Foto bij Proloog

Met een keurende blik keek ik naar de jongen voor me. Natuurlijk kende ik hem.. De Slytherin prince.. Maar nog nooit had hij me één blik waardig gegund. Nu stonden zijn grijze kijkers scherp op mij gericht. Mijn vader en Bellatrix Lestange keken elkaar even aan toen het stil bleef. ‘Wel, Draco. Dus je weet wat je moet doen?’ Verbrak Bellatrix de stilte. Draco knikte zonder naar haar op te kijken. ‘Jij ook, Rosalie?’ Ik rechte mijn rug even en keek naar mijn vader die rechts van me stond. ‘Ja..’ Mompelde ik zacht.

Laat ik me bij deze dan ook maar even voorstellen: Rosalie MacNair, de dochter van de dooddoener Walden MacNair, een naam waar ik een lange tijd niet trots op geweest ben. Maar ik wist dat er een tijd zou komen dat dit zou veranderen, dat ik zou veranderen, dat er geen andere keuze zou zijn. Ik zit nu in mijn zesde jaar op Hogwarts, waar ik als echte Slytherin bekend sta.

Heel even bekeek ik de doodskop die onder mijn mouw tevoorschijn kwam. Ik haalde diep adem en legde mijn laatste boeken in mijn hutkoffer. Beneden hoorde ik mijn moeder kwaad schreeuwen. Zij was, sinds dat ze het plan van mijn vader door had, het er volledig mee oneens dat ik terug zou keren naar Hogwarts, maar er was nu eenmaal geen keuze. De Heer Van Het Duister was van alle plannen op de hoogte gebracht en leek erg blij te zijn met de nieuwe jonge aanwinst dooddoeners. Met mijn koffer achter mij aan slepend, liep ik de trappen af.

Reacties (8)

 • Aslansdaughter

  ooeh coool!!!

  abo!!!

  1 decennium geleden
 • Bennedict

  Goeie ouders zijn dat(Y)
  Even tussendoor: dat was sarcasme.

  1 decennium geleden
 • feminist

  verder? ;D

  1 decennium geleden
 • Pariah

  Oehw, nice ;'D
  SnelVerder x'D

  1 decennium geleden
 • Rosewood

  Verder c:

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen