Foto bij | Followed |

Scorpius pov.

Met een misselijkmakend gevoel stap ik mijn bed in. Drie weken lang, elke avond strafstudie, bij die trut van een Clarke nog wel. Wilkes is en blijft vreselijk maar is het hoofd van Slytherin en dan zou de pijn minderen. Ik weet niet of hij even streng op me zou zijn als op de anderen, maar sowieso is het erger om bij het Head van Gryffindor mijn uren te slijten.

Nijdig draai ik me om, zoekend naar een makkelijke houding om hopelijk in slaap te vallen. Dit is gewoon zo kut, deze hele situatie! Als ik die jongen niet had geslagen, dan had ik misschien, met het kleinste sprankeltje hoop, iets meer te weten gekomen over Rose. Nu blijft het allemaal een groot mysterie en ik weet niet hoe ik er aan moet beginnen. Misschien wil ze me gewoon niet zien, denk ik wanhopig, en doen haar vrienden maar alsof. Is het een groot complot tegen die domme Slytherin die zichzelf heeft laten strikken door een Gryffindor. Rose zou dat nooit doen, spreek ik mezelf tegen, maar de twijfel blijft knagen.

Na een nacht vol woelen en wakker worden uit vage angstdromen, sjok ik mezelf richting the Great Hall. Ik heb totaal geen zin in Care for Magical Creatures, alhoewel we de proefstukken terug zullen krijgen en ik zeker een hoge score zal behalen. Het is allemaal zinloos als ik Rose haar brede glimlach niet kan zien, omdat ze net dat half puntje meer heeft behaald. Nukkig krijg ik de broodmand en bots hierdoor tegen Nathan, een van de jongens die ook in het Quidditch team zit, maar als reserve.

Hij trekt zijn wenkbrauwen op, maar durft natuurlijk geen kritiek te uiten. Nog steeds nijdig begin ik mijn boterham te smeren. "Wat scheelt er, jongen?" Hij is een stuk groter dan het merendeel van de leerlingen, wat als beater vast fijn is, maar het zorgt ervoor dat hij de neiging heeft om de grote broer uit te hangen. Eigenlijk wil ik hem iets toebijten, maar dat zou niet in goeie aarde vallen op de volgende training.
"Ik heb een Gryffindor geslagen en nu heb ik drie weken strafstudie." Dat ligt ten minste ook op mijn maag, dus hoef ik niet te liegen.
Nathan legt zijn mes en vork aan de kant en zegt: "Wow, gast, dat is niet niks! En dan geen Quidditch training zeker? Let maar op dat Caleb je plek niet inneemt, die staat er voor te popelen." Fijn, ik ben dus makkelijk vervangbaar voor het team, een hele geruststelling!

Omdat ik geen commentaar geef, lacht Nathan en zegt: "Kom op Scor, ik heb geen zin om die beker te verliezen aan die bende mudbloods, welke house dan ook." Ik haat dat hij me Scor noemt, maar Nathan heeft zo zijn hatelijke gewoonte in elke zin wel een gast, kerel, dude of een of andere bijnaam te droppen.
"Dat Caleb z'n best maar doet," antwoord ik met een schouderophalen, "Kan hij wat oefenen."
"Hoor je dat O'Connor," zegt Nathan luid, "Wie weet wordt je onze nieuwe fucking Chaser!" De magere derdejaars wordt bloedrood en focust zich snel op zijn cornflakes.

"Wat hoor ik daar, Malfoy." Natuurlijk moet Nott zich weer eens moeien, ik draai me met een zucht om: "Je hoort wat Nathan zegt, en dat is een grote leugen."
Nathan joelt, maar we negeren hem beiden.
Nott kijkt me onderzoekend aan en zegt: "Vroeger was Quidditch alles voor je, Malfoy, nu lijkt het alsof er andere zaken belangrijker zijn."
Even weet ik niet wat te zeggen, het is alsof hij dwars door me kijkt.
"Die strafstudie is geen pretje," grom ik, maar hij lacht zijn tanden bloot en zegt: "Je hebt toch al ergere strafstudie gehad?! Jij zit met grote zorgen, liefdesverdriet misschien?"
Ik heb alle moeite van de wereld om nu niet recht te staan en hem een vuist in zijn gezicht te duwen, maar de ervaring van gisteren speelt nog te veel in mijn achterhoofd.
"Bemoei je met je eigen zaken, Nott."

Melanie Parker pov.

"Wat zijn het toch een bende ongemanierde apen," gromt Christine, met een knikje naar de groep joelende Slytherins. Ik knik begrijpend en zeg: "Nog steeds zo ongerust over Glenn?" Zijn verwondingen bleken erger dan verwacht en hij moet nog een paar dagen extra in the Hospital Wing verblijven. Christine is er het hart van in, waardoor ik denk dat ze misschien wel iets meer voelt voor de jongen dan gewoon vriendschap.

Christine haalt haar schouders op en zegt: "Ja maar ook gewoon die hele situatie met Rose ... het lijkt alsof alles gewoon verkeerd aan het lopen is." Ik grijp haar hand vast en zeg: "Ja, dat gevoel begrijp ik. Maar Glenn zal snel genezen en dan is hij hier weer terug om grapjes te maken en ..."
"... en Rose?" vraagt Christine met een klein stemmetje: "Wanneer zal zij terug opduiken? En hoe?"
Ik blijf even stil en beken dan: "Dat weet ik niet. Ik wou dat ze iets te me had gezegd, maar ik kan niets vreemds bedenken. Van de een op de andere dag was ze er gewoon niet meer."
Christine knippert met haar ogen, de tranen tegen houdend en zucht: "We moeten professor Clarke echt spreken, Mel. Het is nu veel te lang voor haar om zomaar weg te blijven."
Ik knik: "Jammer dat Malfoy gisteren de spelbreker was, want we hadden de ideale kans afgewacht om Clarke te strikken, net na de maaltijd gaat ze altijd even op haar bureau rusten."

Het blijft even stil tot Christine plots zegt: "Het klinkt misschien wat stom of onbelangrijk, maar ik heb echt moeten zwoegen voor dat werkstuk van Potions."
"Oh shit," vloek ik: "Dat ligt nog op mijn bureau boven!" Ik grijp onmiddellijk mijn tas en zeg: "Het spijt me Christine, maar ik zal niet naar Glenn toe kunnen, je weet dat ik er alles aan moet doen om op een goed blaadje te staan bij Wilkes."
Ze knikt begrijpend en ik haast me naar the Gryffindor common room.

Wanneer ik bijna bij de laatste lange gang ben, krijg ik plots een onbehaaglijk gevoel over me heen komen. Alsof er ... iets ... me volgt. Ik draai zo subtiel mogelijk mijn hoofd, maar zie niets verdacht. Toch blijf het gevoel knagen, en ik ga wat sneller stappen. Wanneer ik een van de verborgen nissen tegen kom en mijn angstgevoel te groot is, besluit ik mezelf er in weg te stoppen. We zullen eens snel zien of ik met een achtervolger te maken heb of niet.

Reacties (6)

 • SamiiMcClout

  fantasties
  haha x

  1 decennium geleden
 • Afrodisiac

  OEH VERDER =D
  ik vind ze egt heel goed fie =D
  loveyou!
  xx Melanie

  1 decennium geleden
 • DirtyDiana

  YES eindelijk een nieuwe!
  I LIKE IT!(yeah)
  So much:P
  Snel verder jah, echt vet, meld me ff als er weer een nieuwding is

  1 decennium geleden
 • Boulevard

  SnelVerder
  En natuurlijk moet je nog verder doen
  En weeral een nieuw personage, maar Kevin is wel een coole naam he. En ocharme Kevin, zo gepest worden door Ameli. Ik heb medelijden, en zoals je miss weet heb ik dat niet heel snel. Maar Fie hoe ziet Kevin er uit?? Je zou in de volgende een foto van hem er in moeten zetten, dan weet ik het en de rest natuurlijk ook
  Maar je moet snel verder gaan maar natuurlijk eerst met Queen Of Hearts want ik zit natuurlijk nog altijd inspanning en ik zeg je dat is niet goed voor me dus je moet er snel mee verder gaan

  X. Callipo

  1 decennium geleden
 • coloredwords

  Moet je dat nog vragen fie? Of je moet verderr doen?

  Tuurlijk, en anders ben je officeel gek verklaardxD
  Maar hy was wéér supper he zoals alijd. Dus ga je Snel Verder? Want jah je kent t gebruikelijke gezaag wel he;)(lol)

  x.Magnum.X

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen