Twee auto’s komen voor de deur tot stilstand. We staan allemaal stuk voor stuk op en lopen naar de deur. Zoals verwacht stappen de overgebleven mensen van de Denali coven en mijn familie uit. ‘Het eerste wat ik ga doen als ik mijn tas uitgepakt heb is een rondje rennen. Ik werd gek van dat stilzitten.’ Ik begin te lachen van Rosalie haar gemopper. ‘Ik ga met je mee.’ Zeggen ook Jasper en Edward in koor als ze de auto uit stappen en doen alsof ze helemaal stijf zijn van het zitten. Ik loop naar een van de auto’s en haal de spullen er uit die er in zitten. ‘Ik ruim het wel op. Gaan jullie maar rennen... en jagen.’ Zeg ik er achter als ik de ogen van Jasper en Rosalie zie. ‘Dank je wel zusje je bent top.’ Ik glimlach en knuffel ze beide terug. Ze rennen het bos in gevolgd door Edward die hun letterlijk op de hielen zit. Ik loop met zoveel mogelijk spullen het huis in en zet het in de woonkamer. Als ik weer naar buiten loop komen de andere twee leden van de Denali coven naar me toegelopen. ‘Jij moet Lilla zijn?’ Ik knik. ‘En jullie zijn?’ ‘Ik ben Garrett’ Hij steekt zijn hand uit maar die wijs ik af. ‘Nee doe maar niet dan krijg je stroom stoot.’ Ik leg ze uit hoe het komt en ook hun vinden het wel grappig. ‘Ik ben trouwens Irina.’ ‘Aangenaam.’

Ik lig op de sofa op de kamer van mij en Emmett. Emmett is zich aan het opfrissen in de badkamer van het jagen. Ik heb mijn handen onder mijn hoofd gelegd en bekijk elk detail van het plafon. Op dit soort momenten zou ik willen dat ik kon slapen. Ik slaap dan al een tijdje niet meer maar ik mis het nog steeds wel erg. Ik sta op en loop naar de kast. Ik open hem en zie rechts onder in een bundeltje liggen. Ik pak het op en zie dat het een dikke donzen deken is. Ik pak hem op en spreid hem over de sofa uit. Ik ga er onderliggen en rol me er helemaal in op. Mijn ogen sluit ik en ik neem mezelf voor dat ik weer terug ben als mens en luister naar alle stemmen in huis alsof het mijn ouders en mijn zus zijn die tegen elkaar lopen te praten terwijl ik probeer te slapen. Na een paar minuten gaat de deur weer open. Ik neem me voor dat het mijn zus is die haar eigen bed in wil kruipen al hoor ik aan de manier van lopen en ruik ik aan zijn geur dat het Emmett is. ‘Slaap je?’ ‘ja’ Antwoord ik net zo normaal terug als dat de slapeloze vampier aan mij vraagt of ik al slaap. ‘Mooi dan laat ik je slapen, ik ben beneden als je me nodig hebt.’ Hij lacht zachtjes terwijl hij dat zegt en druk nog een kus op mijn haren voor hij weer naar benden loopt. Beneden hoor ik hoe de andere vragen waar ik ben en dat Emmett antwoord dat ik slaap. Eerst zijn ze verbaasd maar als ze snappen dat het een grapje is hoor ik ze allemaal lachen.
Vanzelf krijg ook ik een lach op mijn gezicht. Ik moet toegeven. Ik ben echt heel erg blij met dit leven. Het zou nog mooier zijn als ik zou trouwen met Emmett maar ik wacht tot hij zijn keuze heeft gemaakt en mij vraagt. Onze relatie is echt geweldig. Mijn vampier zijn heeft daar gelukkig niks aan veranderd.

Ik weet niet hoelang ik heb gelegen en hoe veel tijd er is verstreken maar ik weet wel dat de zon al op kwam toen ik mijn ogen open deed. Wennen aan het licht hoefde ik niet. Ik sta op en loop naar het balkon. Ik ga er op staan en voel de zon op mijn huid terecht komen. Duizenden diamandjes worden er zichtbaar op mijn huid. Ik geniet van dit gevoel en laat het tot me door dringen. ‘Hey Lilla.’ Ik kijk naar beneden en zie Emmett lachend staan. ‘Heey lieverd.’ Antwoord ik terug. ‘Zal ik een serenade doen.’ Ik begin te lachen en schut mijn hoofd. Eigenlijk heb ik Emmett nog nooit horen zingen. ‘En toch doe ik het, want ik hou van jou.’ Ik kijk Emmett afwachtend aan. Als hij begint te zingen moet ik moeite doen om mijn mond niet open te laten vallen van verbazing. Zijn stem is zo zuiver als een nachtegaaltje. Elke noot haalt hij perfect. ‘Omdat ik van je hou.’ Lacht hij als hij klaar is.
Met een simpele sprong zwaai ik mezelf over het balkon hekje heen en kom vlak voor Emmett op de grond terecht. Ik sla mijn armen om zijn nek en druk mijn lippen vurig op de zijne. ‘Ik hou ook van jou, vergeet dat nooit.’ Zo staan we een tijdje te zoenen bij de mooie oranje ochtendgloed van de opkomende zon.

Reacties (7)

 • MoonLove

  Haha maf bij de vampire diaries slapen ze welxDk gaat ff verder(A)

  9 jaar geleden
 • Headhunterz

  Cuuuuuuuutee!(H)
  Snel verder!

  9 jaar geleden
 • Myss

  snel verderrrr

  9 jaar geleden
 • Feltbeat

  haha best benieuwd inderdaad hoe zal hij in het echt zingen?
  snel verder

  9 jaar geleden
 • xoxPrisxox

  snel verder(H)

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen