Ik pak wat eten en doe het op een dienblad, een croissant en een appel en melk. Ik eet niet veel dus dat scheelt. We gaan aan een tafel zitten en ik word meteen door iedereen bekeken en verstop mijn gezicht tussen mijn haar. Ik voel de ogen in mijn rug prikken maar eet rustig verder en drink mijn melk op het einde en sta op en gooi het netjes weg en ga weer aan tafel zitten.
“Wow je wordt aangestaard, door iedereen”, zegt Susan en kijk rond.
Ik knik ja en kijk even rond en zie echt iedereen kijken en word er zelfs een beetje bang van, ik ben zoveel aandacht niet gewend. In mijn oude school werd ik juist genegeerd en vermeden en noemde iedereen me lelijk en wou niemand bij me zitten. Terwijl hier iedereen bij me wou zijn en me maar bleef aanstaren en bij me wou zitten. Susan zat tegenover me en Anton naast me maar aan mijn linker kant zat niemand en zag ik jongens naar me glimlachen en elkaar uitdagen om naast me te gaan zitten. Ik was echt doodsbang en wist niet wat ik er mee moest doen maar ik voelde toen weer mijn andere ik praten: ”Doe even normaal en leg gewoon je dienblad neer zodat niemand naast je kan zitten, laat zien dat je een ijskoude bitch bent. Wees voor een keer in je leven niet zo’n watje en doe gewoon wat ik zeg”.
Ik had er geen zin in maar zoals gewoonlijk had ze gelijk, ik pakte mijn dienblad op en legde die naast me en keek arrogant naar een jongen die er net wou gaan zitten. Hij keek me raar aan en ging snel weg zoals een hond met zijn staart tussen z’n benen, het zag er eigenlijk best wel grappig uit en ik onderdrukte een lach. Ik focuste me op Susan die druk aan het praten was met Anton en me vragend aankeek. “Ik had er geen zin in dat iemand naast me ging zitten”, zeg ik en Susan knikt begrijpend.“Je bent wel heel erg populair hier, zelfs meer dan mij”, zegt Susan nog en kijkt een beetje verontwaardigt.Ik lach er zachtjes om en schud mijn hoofd. Die vindt zichzelf wel heel erg geweldig maar ze maakt vast een geintje want anders gaat het nog leuk worden. Dan zou ze ruzie krijgen met mijn 2de versie, die haat meisjes die denken dat ze beter zijn dan anderen. Ik geef er niet zoveel om zolang ze mij maar met rust laat vind ik het goed. De bel gaat en we staan op en ik loop achter Susan en Anton aan want ik weet de weg niet. Ik had mijn school tas al mee genomen en die was al gevuld met boeken door Susan.Ik lach er zachtjes om en schud mijn hoofd. Die vindt zichzelf wel heel erg geweldig maar ze maakt vast een geintje want anders gaat het nog leuk worden. Dan zou ze ruzie krijgen met mijn 2de versie, die haat meisjes die denken dat ze beter zijn dan anderen. Ik geef er niet zoveel om zolang ze mij maar met rust laat vind ik het goed. De bel gaat en we staan op en ik loop achter Susan en Anton aan want ik weet de weg niet. Ik had mijn school tas al mee genomen en die was al gevuld met boeken door Susan.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen