Foto bij Is dat echt de waarheid?

Draco liep weg en Sterre bleef alleen achter op het bankje en ze haalde een veer uit haar tas een een potje inkt en een stuk perkament en schreef een briefje terug aan Rody dat het weer goed met haar ging en of hij zo snel mogelijk naar de grote zaal wilde komen bont het briefje om de poot van zijn uil en die vloog meteen weg, Sterre stopte haar spullen weer in haar tas en stond op en liep weer richting de school en ze vroeg zich af waarom Draco opeens zo snel weg moest zou het iets te maken hebben met Rody of met Patty of moest hij inderdaad naar Korzel en Kwast nou het was iniedergeval stom om 2 afspraken te maken zo snel na elkaar, Sterre liep in gedachten verzonken over het terein van de school, opeens voelde ze een hand op haar schouder en keek geschroken om, het was Hermelien die zo te zien had moeten rennen om bij haar te komen.

'Sterre...Gelukkig daar ben je' Hijgte Hermelien die naar adem hapte.
'Is er wat Hermelien?' Vraagt Sterre.
'Je...Ik...Jij' Hijgte Hemelien die nog steeds op adem probeerde te komen.
'Rust Hermelien haal eerst even rustig adem' Zegt Sterre.
'Luister wat ik gehoort heb toen ik op weg was naar de grote zaal, ik liep dus door de gang toen ik Draco tegen kwam samen met Patty hij zei tegen haar dat het de bedoeling was om jou te laten struikelen en dan dat je je voet moest breken en nu zou het ook nog zo zijn dat jij tegen Professor Sneep heb vertelt dat het Patty's schuld is en dat Sneep nu naar Patty toe komt om te vragen of het waar is, waar op Patty zei dat dat niet haar schuld was jij je voet had gebroken en dat Draco zich niet zo druk moets maken het was toch al weer genezen, toen ik dat hoorde ben ik meteen naar buiten gegaan om jou te zoeken' Zegt Hermelien.
'Dus toch Patty ik dacht al waarom moet Draco opeens zo snel weg en ik dacht nog wel dat hij me aardig vond' Zegt Sterre.
'Nou blijkbaar is hij iets van plan, maar als je het niet erg vind ga ik nu wel naar de grote zaal want ik heb daar met Harry en Ron afgesproken' Zegt Hermelien.
'Nee dat is niet erg ik moet zelf ook naar de grote zaal' Zegt Sterre

Samen met Hermelien liep Sterre het kasteel weer binnen en liepen ze de grote zaal in waar een aantal mensen bezig waren met hun huiswerk Hermelien liep meteen op Harry en Ron af en ging bij hun zitten, achter in de grote zaal zat Rody hij krabbelde wat op een perkement en keek op toen Sterre naast hem ging zitten.

'Hoi Sterre hoe gaat het nou met je?' Vraagt Rody.
'Ja het gaat wel heb niet echt een top dag vandaag en gister ook al niet' Zegt Sterre.
'Kan ik begrijpen ik snap niet waarom Patty dit doet, ik ken haar als sinds ik een jaar of 4 ben en normaal doet ze nooit zo ik denk dat het iets te maken heeft met die Malfidus sinds ze hem kent is ze gaan veranderen toen ik 5 jaar was kende Patty hem al en ging ze steeds meer met hem om en ik was altijd de gene waar van ze speelgoed afpakte en het kapot maakte' Zegt Rody.
'Nou dat is maar speelgoed maar ja goed het is ook niet iets wat je zomaar kan doen' Zegt Sterre.
'Hoe meer ze om ging met die jongen hoe erger het werdt alles wat voor mijn kostbaar was heeft ze kapot gemaakt alles wat ik nieuw kreeg van mijn vader en moeder kon ik een paar keer mee spelen en toen kwam zij weer ik was het zat dat ze steeds mijn spullen kapot maakte en toen heb ik tegen iedereen gezegt dat ze verliefd is op Malfidus en toen heeft ze me met rust gelaten en nu 2 jaar later loopt ze nog steeds als een hondje achter dat jong aan, dat is ook de reden waarom ze zo boos wordt als jij met hem om gaat' Zegt Rody.
'Maar Rody dan is er nog een ding dat ik niet begrijp en dat is dat het niet Patty's idee was om me te laten struikelen maar die van Draco' Zegt Sterre.
'Van wie heb je dat gehoort?' Vraagt Rody.
'Van Hermelien'Zegt Sterre.
'Nee en ik dacht nog wel dat hij je aardig vond, nou als je het niet erg vind zal ik hem even opzoeken en kijken of hij iets aan mijn wil vertelen over dit gebeuren misschien was het een idee van Patty om het er over te hebben terwijl Hermelien langs liep' Zegt Rody.
'Ga maar hoor ik moet nog huiswerk maken als je me nodig hebt ben ik in de leerlingenkamer' Zegt Sterre.

Sterre loop de grote zaal uit en de kerkers in voor de ingang van de leerlingenkamer staan Korzel en Kwast op het moment dat ze Sterre zien geeft Korzel Kwast een por in ze zij.

'Ha hallo Sterre jou zochten we al' Zegt Korzel.
'Hoezo?' Vraagt Sterre.
'Draco wil je spreken' Zegt Kwast.
'Ik heb hem net gesproken buiten of is hij dat soms alweer vergeten of heeft Patty een geheugen spreuk uitgesproken op hem?' Zegt Sterre.
'Nee dat is hij niet vergeten dit gaat om iets belangrijks ofzo iets, nou ja wat het ook is hij is op de open plek' Zegt Korzel.
'Nou dat is dan heel fijn voor hem maar als jullie nou even aan de kant gaan kan ik eindelijk mijn spullen weg leggen of gaan jullie dat voor me doen?' Zegt Sterre.
'Uhm het is heel belangrijk dat je naar hem toe gaat' Zegt Kwast.
'Ja maar ben je doof ofzo ga aan de kant!' Zegt Sterre.
'Nee dat kan niet want je moet nu naar Draco toe, ow oke geef je spullen maar we zullen wel aan Cindy Langpot vragen of ze je spullen op jullie slaapzaal wil leggen' Zegt Korzel.

Sterre geeft haar tas aan Korzel en loop de kerkers weer uit en denkt bij zich zelf als dit weer een stomme grap ofzo iets is dan verander ik die Draco en die Korzel en Kwast in een glas wijn en die Patty in een pad.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen