Eerste hoofdstuk,je kan het ook een beetje als proloog beschouwen, maar hoofdstuk 1 klinkt beter ^^. Ook voegt het iets nieuws toe :o.

Mizuki is een meisje van 14. Haar achternaam stamt af van een clan die naar de oorlog is ontstaan. In die oorlog is de techniek waarmee je je chakra bestuurd verloren gegaan, niet alleen op papier, maar ook in de mensen zelf. Ze doet veel onderzoek naar hoe het eigenlijk gekomen is dat niemand zijn chakra meer kon besturen. Dat is nu dus zo'n 500 jaar geleden dat het gebeurde. Het begon met een hele heftige strijd...

"Mannen, we mogen ons niet overgeven, blijf vechten!" Dat bleef de Hokage maar roepen. Niet alleen de opgeleide ninja's, maar ook de academie leerlingen vochten mee. Werkelijk iedereen, ninja of geen ninja. Er was nu al meer dan een jaar strijd, maar nu was het dan echt zo ver; de oorlog brak uit. Het was iedere clan voor zich, maar dit was niet het enige wat er gebeurde... Door deze strijd werden de demonen wakker, en vochten dus ook! Het was een werkelijke ramp. Mens na mens zag ik verslonden worden door één van de demonen. De onderlinge strijd was voor heel even vergeten, maar nog steeds werkten ze niet samen, het belangrijkste voor een ninja. Teamwork was een basis principe voor ninja's, die je meteen leert. Als dit zo door zou gaan, zou er iets goed mis kunnen gaan. Met één demon hebben we al moeite, laat staan alle 10!

Dat is het enige dat we ooit van die oorlog hebben gevonden, een fragment in een dagboek van een kleine jongen. Hij had duidelijk de ninja principes door. Het kan zijn dat hij op de academie zat en een top student was, of al geslaagd en dus een ninja was.
Omdat dit zo'n avontuurlijke geschiedenis was, zijn er ook tv series op gebaseerd, zodat het niet alleen voor het plezier van de kinderen is, maar ook nog een beetje leerzaam! Nou ja, mochten ze hun chakra herontdekken... Ik keek deze series natuurlijk ook vaak, zodat ik ook kan leren wat ze tot nu toe weten van die tijd, en hoe het er ongeveer uit had gezien. Dit is natuurlijk niet helemaal hoe het tóen was, maar het is slechts om een idee te krijgen.
Vandaag de dag heb ik alle informatie die te krijgen is, en weet ik alles alsof het in mijn hart zit, niet mijn hoofd. Zoals ook in die tijd, moest alles als een tweede natuur voor je zijn, en dit deel is het ook. Ik ken van de enige rol met jutsu's die bewaard is gebleven, ze allemaal, en dat is van de academie... Het zijn ongeveer 10 jutsu's, weinig, maar nog steeds beter dan niets. Zo is er tenminste een begin. Alsof het zo moest zijn... Als je er over nadenkt is het best wel vaag, alsof iemand die per ongeluk zijn chakra kan oproepen, vanaf het begin moet beginnen, en daarna alles zelf maar moet uitzoeken. Misschien vinden ze nog wel meer rollen als dat is gebeurd? Wie weet... Misschien, héel misschien, moet ik het maar eens uitproberen, ik ben de enige die zo veel weet van die tijd. Als het mislukt, maakt het niet uit, ik heb niets te verliezen...

Reacties (2)

 • xNyandaful

  Goed geschreven~!
  Aww wil weten hoe het verder gaat!:D

  1 decennium geleden
 • DesxTiny

  Ja, zij moet dan ineens met clones rond rennen, of zo, en dan aaaaah. Leuk verhaal! Het begint al leuk:D

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen