Foto bij #2.3 ~ Hogwarts

Rosalie;

Ik zag Pansy nog iets tegen Millicent zeggen, maar nog geen seconde hierna werd mijn zicht verbroken door Draco die voor me kwam staan. ‘Kom op..’ Mompelde hij terwijl hij mijn arm vast nam en deze over zijn schouders legde. Zijn andere arm voelde ik om mijn middel. Het was muisstil en iedereen bleef ons aankijken, maar hier leek Malfoy zich niets van aan te trekken. Hij leidde me naar de gangen, die richting de slaapzalen leidde. ‘Ik kan wel zelf lopen.’ Wist ik na een lange stilte uit te brengen. Draco lachte. ‘Ja, maar je valt na twee passen wel om de grond.’ Arrogantie droop van zijn woorden. Eigenwijs tuitte ik mijn lippen terwijl ik vanuit mijn ooghoeken zijn gelaat bestudeerde.
Toen we bij een zwarte, ebbenhouten deur aankwamen voelde ik hoe zijn greep om mijn middel zwakker werd. ‘Ik veronderstel dat je jezelf wel in bed kunt laten vallen?’ ‘Tenzij je me wilt komen instoppen.’ De glimlach op mijn gezicht verdween toen ik Draco zijn serieuze blik zag. Ik zuchtte diep en stapte naar binnen. Even keek ik toe hoe Draco weg beende. ‘Hé..’ Meteen draaide hij zich om. Zijn witblonde haren leken in het licht van de kandelaars als vlammen. ‘Dank je.’ Fluisterde ik zacht. Zijn hoofd boog even voorover, als een knik. ‘Goedenacht.’ Na deze woorden sloot ik de deur.
Kreunend werd ik gewekt doordat iemand me door elkaar schudde. ‘Ook een goede morgen.’ Piepte ik. Toen ik mijn ogen opendeed keek ik recht in twee enorme kijkers van een eerstejaars. ‘Ben jij Rosalie?’ Ik wreef even in mijn ogen en knikte daarna. ‘Blaise Zabini vraagt naar je.’ ‘Is het zo dringend dat hij me ervoor moest wakker maken?’ Bromde ik terwijl ik mijn dekens terug over mijn hoofd trok. ‘Zeg maar dat ik hem aan de ontbijttafel zie.’ Het meisje leek nog iets te mompelen, maar kort hierna hoorde ik blije voedstapjes de kamer verlaten.
Toen ik doorhad dat ik nog maar tien minuten had om in de Great Hall te geraken, vloog ik mijn bed uit en begon ik mezelf als een gek in mijn gewaad te hijsen. Nadat mijn tanden gepoetst waren en mijn haren en make-up er toonbaar uitzagen, zette ik een spurtje in richting het ontbijt.
Toen ik aankwam, waren de meesten al klaar met eten en was het gespreksonderwerp zo goed als bij iedereen ‘de eerste lessen.’ Ik zuchtte diep en wandelde nu in een rustiger tempo richting mijn afdelingstafel. ‘Goodmorning Sunshine.’ Terwijl ik ging neerzitten, stak ik lachend mijn tong uit naar Pansy die me keurend aankeek ‘Geen kater?’ Vroeg Millicent grijnzend. Ongeïnteresseerd haalde ik mijn schouders op. ‘Beetje hoofdpijn, maar niet meer dan anders.’ Antwoordde ik nadat ik een broodje op mijn bord gelegd had. ‘En waarvoor had jij me nou zo dringend nodig?’ Vroeg ik terwijl ik me tot Blaise richtte. ‘Ik hoopte dat je niet uit je bed kon komen en dat je je niets meer van vannacht herinnerde.’ ‘Sorry, maar dan moet ik je teleur stellen. De meeste dingen weet ik nog.’ Antwoordde ik koel. ‘Ook dat Draco je naar de slaapzaal gebracht heeft?’ Mengde Pansy zich plots in het gesprek. Ik knikte en zette mijn tanden in het broodje. ‘Het is dus waar?’ Verbaasd keek ik op toen er een kwade ondertoon in haar stem te horen was. ‘Wat is waar?’ Millicent zuchtte geërgerd en boog zich wat meer naar me toe. ‘Dat jij en Malfoy..’ ‘Wat?!’ Vlug liet ik mijn hoofd een beetje naar beneden zakken toen ik doorhad hoe luid ik wel niet geschreeuwd had. ‘Ik heb het jullie al in de trein gezegd en ik zal altijd bij dat standpunt blijven dat ik niets in hem zie!’ Pansy trok arrogant haar wenkbrauwen op, maar wende een aantal seconden daarna haar blik af.
Toen professor Slughorn voorbij draafde, wees hij ons erop dat de lesuren in minder dan een kwartier zouden beginnen. Pansy zuchtte diep en haastte zich een groepje kleintjes achterna die er nogal verloren uitzagen. ‘Hoe ziet jou planning eruit?’ Vroeg Blaise plots. Ik hield halt in het midden van de gang terwijl ik een papiertje uit mijn zak viste.

Monday:

08:00 Breakfast
08:30 History of Magic
09:30 Ancient Runes
10:35 – 10:45 Break
10:50 Potions
12:00 Lunch
13:00 Free
14:30 Transfigurations
18:00 Diner

Tuesday:

08:00 Breakfast
08:30 Charms
09:30 Quidditch training
10:50 Care of magival creatures
12:00 Lunch
13:00 Defence Against The Dark Arts
14:00 Apparition
16:15 Extra lesson Ancient Runes
18:00 Diner

Wednesday:

08:00 Breakfast
08:30 Herbology
09:30 Herbology
10:35 – 10:45 Break
10:50 Potions
12:00 Lunch
13:00 Muggle Studies
14:00 Arithmancy
15:00 Divination
18:00 Diner

Thursday:

08:00 Breakfast
08:30 Free
09:30 Extra lesson Potions
10:35 – 10:45 Break
10:50 Transfigurations
12:00 Lunch
Afternoon: (free) Quidditch training
18:00 Diner

Friday:

08:00 Breakfast
08:30 Apparition
09:30 Potions
10:35 – 10:45 Break
10:50 Defence Against the Dark Arts
12:00 Lunch
13:00 Charms
14:00 Divination
15:00 Ancient Runes
18:00 Diner

Weekends:
Studying! Quidditch!
Ik heb enorm veel werk aan dit lessenrooster gehad. Er zullen hier en daar wel wat fouten instaan, maar deze worden nog wel rechtgezet (;
Hope you like it.
Reactie + kudo, please!(flower)

Reacties (9)

 • McGuiness

  Verder<33

  1 decennium geleden
 • Ingeling

  leuk!! snel verder

  1 decennium geleden
 • Cleverness

  snel verder!!!(H)

  1 decennium geleden
 • Written

  @Auden: Ja, haha! Bijles, ik moest daar het Engelse woord nog voor gaan opzoeken, maar ik had dus écht geen zin meer nadat ik dat hele rooster gemaakt had. Dus daarom staat er lekker 'bijles.'
  : D

  1 decennium geleden
 • Bennedict

  Haha ik vond het wel mooi dat er stond: bijles, in een Engelstalig rooster^^
  Maar echt indrukwekkend!
  Ik zou het niet voor elkaar kunnen krijgen...
  Ik kan me mijn eigen rooster niet eens meer herinneren, dat heb ik dan ook ergens in de winter weggegeven:Y)

  Snel verder!
  Ik wil meer:9~

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen