Foto bij Chapter 27.

Een extra lang hoofdstukje om het goed te maken!(krul)

De dag was snel voorbij gegaan. Ik heb veel bijgepraat met mijn vriendinnen. Ik ben erachter gekomen dat Kyle laatst een meisje heeft ontmoet en vanavond een date heeft met haar. Chelsea en Embry leken het nu nog beter met elkaar te vinden dan vanmiddag. Ik had Embry aan het eind van de middag even apart genomen. Ik had hem gevraagd hoe het nou precies zat tussen hun en of hij haar misschien leuk vind. Hij had daar heel nonchalant op geantwoord en gezegd dat hij haar alleen erg aardig vond, maar daar geloof ik niks van. Ook had Jessie nog een paar flirtpogingen naar Jacob geprobeerd, maar ze hield op toen Jacob geen interesse toonde. Daar was ik op een of andere manier toch blij om.
Nu zitten we met z’n allen bij Sam en Emily. Emily en ik hadden veel eten gemaakt waar we nu van aan het smullen waren. Ik vond het steeds leuker om te zien hoe mijn vriendinnen en mijn broer goed op konden schieten met de jongens en meisjes uit La Push. Ik zat naast Kyle en Jacob. Hun waren met elkaar in gesprek over van alles en nog wat. Ik luisterde maar half en lette meer op de andere dingen die om me heen gebeurde. Het was grappig om te zien hoe Quil steeds het eten van Paul afpakte, zodat Paul uiteindelijk maar een beetje op had en de hele tijd boos werd. En dat Seth en Luca elkaars hand een beetje stiekem onder de tafel vasthouden en elkaar lieve kusjes gaven. Dat Embry en Jared een eetwedstrijd aan het houden waren en dat Hilary en Jessie druk in gesprek waren met Ashley en Dean. In werd uit m’n gedachte gehaald door iemand die mijn naam riep. Ik keek verschrikt naar links naar het gezicht van Jacob. Hij glimlachte breed en lachte ook een beetje. Ik keek hem quasi boos aan, waardoor hij nog harder moest lachen. Nadat hij bijgekomen was, vroeg hij of ik vanavond meeging naar het kampvuur en dat mijn vriendinnen en Kyle ook meegingen.
‘Ja hoor! Lijkt me leuk! En ik weet ook niet wat ik anders moet doen dus ja.’ Hij glimlachte blij naar me en je zag dat zijn ogen nog meer begonnen te glinsteren van blijdschap.
‘Nice!’ Hij sloeg een arm om me heen en trok me tegen hem aan. Ik sloeg mijn arm ook om hem heen. Zo bleven we een tijdje in onze omhelzing zitten en luisterden een beetje naar de anderen. Opeens vroeg ik me af hoelang Kyle, Chelsea, Hilary en Jessie bleven.
‘Zeg Kyle, hoelang blijven jullie eigenlijk?’
‘We gaan vanavond weer naar huis, want ik heb een date hè!’
‘Oh ja, dat was ik even vergeten.’ Ik antwoorde stil. Ik wou helemaal niet dat ze al naar huis gingen. Mijn gezicht betrok en ik keek naar beneden. Kyle zag het al.
‘Hé, wat is er May?’
‘Ik wil helemaal niet dat jullie vanavond al gaan.’ Antwoorde ik stil. Ik voelde hoe hij m’n hand pakte en mijn gezicht met zijn andere hand omhoog tilde, zodat ik hem aan moest kijken.
‘May, kijk eens recht in mijn ogen.’ Ik deed wat het zei en keek hem recht aan. ‘We kunnen morgen weer langskomen. Het is niet zo heel ver rijden hoor, hoogstens drie kwartier.’ Ik voelde me een beetje stom dat ik daar niet aan het gedacht. Hij had inderdaad gelijk.
‘Oh ja, tuurlijk.’ Het schaamrood begon op m’n wangen toe te nemen. Ik glimlachte zwakjes. Kyle grijnsde naar me en ging met zijn hand door mijn haar. Hij ging weer terug goed zitten en ik nestelde me weer tegen Jacob aan. Voor buitenstaanders zou het net lijken of wij een stelletje waren, maar wij wisten wel beter. Alhoewel ik daar niet zo zeker over was.
‘Zullen we naar de kliffen gaan?’ Vroeg Emily wat later in het algemeen. Iedereen stond direct op en stormde naar buiten. Jacob pakte mijn hand en trok me ook mee naar buiten. Toen we buiten waren liep iedereen al het bos in. Jacob liet mijn hand los en sloeg zijn arm om me heen. Ik vroeg me af of dit voor hem allemaal vriendschappelijk was of dat hij misschien ook iets meer voelde dan vriendschap. Ik pakte zijn hand vast die over mijn schouder heen lag. Het voelde zo vertrouwd. Door de gevoelens die ik voor hem kreeg vergat ik Drew. Dat was weer een positief punt voor mijn gevoelens voor Jacob. Ik kan eigenlijk maar twee negatieven punten bedenken. Punt één: Dat de gevoelens niet wederzijds waren. Punt twee: Dat het onze vriendschap verknalde. Alhoewel dat ook niet echt hele negatieven punten waren. We kwamen aan bij de kliffen. Het was aan het schemeren en je zag nog net het laatste stukje zon de zee in zakken. We gingen met z’n allen op de boomstammen zitten die rond het kampvuur lagen. Billy was er ook met nog een andere vrouw en een wat oudere man. Ik vroeg me af wie dat waren.
‘Jake, wie zijn die twee mensen naast Billy?’ vroeg ik dan maar.
‘Dat zijn Sue Clearwater en Quil Senior Ateara. Sue is de moeder van Seth en Leah en Quil Senior is de opa van Quil.’
‘Oh, oké. En wat doen hun hier dan?’ Ik was toch wel nieuwsgierig.
‘Zij gaan de stamverhalen vertellen.’ Ik knikte bedachtzaam. Het zal wel dacht ik.
Nadat iedereen zat maande Billy iedereen tot stilte. Toen iedereen stil was begon hij te vertellen.
‘Eeuwen geleden leefde hier een stam onder leiding van Taha Aki’ Ik luisterde aandachtig naar het verhaal wat Billy vertelden. Het ging over geestenkrijgers, the cold ones, wolven, mensen die in wolven konden veranderen ook wel Shape-shifsters genoemd. Billy vertelden het zo, dat ik het bijna wel moest geloven, maar dat was praktisch onlogisch. Dus ik bleef het als een verhaal beschouwen. Toen hij na een lange tijd klaar was met vertellen bleef het stil. Het was ondertussen donker geworden en door het vuur had iedereen een oranje gloed over zich heen hangen. Langzaam aan begonnen mensen weer te praten. Jacob tikte me aan en wenkte me. Ik stond op en liep Jacob achterna die al een stuk verder was gelopen.
‘Jake! Wacht even!’ riep ik toen die na een tijdje nog steeds stug door liep. Hij stopte even en toen ik bij hem was liep die weer meteen door. Ik pakte zijn arm nog net op tijd vast en hield hem tegen.
‘Jacob, heb je last van stemmingswisselingen ofzo? Net deed je nog hartstikke aardig en nu doe je zo afstandelijk. Heb ik iets verkeerd gedaan?’ Hij keek me aan in mijn ogen en zijn harde blik veranderde in een zachte blik. Hij zuchtte en keek even opzij naar de zee. We waren al zo ver gelopen dat we op het strand waren.
‘Nee, je hebt niks verkeerds gedaan. Ik moet je nu gewoon iets vertellen dat ik liever niet wil vertellen.’ Hij richtte zijn blik weer op mij en zijn ogen stonden vol met verdriet en angst.
‘Vertel het dan niet.’ Fluisterde ik.
‘Dat kan niet. Ik moet het je vertellen.’ Hij keek even naar de grond en richtte zijn blik daarna weer op mijn gezicht.
‘Ga maar zitten, dat is beter.’ Ik deed wat hij zei en ging zitten met mijn gezicht naar de zee gericht. Het zag er nu uit als een groot zwart gat, met af en toe wit schuim er doorheen van de golven. Jacob kwam naast me zitten en zuchtte een keer.
‘Voor dat ik het ga vertellen, moet je beloven niet gillend weg te rennen of boos te worden of iets in die richting.’ Hij keek me diep aan en zelf in het donker zag in de schittering in zijn ogen. Ik snapte niet wat deze belofte inhield, maar ik beloofde het hem toch.
‘Ik beloof het.’ Mijn stem was als een zachte fluistering. Jacob schraapte in zijn keel en begon te praten.
‘Heb je goed geluisterd naar de verhalen van net?’ hij keek me vragend aan. Ik knikte als teken dat hij verder kon praten. ‘Die verhalen zijn allemaal waar. Er bestaan Shape-shifsters en vampiers. Sterker nog. Ik ben zo’n wolf, May. Ik ben een Shape-shifster. Ik kan veranderen in een belachelijke grote hond.’ Terwijl hij dat alles zij bleef hij me strak aankijken. Ik zag dat hij niet loog. Ik kon m’n oren niet geloven. Het kon niet waar zijn. Jacob zou nooit iemand kwaad doen! Ik keek hem angstig aan. Ik schudde zachtjes mijn hoofd van ongeloof en kroop een beetje verder van hem weg. Jacob keek me smekend aan. Ik dacht aan de belofte die ik net had gemaakt en nu snapte ik hem. Wat kon mij die belofte nog schelen, ik moest hier zo snel mogelijk weg! Ik stond op en rende weg van hem het bos in. Ik hoorde hem nog mijn naam roepen, maar ik negeerde het. Ik moest hier zo snel mogelijk weg.

Reacties (8)

 • Nisssie

  nou haar beloftes zijn dus lekker veel waard!! ach ja.. hij haald dr tog wel in als ie wilt!

  7 jaar geleden
 • Creater

  ACH, DOM KIND!
  :D
  IK hoop dat het goed komt!
  XX

  8 jaar geleden
 • LadySansa

  ren nou niet weg het komt wel goed hoor

  8 jaar geleden
 • KIMJIWON

  Poor Jakie,
  Stoute may!!

  Snel verder!!

  8 jaar geleden
 • GetHimAPony

  NO! Stoute May ;(
  Hoe moet ut nu met Jakie ;(
  -Jank jank-


  Verdur!:O

  Xxx

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen