Foto bij De pen

Dit stukje gaat over een pen:)Het moest een beschrijving worden van een pen, maar het is niet helemaal gelukt, geloof ik;)

4 a. Beschrijf een pen.

Langerekt was hij, de pen, zoals het hoort. Gemaakt van metaal, maar niet koud voor de gevoelige huid. Hij was veelgebruikt, de pen, door een ervaren schrijver die een aantal prestigieuze prijzen had gewonnen. De laatste tijd had hij echter stilgelegen, de pen, weggestopt in een la, onder de rekeningen van vorige maand, als een ongewenst object. De pen lag te verstoffen, al weken niet meer aangeraakt door de schrijver. De gouden letters, de initialen van de schrijver, waren dof geworden en het zag ernaar uit dat het afbladderen van de dure verf was begonnen. Alleen was hij, de pen, en eenzaam, zonder de vertrouwde hand die hem nu en dan eens oppakte en zijn punt op het papier zette. Het was koud in de stoffige lade, slecht beschermd tegen de wind door het ebbenhout. Nu en dan ritselden de papieren wanneer er weer een koud windvlaag de lades deed klapperen.
Als de pen geen pen geweest was, als zijn metaal meer was geweest dan een koud materiaal, als de inkt niet diepblauw, maar bloedrood geweest was, had hij misschien kunnen ontsnappen aan de bittere kou om zijn levensdoel te voltooien. Hij was immers een pen. Hij was immers langgerekt, de pen, zoals het hoort. Gemaakt van metaal, maar niet koud voor de gevoelige huid. Hij was immers veelgebruikt door een ervaren schrijver… een liefdevolle schrijver.
Als de pen meer was geweest dan slechts een pen, dan had hij een nieuwe hand gevonden die hem kon voeren over lege vellen papier, om werelden te scheppen voor de fantasievolle geest, om een wereld te scheppen waarin alles nog zo was als het hoorde. Een wereld waarin zijn geliefde schrijver nog leefde…

Notitie: Epic FAIL. Is dit een beschrijving van een pen? Nee.

Reacties (1)

  • Lalona

    wooooowwww <3
    Dit is best wel mooi geschreven, ook al is het geen beschrijving gewordenxD
    maar wel heel mooi(H)

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen