Tijdsprongetje

Fay is nu één jaar oud, gisteren was ze jarig. Ze heeft rode krulletjes, net als Alex, en bruine ogen. Ze kan al lopen, maar alleen als ze iets vasthoudt of je haar handjes vasthoudt. Een maand geleden zei ze haar eerste woordje: mama. Een paar dagen later papa en een week later Alex. Verder brabbelt ze een beetje, maar waarschijnlijk komen er binnenkort meer woordjes.
Vandaag is haar feestje. Gisteren wilden we met z’n viertjes zijn. Jacob en Alex hebben slingers opgehangen en ik heb een appeltaart gebakken. Het is mooi weer vandaag, vreemd genoeg, en we hebben besloten het feestje buiten te houden. We hebben de stoelen naar buiten verplaatst en de Quileutes zouden ook nog stoelen meenemen, omdat we er anders te weinig hebben. Jacob zit in het gras met Fay. Hij houdt haar handjes vast en ze zet een paar wankele stapjes. Alex zit ze te tekenen. “Hé, Hannah!” Seth komt aan lopen. “Hee Seth!” “Gefeliciteerd met Fays verjaardag.” “Haha, dank je.” Seth loopt naar Jacob en Fay toe. “Hee Feetje! Gefeliciteerd!” “Seth, je staat in de weg.” Roept Alex. “Sorry.” Seth stapt opzij. Na een tijdje is Alex klaar en tilt Seth Fay op. “Hee meisje, kan je al lopen, zag ik dat?” Fay klapt bij in haar handjes. Ze is altijd blij als ze aandacht krijgt. Seth is trouwens ingeprent met Fay. Eerst vond ik dat wel een beetje lastig; hoe kan je nou verliefd zijn op een baby? Maar Jacob vertelde dat Seth gewoon wil dat Fay veilig en gelukkig is. Seth heeft zich met Quil omgetoverd in onze eigen kinderopvang, omdat Quil ingeprent is met Claire, en dan komen ze altijd oppassen.
De rest is er ook al snel. Van de Cullens komen alleen Bella, Renesmee en Alice. De rest had het ergens druk mee. Waarmee wilden ze niet zeggen. Het valt me trouwens op dat de Quileutes een beetje onrustig zijn. Alsof er iets kan gaan gebeuren.
Fay krijgt hele leuke cadeautjes. Een paar nieuwe jurkjes van Alice, een knuffelbeer van Seth, een speeltje van Renesmee en nieuwe schoentjes, de vorige waren alweer te klein. Alex geeft haar de tekening die hij net gemaakt heeft. Alex en Fay slapen samen op een kamer, omdat Jacob en ik ook onze privacy nodig hebben en Alex het wel gezellig vond.
Jacob komt naar me toe lopen. “Liefje, ik heb ook nog een cadeautje, voor ons viertjes.” Hij geeft me een langwerpig plat pakje. Ik open het en zie vier vliegtickets naar een eiland. “Gaan we op vakantie?” “Ja, gewoon even een weekje met z’n viertjes zijn.” “Wat lief!” Ik leg mijn armen om hem heen en druk een kus op zijn lippen. “Het is niet alleen een cadeautje van mij, maar van iedereen hier.” Zegt Jacob. Ik richt me tot de rest. “Heel erg bedankt!” “Jacob heeft het bedacht hoor, wij hebben alleen meebetaald.” Zegt Sue. “Toch heel erg bedankt!” Fay pakt mijn been vast. “Mammie.” Ik til haar op. “Wat is er liefje?” “Taat.” “Wil je taart? Ja? Dat kan hoor. Papa pakt het wel. He papa?” Ik kijk naar Jacob. “Tot uw dienst Mevrouw.” Zegt hij en hij loopt naar binnen. Even later komt hij terug met de appeltaart, bordjes, vorkjes en een mes. Hij legt een stukje taart op een bordje en geeft het aan mij. “Wilde Feetje een stukje taart?” Ze knikt blij en pakt het stukje taart met twee handjes. Ze wilt het in haar mond stoppen, maar daar is het net te groot voor. “Liefje, dat werkt zo niet.” Ik stop een stukje taart in haar mond. Ze trekt een vies gezicht en spuugt het uit. “Hé, dat is wel mijn heerlijke appeltaart hoor.” Zeg ik beledigd. “Dan eet ik het zelf wel op.” Ik zet Fay op de grond en eet een stukje appeltaart. Fay gaat bij Alex om taart bedelen en wonderbaarlijk genoeg krijgt hij het wel voor elkaar. Daarna wankelt ze naar Seth toe. Jacob staat nog steeds taart uit te delen aan de rest. Seth maakt er foto’s van. “Seth, moet jij geen stukje taart?” “Straks, bewaar er maar een voor mij.” “Oke. Ik zet hem binnen voor je.” Ik loopt naar binnen en zie Renesmee en Alex. Ik had niet gemerkt dat ze naar binnen waren gegaan. Alex zegt iets tegen Renesmee en drukt een kusje op haar mond. Renesmee glimlacht even. Ik loop stilletjes weer naar buiten.

Reacties?

Reacties (4)

 • Janinee17

  Lieeef!(H)
  Snel verder!

  1 decennium geleden
 • xRenatex

  I knew it!!!!
  Alex en Renesmee zijn super lief samen!!!
  en Fay en Seth!!!!!
  Snel verder(H)xxxx

  1 decennium geleden
 • Cabbelera

  Ik wist wel dat Alex en Nessie iets zouden krijgen.
  Snel weer verder??(flower)

  1 decennium geleden
 • Saellyra

  aah! wat schattig! seth en fay! en reneesmee en alex! leuk bed8!
  snel verder:D(cool)(flower)

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen