Foto bij Hoofdstuk 55

“ja” zegt hij vastberaden. Eerst kijk ik hem niet begrijpend aan. Maar als hij “Het antwoord is ja, ik wil met je trouwen” antwoordt, vlieg ik hem rond de nek en volgt er een lange kus. Die kus wordt onderbroken door de deur die Alex in zijn rug geduwd krijgt. Nog net op tijd kunnen we ons evenwicht terugvinden en draaien we ons naar de deur. Daar staat Jack met een grote grijns op zijn gezicht. “Waar is de eerste mini Gaskarth?” vraagt hij opgewonden. “Die zal je binnen enkele minuten te zien krijgen.” Glimlach ik. “Gefeliciteerd!” Jack komt op ons af en sluit ons in een knuffel.

“Ik heb een cadeautje voor jullie kindje mee.” Opgewonden loopt hij weer naar de gang en verschijnt enkele seconden later met een grote beer. “Jack, die is vijf keer zo groot als haar.” Lacht Alex. “En dan? Misschien kan ze er nu niet veel mee aanvangen, maar als ze groter wordt zal ze blij zijn met de beer.” Glimlacht hij. “Dat is waar, het is heel lief van je, Jack. Dankjewel.” Ik stap naar hem toe en geef hem een knuffel. “Waar is Flyzik eigenlijk? Nadat ik zijn hand heb fijn genepen heb ik hem niet meer gezien.” Vraag ik me luidop af. “Oh, die heb ik daarnet op de gang gezien. Hij liep met een verpleegster mee.” Grinnikend laat hij zijn wenkbrauwen op en neer gaan. “Jij bent niet te geloven.” Lach ik en schud mijn hoofd.

“Wat ziet mijn oog daar?” vraagt Matt even later als hij al een tijdje bij ons op de kamer zit. “Zie ik daar een verlovingsring?” Alex en ik knikken met een grote glimlach op ons gezicht. “Gefeliciteerd!” roepen Matt en Jack tegelijk. “Voor wanneer is het? Wie zullen de getuigen zijn? Hoelang zijn jullie al verloofd?” vraagt Jack terwijl hij de hele tijd op en neer springt. “Dat weten we nog niet en het is eigenlijk net gebeurd voor jij de deur in mijn rug duwde.” Antwoordt Alex. “Details, details…” spoort Matt hem aan. “We waren ruzie aan het maken omdat ze riep dat ze me haatte terwijl ze daar aan het bevallen was. Ik was gekwetst, diep gekwetst. Ik houd zoveel van haar en dan…” begint hij maar wordt onderbreken. “Ga niet teveel in detail alsjeblieft.” Onderbreekt Jack hem. “Ze wou dat ik bij haar kwam maar ik wou niet, dan zei ze iets in de zin van dat het anders gepland was maar ik was te koppig dus zou het zijn zoals het ging zijn. Ze is voor mijn neus komen staan en heeft me daar zo ongeveer ten huwelijk gevraagd.” Legt hij kort uit terwijl hij wijst naar de plek waar het allemaal gebeurde. “Wacht, dus jij hebt haar niet ten huwelijk gevraagd?” vraagt Jack verward. “Nee, zij heeft mij ten huwelijk gevraagd.” Bevestigt Alex. “Huh? Maar, ik dacht dat jij haar ten huwelijk ging vragen.” Antwoordt Jack nog steeds verward. “Dat was ook het plan, maar zij was me voor.” Antwoordt Alex op zijn beurt. “Ging jij mij ten huwelijk vragen?” vraag ik dan weer. “Ja, ik wou deze week de ring gaan bestellen. Ik wou het doen als je terug thuis was en een beetje bekomen was van alles.” Verduidelijkt hij. “Maar ik ben blij dat ik het dan pas wou doen. Ik vond het best wel sexy.” Gaat hij verder en knipoogt eens. “Kom Matt, ze gaan nog een mini Gaskarth maken. Daar wil ik geen getuige van zijn.” Jack staat meteen op en trekt Matt mee terwijl Alex en ik lachen.

Enkele dagen later is iedereen geregeld langs geweest. Ik heb het gevoel alsof ik de afgelopen dagen geen enkel moment alleen heb doorgebracht met Courtney… tenzij ’s nachts. “Taxi Gaskarth staat klaar om u naar uw bestemming te brengen.” Lachend geef ik hem een kus en mijn tas met gerief voor Courtney en mij.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen