Foto bij Hoofdstuk 45

Kleine handjes beginnen me te helpen met kledij in mijn koffers te steken. “Alex, je hoeft me niet te helpen.” Hij geeft me zijn kleren ook aan. “Je hoeft niet mee te gaan. Ik weet dat je hier wil blijven, je vindt dit leuk.” Hij knikt. “Ik vind het ook leuk, maar ik vind het niet leuk dat jij en Galex ruzie maken en ik wil je niet alleen laten. Of we blijven beiden hier, of we gaan allebei naar huis.” Antwoordt hij. “Dat is heel lief van je, maar je moet hier blijven. Dit is wat je wou en dat ga ik niet in de weg staan.” Met een klein glimlachje kijk ik hem aan.

“Mama en papa maakten ook ruzie.” Fluistert hij en kijkt me droevig aan. “Ze roepten ook steeds tegen elkaar.” Begint hij te vertellen. “Het is niet roepten, maar riepen.” Verbeter ik hem. “Waar maakten ze ruzie om?” Hij haalt zijn schouders op. “Dat weet ik niet. Ik lag altijd in mijn bed toen ze ruzie maakten. Op een avond ben ik uit mijn bed gekropen en heb ik hen gezegd dat ik het niet leuk vond dat ze steeds ruzie maakten. Mama was aan het huilen. Ze hebben me terug in mijn bed gelegd en daarna hebben ze geen ruzie meer gemaakt. Praat met Alex, tante.” Bij die laatste zin kijkt hij me smekend aan. Ik knik. “Als we aankomen, zal ik met hem spreken.” Beloof ik hem.

“Lalex, Ilona, we zijn er.” Komt Rian melden. We knikken en staan op. Alex en ik hebben de hele tijd nog gepraat achteraan in de bus, weg van iedereen. Nu bereid ik mezelf erop voor om met Gaskarth te praten. Dat zal heel wat moeilijker gaan, maar moeilijk gaat ook, toch?
Ik stap van de bus en kijk rond in de hoop Alex te zien. Als ik hem zie wil ik naar hem toe lopen, maar London staat bij hem. Ik ga dichter naar hen toe zonder dat ze me kunnen zien.
“Hey Alex, ik wou je wat vragen.” Vraagt London. “Hey, ik wou je wat zeggen.” Antwoordt Alex op zijn beurt. “Wat zijn we aan het doen?” Ik schrik op en kijk achter me. “Oh, jij bent nog slechter dan ik dacht.” Fluistert Zack met een grijns op zijn gezicht. “Ik wou dit niet doen, maar ik wil weten of hij op London haar geflirt in zal gaan.” Hij schudt grijnzend zijn hoofd. “Ik denk het niet.” Fluistert hij. “Als hij er op ingaat, dan ben ik definitief weg.” Vertel ik Zack fluisterend. “Meen je dat?” vraagt hij geschrokken. “Ja, dan is het over en uit tussen Alex en mij. Als het dat nu al niet is, af te leiden van wat hij op de bus zei tegen Matt is het dat nu al.” Zack schudt zijn hoofd. “Hij besefte niet wat hij zei. Matt heeft het hem alles nog eens uitgelegd toen je naar achter was. Matt heeft ook gevraagd of hij het echt wou uitmaken. Hij zei van niet.” Legt Zack uit. Ik knik en kijk nog eens naar Alex en London. Ze gaan elk hun weg, maar dan draait London zich om. “Alex, wacht!” Ze loopt naar hem en kust hem op de mond. Mijn ogen worden groot en waterachtig. Dit kan niet waar zijn. Alex duwt haar weg en kijkt haar ongelovig aan. Alles wat daarna gebeurd lijkt voor mij slow motion.

Ik loop van onze ‘schuilplaats’ recht op London af en vloer haar. Een heel gevecht komt er aan te pas. Ik trek aan haar haar, zij duwt haar hand in mijn gezicht. Ik geef haar een paar slagen in haar gezicht, zij trekt aan mijn haar. Alex en Zack trekken ons uiteindelijk uit elkaar. “Je bent een slet!” verwijt ik haar. “Kijk je in de spiegel? Oh nee, dat kan niet, die is gebarsten van je lelijke gezicht!” Ik trek me uit Alex zijn armen en slaag haar op haar gezicht, recht op haar neus. Alex trekt me terug naar achter, net op tijd of ik had een schop in mijn buik gehad. “Trut, straks is mijn neus gebroken!” roept ze kwaad. “Is dat het beste scheldwoord waar je mee kan afkomen?” spot ik. “Of je neus nou gebroken is of niet, dat gaat het verschil niet maken hoor.” Ga ik verder. “Ilona, stop ermee. Wij gaan naar de bus…. London, wat er tussen jou en mij was, dat is verleden tijd. Twee jaar geleden heb ik het uitgemaakt, dat was met een rede. Ik heb nu Ilona, mijn perfecte vriendin, en een zoontje. Laat ons gerust.” Ik spartelde nog steeds tegen in de hoop me los te krijgen en haar nog wat slagen te geven, maar van het moment dat hij het over Alex en mij had stop ik.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen