Foto bij 27. A young lady who looks stunning every moment of the day.

Soms wou ik dat ik Lily was. Wat was het dan een stuk makkelijker.
Ik haat ziek zijn en ik ben het verdomme nu al anderhalf jaar.
Kunnen jullie me opvrolijken?
Mooi nummer.

Saturday

Met een bonkend hart stapte Nick de koude buitenlucht in en sloot zijn donkerbruine houten voordeur. Zijn jas was tot bovenaan dicht geritst en hij blies in zijn handen om ze te warmen. Hij wilde geen handschoenen aandoen, want hij was dwars.
De lucht was donker, dicht met wolken. De lantaarnpalen verlichtten de straten in oranje licht en door de sneeuw die in de lucht hing, werd de kleur diffuus verspreid. Mensen die voorbij liepen door de straten waren dik ingepakt tegen de snijdende wind die hun neuzen rood kleurden en hen lieten verlangen naar de warmte van de woonkamer.
Nick dacht aan niets van dit. Het enige waar hij aan dacht was de weg die hij aflegde naar de studentenkamer van Lily.

Vandaag hadden ze niet getraind, op verzoek van Lily. Ze verontschuldigde zich vanmorgen aan de telefoon voor het te laat inlichten van hem, maar ze was zo geschrokken van de hoeveelheid dingen die ze nog moest doen voor school, dat ze helemaal in de stress was geschoten. Ze vond het het verstandigst om deze dag trainen over te slaan, zodat ze school kon bijwerken. Hij had haar gerustgesteld en gezegd dat het niet meer dan verstandig was dat ze zou bijblijven met school.
Hij had opgelucht adem gehaald toen ze had opgehangen en had besloten naar de studio te rijden. Hij was nog niet geweest in de afgelopen twee weken en, nadat hij toestemming had gevraagd van de manager daar, was hij naar de opnamestudio gereden. Hij had zijn hele hart in de muziek gelegd en was na enkele uren helemaal leeg. Geen correcte noot kon er meer worden geproduceerd worden door zijn stembanden.
Hij had koffie gedronken met de manager, bijgepraat en was daarna naar huis gegaan. Met opgestroopte mouwen had hij zijn huis schoongemaakt, want dat was wel weer eens tijd.
Met toenemende spanning had hij de tijd zien verstrijken en was om vijf uur zichzelf gaan opknappen. Tot nu.

Met iedere stap die hij zette, kwam hij dichter bij Lily. Dichter bij het gesprek dat ze gingen voeren. Dichter bij het moment dat hij zijn gevoelens zou moeten uiten in wóórden tegenover de jonge vrouw die elke seconde van elke minuut van elke dag in zijn hoofd rondspookte.
Nick had een spijkerbroek aan en een donkerblauw overhemd. Hij hoopte maar dat Lily tevreden zou zijn over zijn voorkomen, hij wilde niet onderdoen voor de schoonheid van het meisje. Een schoonheid die ze vaak zelf niet doorhad, te merken aan haar houding. Hij had er baat bij, want door dat had het meisje geen vriend en had hij vrij spel. Als het meisje had geweten wat ze kon doen met zo'n prachtig uiterlijk en geweldig innerlijk, hadden heel veel mannen voor haar op de grond gelegen.

Het briefje dat hij in zijn hand had, was een krabbel in zijn eigen haast onleesbare handschrift. Lily had hem vanmorgen haar kamernummer gegeven en had uitgelegd dat 214 stond voor verdieping 2, kamer 14. Hij vertrouwde zichzelf niet altijd, zeker als het om zijn gevoelens ging tegenover Lily, en daarom had hij het voor de zekerheid maar op een afgescheurd stukje papier geschreven.
Zodra hij op de goede verdieping was, begon zijn hart sneller te bonken, en hij was bang dat andere studenten die hij tegenkwam het misschien konden horen.
De meeste keken even vreemd op van zijn verschijning, maar knikten toch vriendelijk op zijn glimlach.

Voor hij op de deur klopte, ritste hij zijn jas een stuk open, zodat hij er niet helemaal uit zou zien als een bevriezende Eskimo.
Hij schraapte zijn keel, reikte met zijn rechterhand naar de deur en klopte twee keer.
'Coming!' riep de bekende stem van Lily en Nick dwong zichzelf rustig te blijven ademhalen.
De bruine deur ging open en Nick stond met stomheid geslagen. Hij had niet verwacht dat het meisje er zo prachtig uit kon zien. Ze had een donkerblauwe jurk aan, met een extra paar schouderbandjes die opzij vielen. De rok had meerdere lagen en gaf de jurk volume. De blonde haren vielen nonchalant over haar schouders en hadden een lichte slag. De grijze ogen hadden een glinstering, waardoor hij het onmiddellijk warm kreeg.
Nick had het idee dat hij met open mond naar het meisje stond te kijken en klapte deze gauw dicht. De blonde verschijning grijnsde stiekem, boog naar voren, kuste hem op de wang en stapte naar buiten.
'Shall we?' zei ze, deed haar jas aan en begon deze rustig dicht te knopen. Nick probeerde zich te herstellen, maar het kostte hem meer moeite dan gedacht. Hij had zich al een hele dag in proberen te houden voor vanavond, maar nu hij Lily eindelijk zag, merkte hij dat hij gehecht was geraakt aan het meisje elke dag te kunnen zien.
'Yes, we shall,' zei hij, tot zijn verbazing op een rustige toon, bood een glimlachende Lily zijn arm aan en samen liepen ze het gebouw uit.

Reacties (6)

 • Kattris

  verrder<33

  8 jaar geleden
 • FollowDreams

  Snel verder! Je schrijft geweldig!<3

  8 jaar geleden
 • Mylintis

  Ik kan je best opvrolijke hoor!
  Oke, miss toch niet x'D Maar nu moet je ff zelf beslissen, word je vrolijk van een lange, onzinigge reactie? Hier aan het goede adres(A)
  Waarom ben je al anderhalf jaar ziek ?Ö
  Maar nu begin ik mijn reactie(A)
  Ik ga je vertellen wat je vast al heel lang weet:
  MENS JE SCHRIJFT VERSCHRIKKELIJK MOOI EN GEWELDIG(nerd)
  En geloof me, ik kan het weten!
  Serieus, je hebt een goede verhaallijn, elk stukje weet je weer spannend te maken, je kan dingen héél mooi beschrijven en tsja, je hebt gewoon talent voor schrijven, meer kan ik eigenlijk niet zeggen. Echt, als je later niks met schrijven gaat doen zou het zonde zijn. Sorry trouwens, dit gaat niet de lange reactie worden, ik moet nog veelhoofdstukjes lezen, en anders kom ik nog meer achter te liggen. Oke, slechte reden, maar het is zo!
  Iig je schrijft echt heel mooi!
  Xxx

  8 jaar geleden
 • Laelia

  Wat lief (: mooi geschreven!
  Ik wou dat ik je kon opvrolijken ):
  lekker veel in de zon zitten word je ook vrolijk van! ;D
  Vorige deel was ook mooi trouwens! (:
  (H)

  8 jaar geleden
 • LikeAwesome

  ik vind dat Vaynese een heeele mooie titel heeft bedacht! *LiefdeVoorDitVerhaal*

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen