Foto bij Hoofdstuk 134

Hier weer een nieuw hoofdstukje! Ik heb er ondertussen al heel wat geschreven, is het erg als jullie overspoelt worden met hoofdstukken vanavond? *denkt ook aan morgen en overmorgen, gezien het einde nadert.. ja helaas..:(* Veel leesplezier met dit hoofdstukje! :3

Ik draai mijn hoofd langzaam om in het gras en staar naar Seth’s lieve ogen. We waren uit het water gegaan, omdat we tot het besluit waren gekomen dat rimpelhanden lelijk waren en we ze wel zouden krijgen door nog langer in het water te blijven. “Weet je dat dit het meer is? Het meer van het ritueel?” vraagt Seth zacht en ik kijk hem geschrokken aan. Ik sta op uit mijn liggende houding en kijk gespannen naar het meertje. Niet dat er nu zoveel zou veranderen, maar voor mij had dit meertje gelijk een andere betekenis gekregen. Hier zou het dus gebeuren, over twaalf dagen..
“Maak je niet druk Kittie, het meer is niet anders dan normaal. Behalve bij volle maan, dat weten we nu van de kruidenvrouw,” zegt Seth, die ook naast me komt zitten en een arm om mij heen slaat. “Het is gewoon zo, zo apart. In een meertje spoel je de slechte genen uit jezelf tijdens volle maan, klinkt dat ook niet heel onwaarschijnlijk tegen jou?” vraag ik en hij knikt. “Tja, maar er is de laatste tijd zoveel raars gebeurt, dat ik hier eigenlijk niet meer van opkijk.. ik ben langzaam in sprookjes gaan geloven,” zegt hij en ik grinnik. “Echt waar, want ik vond mijn droomprinses al,” zegt hij en kijkt me lief aan. “Ahh,” zeg ik en ik wil hem zoenen, als er opeens iets in de bosjes beweegt.
We kijken beide geschrokken op. Seth kijkt mij aan en staat op. “Blijf hier,” zegt hij waarschuwend, maar ik schud mijn hoofd. “Nee, wat als het Victoria is?” vraag ik en ik pak zijn hand. “We gaan samen of we gaan niet,” zeg ik vastbesloten en hij kijkt naar mijn hand die in de zijne verstrengelt ligt en dan naar mijn gezicht, die op vastberaden staat. “Goed, laten we kijken dan,” zegt hij en ik knik. “Maar zodra het gevaarlijk wordt, moet je terug hier naartoe, het is hier veiliger,” zegt hij en ik rol met mijn ogen. “Seth, ik ben sterker dan jou, ik kan jou beter beschermen,” zeg ik en hij lacht. “Tja, als je kan veranderen op het juiste moment,” zegt hij en ik knik. Voor hem zou ik dat kunnen doen!
“Kittie? Seth?” roept opeens een melodieuze stem en Seth haalt opgelucht adem. “Het is Edward maar,” zegt hij en lachend loopt hij op het geluid af. “Yo bro! We zitten hier!” zegt hij en ik loop grinnikend achter hem aan. “Oh, fijn eindelijk! Kittie, je moet snel meekomen, er is iets helemaal mis met Matt,” zegt hij met een gespannen gezicht en ik kijk hem geschrokken aan. “Matt?” vraag ik en mijn hand valt uit die van Seth en ik kijk Edward aan. Dit kon niet! Matt zou er toch bovenop komen? “Ja, hij heeft je nodig, je moet mee,” zegt hij dringend en ik knik. “Ik ga mee, waar is hij?” vraag ik en hij knikt. “In het ziekenhuis, ik zal je brengen,” zegt hij en opeens kucht er iemand. “Kuch, ik ben er ook nog,” zegt Seth en ik draai me om. “Oh. Sorry Seth, maar Matt,” zeg ik spijtig en maak mijn zin verder niet af. Hij haalt zijn schouders op. “Ga maar naar hem toe, ik red mezelf wel,” zegt hij knarsetandend en ik knik dankbaar. “Bedankt Seth,” zeg ik en ik geef hem snel een kus op zijn wang en spring dan bij Edward achterop. “Ok, hier gaan we,” zegt Edward.

Reacties (2)

 • Joshifer

  Omg, Matt ;o Wat zou er met 'm zijn?! *leest verder*

  8 jaar geleden
 • Niallene

  oh wat is er met Matt? ;o
  Snel verder <33

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen