De warmte van twee sterke armen om mij heen. De zoete mannen geur. Ruwe handen die mij teder strelen. Een lage stem die mij in mijn oor fluisterd dat alles goedkomt. Ik huil, want mijn moeder ligt onbewogen naast ons. Waarschijnlijk is ze dood maar ik durf haar niet aan te raken. Ik wil deze warmte niet verlaten om haar koude huid te voelen, om de kou te voelen die een dochter hoort te voelen nadat ze weet dat haar moeder er niet meer is. 'Stil maar,'zegt hij terwijl hij tranen wegveegt:'Stil maar.' Ik kijk om mij heen en zie alleen maar bomen. We zitten in een open stuk met een meer. Het is rustig hier. Mijn moeder is verpakt in witte lakens. Ik kan haar niet zien, maar ik weet dat zij het is. Ze glijd langzaam naar beneden naar het meer. Het water maakt kleine rimpels terwijl mijn moeder verder wegglijd. Ik wil haar redden, maar de sterke armen houden mij tegen. Ik kijk toe tot aan de laatste glimp van de witte doeken die mijn moeder bevat onder water is. Hij blijft mijn tranen maar wegvegen. Ik probeer niet meer aan mijn moeder te denken en ik concentreer me op de zoete mannen geur.

Langzaam word ik wakker. Ik voel me zo leeg. Ik probeer me mijn droom te herrinneren, dat lukt echter niet. Ik heb zowiezo ergere dingen aan mijn hoofd. Wat heb ik inhemels naam gister met Matt gedaan? Naja niet veel maar wat zou ik inhemels naam kunnen gedaan hebben? Was ik niet kwaad op hem? Was ik niet kwaad op hem dat hij godverdomme vreemdging met Marthe de vriendin van Jamie waar ik laast mee verlovingsringen ben gaan kijken!? Er welt wat woede op wat snel weer bedaard als ik denk aan de manier waarop gisteren Matt in mijn oor fluisterde dat ik moest zingen. Ik had hem in de ban van mijn zang. Ik was heel even een lust voor hem, meer niet, dat weet ik zeker. Hij zit vast nu al weer bij een andere vrouw. Eigenlijk weet ik niet zoveel van hem. Dit ga ik nooit uit mijn hoofd krijgen.

Alles wat ik doe is met lood in mijn voeten. Opstaan, ontbijten, Killian, aankleden, fietsen.. Ik wil terug naar bed, maar ik hoop dat de band mij wat kan opvrolijken. Ik wil ook dat lege rot gevoel weg wat ik heb sinds ik wakker ben.

'Onze clown is gearriveerd,'zegt Martijn en hij maakt zo'n kutgeluidje op zijn drumstel wat je altijd na een grap hoort. Ik kan er niet zo lachen en dat word meteen opgemerkt. Gitarsten Jamie en Harm stappen meteen op me af. Ze gaan me geïntresseerd, onderzoekend aankijken en Harm doet zelfs als hij een sikje heeft waaraan hij aan het pukken is. Na een minuut die twee hun serieuse gezichten te zien schiet ik in de lach. Meteen begint Jamie tegen me te schreeuwen als een gek waardoor ik ook opgeladen word om te schreeuwen. Bassist Pieter begint meteen aan het intro van Money And Guns. Ik ben meteen opgekrikt en ren naar mijn microfoon waar ik begin te zingen. Hoe krijgen hun het toch altijd weer voor elkaar mij op te vrolijken.
Never oh never
The circle will never end
Never oh never
They're giving guns to dying men
Everything for money
Even giving humanity away
They recognize the hypocrisy
All this pain will stay

Het lied gaat over Amerika die heel veel hulpverlening in Afrika steekt, maar er ook genoeg wapens aan verkoopt zodat de stammen elkaar verder kunnen uitmoorden. Wat mensen wel niet doen voor geld. Dit nummer spelen we ook op het MetalUp Fest. We mogen een uur spelen om half acht nadat er een band uit Duitsland heeft gespeelt. Daarvoor heb ik al mijn nummer gespeelt met BFMV. Die spelen al om vijf uur. 'Heerlijk dit nummer, als zeg ik het zelf,'lach ik. Pieter legt een hand op m'n schouder:'fijn dat je weer wat blijer bent.' 'Ja,zeg ik:'ik was al meteen nadat ik mn bed uitkwam niet zo happy, had gewoon een dipje, maar nu niet meer!' Pieter knijpt eventjes in mijn schouder en gaat dan zijn bas stemmen. Martijn is al weer rare trucjes aan het oefenen met zijn drumstel en Jamie komt net aangelopen. 'Ik heb geoefent! zegt hij. Ik leer Jamie screamen, want wat backvocals is wel zo leuk. Ik stomp Jamie in zijn maag als ik zie dat hij op de verkeerde manier ademt. 'Au trut.' 'Zonder goede ademsteun ben je nergens, dan moet je strottenhoofd ervoor gaan betalen en dan ben ja na tien minuten al schor.' 'oke oke sorry mevrouw.'

De repetitie was heerlijk, echt weer genoten zoals gewoonlijk. En natuurlijk valt meteen Matt weer in mijn hoofd. Figuurlijk dan hé. Letterlijk zou een beetje raar zijn. Ik word boos op mezelf, dat ik een kerel die ik eigenlijk haat zo zijn gang laat gaan in mijn hoofd. Ik overdrijf gewoon. Ik bel July. July zegt dat het gewoon een vlaag lust is en dat de volgende keer dat ik hem zie met zijn cola het meteen weer over is. Dat hoop ik dan maar. Over twee dagen de laatste repetitie.. Over drie dagen het MetalUp Fest! Jezus als ik er aan denk begint mijn maag al de draaien. Ongeveer zes duizend man gaat er naartoe!

Reacties (1)

  • jvpm

    lekker groot stuk ,ben benieuwd hoe het verder gaat:D:D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen