Foto bij 8. Harem

Alles was hier totaal anders dan in Egypte. Ons harem was een soort hondenhok (zo vond ik het dan ). Het was een kleine ruimte met grote ramen, alleen hadden die rare houten vormpjes in plaats van glas. Er stond voor iedere vrouw een sofa met kussens.
Er hingen een heleboel zware, felgekleurde gordijnen en spiegels. Verder stond er een kast vol buikdanskleren, sluiers, sieraden en make-up.
De leider van dit harem heette Meliha. Ze was lang en dun, met stijl bruin haar en groene ogen. Ze hoorde gewoon bij de harem maar omdat ze de oudste was maakte ze de meeste keuzes, zei ons wat we aan moesten en hoe we moesten dansen. Ik mocht haar niet. Ze was zo... serieus over alles, terwijl de andere meisjes wat giecheliger waren. Zodra we alleen waren in onze ruimte, die trouwens sterk naar lelies rook, smolten de strakke maskers weg om plaats te maken voor vrolijkheid.
Al snel kwam er een meisje met zwarte krullen en kuiltjes in haar wangen op me af. Ze glimlachte een stralende lach naar me. 'Hé, jij bent dat nieuwe meisje! Ik heet Arzu.', stelde ze zichzelf vriendelijk voor. Ik lachte, al wat meer op mijn gemak. 'Ik heet Lara.'
'Leuk dat je bij ons bent. Ik zal je wat helpen, in het begin.' 'Dankje,' zei ik oprecht.
Al vlug kwamen de andere meisjes er ook bij, en ze stelden zich één voor één voor: Cari, met het goudblonde haar tot haar heupen waar ik meteen jaloers op was. Banu met de helderblauwe ogen. Ozlem met de opmerkelijk blanke huid, Sila die niet veel zei maar toch sprak met haar bruine ogen, Tezy, die klein van gestalte was en de drukke Dünya.
Ook Meliha stelde zich voor. Als een leidster. Ze vertelde me wat de gewoontes waren. Toen ze even later wegging, naar Amon vermoedde ik, leken de anderen opgelucht adem te halen. Ze gingen op hun sofa`s in een kring zitten en begonnen te kletsen. Ook ik moest erbij komen.
'Nu moet jij alles over jezelf vertellen, Lara!,' riep Banu na een verhaal van Cari over de sultan.
Ik bloosde. 'Ik eh.. kom uit een zigeunerfamilie. Ik woonde eerst in Oostenrijk,en daarvoor nog in een heleboel andere landen. Op een dag kwamen er Egyptenaren die me meenamen. Toen kwam ik in de harem van prins Abasi. En toen zag iemand me zoenen met de poortwachter. Maar ik deed niks, hoor. Ik probeerde weg te rennen, maar hij was te sterk... prins Abasi dacht dat ik vreemd was gegaan. Dus verbande hij me naar zijn broer Amon.'
Het was even stil. 'Dat is wel stom, van die wachter,' zei Dünya ten slotte. Ik haalde mijn schouders op. 'Zo is het gegaan. In ieder geval vind ik die Amon maar een engerd.'
Cari keek me vol ongeloof aan, en ook Tezy fronste haar wenkbrauwen.
'Hè? Hoezo? Hoe kan dat?,' riep ze verbaasd uit.
Ik trok mijn wenkbrauwen op. 'Oh, kom op, hij is slijmerig, hebberig en meidenverslaafd.'
De meiden keken elkaar aan. 'Jullie gaan me toch niet vertellen dat jullie allemaal verliefd op hem zijn?,' riep ik.
'Nou, eigenlijk wel...' Arzu`s wangen kleurden rood. Ik zuchtte. 'Nou, van mij kun je dat dus niet verwachten. Wat zien jullie in hem?'
'Hij is lang, en knap, en zo mannelijk!,' zuchtte Cari zwijmelend.
'Hij is zo ervaren met meisjes...' Dünya legde haar hoofd op haar sofa en keek dromerig voor zich uit.
'En hij heeft iets... hij is geweldig...' Arzu draaide een pluk haar rond haar vinger terwijl ze in de verte staarde. Ik zei niks. Wat vreemd... hoe kon je verliefd zijn op iemand als Amon? Ik kon het me niet voorstellen. In ieder geval beloofde ik mezelf alvast dat ik nooit, maar dan ook nooit iets voor hem zou gaan voelen.

Reacties (1)

  • SuperrrLouis

    ja, ja =P
    And I'm supposed to make homework! But I don't want that
    OH! beatiful song =P

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen