha-hond. Dood”
Jacob kijkt bang en geschrokken. Terwijl hij zijn angstigste gezicht opzet schiet me het beeld te binnen van een hond. Eentje die zijn oren in zijn nek legt en met de staart tussen de poten ineengedoken wegkruipt. Piepend wegkruipt. Geen wonder dat ik begin te lachen. Hij heeft natuurlijk alleen de woorden ‘dode Alpha’ gehoord en tsja, hij is er een. Op het ‘dode’dan naXD.
“Rustig maar Jacob, dit heeft niks met jou te maken”, Edward heeft weer eens die spijt in zijn stem die ik zo haat.
Jacob vindt het kennelijk ook nergens op slaan; “Hou je bek toch! Jij zit niet als vampier ingesloten tussen allemaal weerwolven”
Edward is daar niet van gediend; “Jij bent niet eens een weerwolf”
“Kappe jongens, nu!”, het is Elodie. Dat. Had ik niet verwacht! Esmé is vast blij met haar. Jake en Edward kijken beide schuldig weg naar de grond.
“Er zijn belangrijkere dingen dan die onzinnige ruzies van jullie nu”, Elodie is volwassener dan gedacht; “Wat is gebeurt kunnen we niet veranderen, begrepen? Jullie zijn ouder dan mij, gedraag je dan ook zo!”
Jake mompelt; “Edward lokte het uit”
“Kan me niet schelen! Tenzij jullie willen dat we er allemaal aangaan(of jullie alleen omdat wij wel een leven hebben) kunnen jullie beter even meehelpen, oké?”
“Ja Elo” “Ja Elodie”
“Goed, Alice, waar waren we gebleven?”, vraagt Elo.
Alice reageert niet.
“Alice?”, zelf voor een vampier staat ze extreem stil.

Reacties (5)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen