Home > Stories > Bevroren tranen [Twilight] > De tafel was gedekt voor twee

De tafel was gedekt voor twee

Door: Fennec
Onderdeel van: Bevroren tranen [Twilight]
Laatst bijgewerkt: 6 jaar geleden
Geactiveerd op: 6 jaar geleden

Foto bij De tafel was gedekt voor twee

ben er na het schrijfen van het eerste stuk van het hoofdstuk achter gekomen dat het liedje ook echt van een band was *verbaasd* dracula
En RIP Rockboots :'( -11-10-2010

breed | medium | small

“De tafel was gedekt voor twee, daar in het spookhuis aan de zee”, Vrolijk zingen we ons een weg door het bos. Ik ga weer jagen, iets wat ik de laatste tijd nogal vaak doe. Het is dan ook niet overbodig om extra maatregelen te nemen wanneer een vampier zoals ik zoveel rondhangt met mensen. Tenslotte heb ik erg weinig zelfbeheersing.
“Oh Dracula, oh enge dracula… Oh Dracula! Oh enge Dracula, oh Dracula, oh enge dracula, wat zal er straks op tafel staan?”, Edward kent het liedje niet eens, beschamend! Maar ik, Elo, Tay, Nyn, Eef en Seth zingen vrolijk door. Emmett bromt op de achtergrond de woorden mee;
“Tudu-tut-tu-tu tudutudu! Tudu-tut-tu-tu tudidudu!”, bij het huis laten we Tay, Seth en Elodie achter. Zij hebben wat beters te doen; huiswerk! De vampiers zingen vrolijk verder op weg naar het jachtgebied;
“Maar ik sprong gillend uit het raam, want op het toetje stond mijn naam! Oh Dracula, oh enge Dracula…”, jaaa, die goede ouwe tijd van anderhalf decennia geleden!
“Kom op zeg”, mompelt Edward verveelt. Dat is de nodige zin om mij en Emmett het laatste gedeelte nog harder in Edwards oor te laten zingen. Jammer genoeg duurt het niet zo heel lang. Edward haalt opgelucht adem zodra het lied afgelopen is;
“Eindlijk, stilte”
“De tafel stond gedekt voor twee-”, beginnen Emmett en ik opnieuw. Zelf tijdens het drinken hielden we onze mond niet dicht, waardoor er veel verspilt werd. Los van het feit dat het bloed langs mijn mondhoeken op mijn kleding druppelt. Wat een geluk voor het beestje dat ik eerst snel de nek heb omgedraaid. Anders moest ze nu leiden! Waar denk ik allemaal wel niet aan tijdens het jagen?

Tussen de mensenmassa door rent een klein meisje, geschatte leeftijd; 14. Glanzende bruine haren wapperen acht haar aan. Soepeltjes ontwijk ze de mensen. Angstig kijkt ze om zich heen voordat de ze de winkel binnentreedt.
“Eindelijk bent u daar miss Moontree”
Ik werp mijn sjaal af; “Het was drukker dan verwacht”
“Volgende keer moet u wel eerder vertrekken”
“Zal ik doen, oja, u mag mij tutoyeren en me bij mijn voornaam noemen. Daar ben ik wat meer aan gewend”
“Zoals u, sorry, zoals je wenst… Carmen”
Ik geef hem een knipoog terwijl ik de knoopjes van mijn jas losdoe; “Zeg, waar moet ik precies zijn, we gaan toch niet in de winkel fotograferen?”
“Nee, natuurlijk niet, loop maar mee naar het magazijn. Jaque wacht daar al op je”
Jaque staat klaar met een prachtig rood cocktailjurkje. Aangenaam verrast loop ik erheen.
“Alles is op maat gemaakt, misschien kunt u hem nog even passen zodat ik hem kan bijstellen”, Jaque geeft mij de jurk aan.
“Tuurlijk, waarom ook niet. Trouwens het is ‘jij’ , eh… waar zijn de kleedruimtes?”
“In de winkel, het is sneller als je je hier even omkleed. Niemand kijkt. En ik beloof dat ik geen foto’s zal maken terwijl je je omkleed”
“Vooruit dan maar”, mompel ik. Zo snel als ik kan kleed ik me om. De jurk past perfect.
“Ik zeg, niks meer aan doen!”, Jaque kijkt tevreden naar zijn werk.
“Merydith is ook laat”, zucht meneer Putnam die ongeduldig op zijn horloge tikt. Hij geeft mij en Jaque eeen goedkeurende blik; “Merydith moet er zo zijn voor de make-up. Ze is al niet echt meer gewend om hier te werken dus vandaar. Och, meisje je hebt geen idee hoe lang wij al op jou hebben gewacht”
Jeez, bloos ik echt niet? Ik kan me niet voorstellen dat ik niet rood zie. De spiegel stelt me teleur, geen blosje. Ik kan niet wachten om straks aan het werk te gaan!

Kudo Door naar het volgende hoofdstuk

Reacties

 1. ailine39
  ailine39 7 jaar geleden

  af en toe is het leuk om edward te irriterern haha gr wendycash

 2. LizzyVamp
  LizzyVamp 7 jaar geleden

  verder!!!

 3. Gentleman
  Gentleman 7 jaar geleden

  door

 4. nakito
  nakito 7 jaar geleden

  leuk, leuk, leuk, leuk, leuk, leuk

  leuk, leuk, leuk, leuk, leuk, leuk:D

  leuk, leuk, leuk, leuk, leuk, leuk:D

  leuk, leuk, leuk, leuk, leuk, leuk

Details

245 (0 | 0)

12+

583

2002 (0)

Share