Foto bij #6.2 ~ Why?

Rosalie;

Uren veranderden in dagen, dagen in weken.. De professoren werden al wat knorriger en de eerstejaars haalden voor het kleinste ding hun toverstok boven om te laten zien wat ze wel niet allemaal konden. Ik zuchtte diep terwijl ik mezelf naar Muggle Studies begaf. Dit was een school voor tovenarij, niet voor dingen te leren die zich in de Muggle World afspeelden. Het enige leuke aan deze les was dat we het samen met de Gryffindors hadden. Het was gewoon hilarisch hoe ze zich zo interesseerden hierin. En dan had je Granger, die om de haverklap haar hand opstak om de klas wat ‘bij te brengen.’ Met een zacht plofje liet ik me neervallen op een stoel achteraan in het lokaal. Ik scande iedereen die me voorbij liep, glimlachte hier en daar naar iemand maar zette een arrogant gezicht op bij anderen. Blaise kwam met een brede grijns naast me zitten en schoof een stukje perkament mijn richting uit. Vlug las ik het sierlijke handschrift. ‘Meen je dit nu?’ Vroeg ik verwonderd. Blaise likte even over zijn lippen en knikte daarna. ‘I’m in!’ Lachte ik. De grijns op zijn gezicht werd groter.
<<Een feestje in de astronomietoren.. dat klonk gewoon als muziek in mijn oren.>>
Mijn ogen werden groot toen professor Burbage over een Muggle sport begon: Voetbal. Na nog geen vijf minuten schoot Hermione haar hand al omhoog. ‘Daar gaat ze weer.’ Kreunde ik geërgerd, wat bijna alle Slytherins aan het lachen maakte. Ze wierp me een kwade blik toe, maar richtte zich daarna weer tot de professor, als je haar eigenlijk al een professor kon noemen..
‘Het is te vergelijken met quidditch.’ Imiteerde ik de meest irritante mudblood die ik ooit tegengekomen was. ‘Die muggles staan op de grond! Wij hangen vijftig meten boven de grond!’ Vulde ik er gefrustreerd aan toe. ‘Iemand moet dat kind ooit de mond snoeren, maakt me niet uit wie het doet.’ Hierna nam ik kwaad een hap van het dessert dat zoals altijd geweldig smaakte. Verbaasd keek ik om toen ik er iemand op mijn schouder tikte. Niemand stond achter me, maar ik zag dat Draco net mij gepasseerd was. Nog vlug nam ik een hap van het overheerlijke ijs en stond daarna recht. Ik was nog maar net buiten de deuren van de Great Hall, toen Draco zijn hele verhaal begon. ‘Morgen zorgen we voor die ketting.’ Na een paar seconden knikte ik. Het hele gedoe wat er van me gevraagd was, leek ik voor even vergeten te zijn. ‘Hoe?’ Vroeg ik nu. ‘Hogsmeade, ik leg je alles morgen wel uit. Want hier..’ Hij hield een verraste pauze. ‘..zijn er een aantal mensen die graag gesprekken afluisteren.’ Met mijn ogen tot spleetjes samengeknepen, draaide ik mijn hoofd wat naar links. Millicent & Pansy, dat was te verwachten. ‘Genoeg gehoort?’ Glimlachte ik sarcastisch. Met een tomaatgekleurd gezicht, liepen ze vlug bij ons vandaan.
Nadat ik één van mijn favoriete jurkjes had aangetrokken, vertrok ik samen met een groep andere Slytherins naar de astronomietoren. Zo snel als mogelijk was, verplaatsten we ons door de gangen, in de hoop Filch niet tegen te komen. Het laatste trapje was ik net opgelopen, maar nog steeds was er geen muziek te horen. Voorzichtig opende ik de deur van de astronomietoren, waardoor plots de luide feestmuziek te horen was. ‘Magie.’ Glimlachte ik tegen mezelf terwijl ik naar binnen stapte.
Meteen werd ik opgeslokt door de enorme hoop mensen en moest ik me gedwongen door de hele menigte verplaatsen om aan de drankjes te geraken. ‘Ik gokte op firewhiskey?’ Grinnikend draaide ik me om en zag Blaise staan die uitnodigend een glas voor me hield. ‘Dankjewel.’ Lachte ik terwijl ik het glas aannam en mijn lippen eraan zette. ‘Ik zou dat niet drinken.’ Hoorde ik plots iemand in mijn oor fluisteren. Een seconde hierna staarde ik in een paar grijskleurige ogen. ‘Alsof jij dit nooit drinkt.’ ‘Inderdaad..’ Reageerde hij meteen, waarna hij het glas van me overnam. ‘Maar in mijn whiskey zit geen Love Potion.’ Mijn ogen werden groot en mijn mond viel verbaasd open. ‘Love Potion?’ Kon ik na enige tijd uitbrengen. Draco knikte. In een ruk draaide ik mijn hoofd om naar Blaise. ‘Weet je, dat dat een hele domme zet was?’ Als Blaise zijn ogen konden doden, lag Malfoy nu zeker op de grond. ‘Waarom?’ ‘Wel, waarom zou iemand dat doen?’ Reageerde hij geprikkeld. Ik zuchtte diep en schudde teleurgesteld mijn hoofd. ‘Ik dacht toch echt dat jij niveau had, Zabini..’ Na deze woorden liep ik bij hem vandaan.


DankjewelDankjewelDankjewel voor al die reacties! Ik ben blij dat jullie het verhaal mooi vinden! Jullie reacties laten mijn schrijven, dus dat is de boodschap.(flower)

Reacties (9)

 • DROWNER

  echt goed XD

  1 decennium geleden
 • Cleverness

  xDromantisch... NOT!

  1 decennium geleden
 • Ingeling

  haha, love potion ;p
  snel verder!!

  1 decennium geleden
 • HARREH

  Hahahah. xd
  (flower)

  1 decennium geleden
 • NoDeatheater

  Nice!

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen